• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

ajłona > 09-07-2013, 21:56

Podbijam temat Chyba za późno wzięłam się za Au- pairowanie, bo widzę ze najciekawsze dyskusje toczyly sie 2 lata temu ! Che wyjechac do USA i wstępnie wybrałam prowork... Czy dobrze ? Ma ktoś jakieś w miarę aktualne doświadczenia ?

constancelatek > 29-07-2013, 16:04

Hej,

Ja byłam w CC i przeniosłam się do Prowork. Mimo, że teraz jest awaria w Au Pair roomach i Pani z agencji nie mówi Ci na Ty, uważam, że agencja jest o niebo lepsza.

No i co warto podkreślić też tańsza. Szkolenie dla Au Pair też jest organizowane w przyjemniejszym miejscu, nie w kampusie, gdzie warunki moim zdaniem nie są najlepsze. Nie jestem przywyczajona do luksusów, ale nie wyobrażam sobie być rzuconą na tak głęboką wodę i jeszcze pierwsze dni nie móc w spokoju wziąć prysznica... No cóż. I mają lepszą bazę rodzin- to słyszłąm o byłych Au Pair.

Pozdrawiam

ajłona > 12-08-2013, 23:54

Super, dzięki za odpowiedź. Ja jestem na etapie robienia filmiku itp i jak do tej pory tez sobie chwalę. A Tobie jak idzie ?

constancelatek > 29-08-2013, 13:18

[quote name="ajłona"]Super, dzięki za odpowiedź. Ja jestem na etapie robienia filmiku itp i jak do tej pory tez sobie chwalę. A Tobie jak idzie ? [/quote]

jestem na etapie szukania rodziny, mam teraz rozmowy z jedną ze stanu NY.

a Ty jak?

ajłona > 23-09-2013, 22:15

uhh... ale mam zapłon ja też już też poszukuję rodzinki, jutro mam pierwszy interviev, ale jeszcze nie zrobiłam filmu...

adriannna > 06-10-2013, 13:47

A jak wygląda sprawa z ilością rodzin. Bo czytał gdzieś że mają mało rodzin.

marlenao > 27-10-2013, 18:13

Jak niby agencja polska może mieć mało rodzin, skoro współpracuje z agencją amerykańską... to zależy ile rodzin obecnie chce mieć au pair i jest to w kwestii agencji amerykańskiej a nie polskiej, przecież nikt nie poleci do USA i nie będzie na siłę zmuszał rodzin , żeby przyjmowały Au Pairki prawda jest taka, że najwięcej rodzin jest w okresie przedwakacyjnym , przedwrześniowym i styczniowym i wtedy najlepiej jest się zgłaszać do programu.

Korne_lia > 29-10-2013, 14:49

Ja zarejestrowałam się na stronie proworku 21 września i wyjeżdżam już w czwartek. Tydzień po dostarczeniu dokumentów dostałam pierwszą ofertę, dzień później pojawiło się kilka innych.  Co prawda moim marzeniem było wyjechać do Norwegii, jednak ze względu na to, że nie było zbyt dużo ofert ze Skandynawii  musiałabym czekać nawet kilka miesięcy. Ostatecznie najbliższy rok spędzę na wyspie Jersey. 

sentire > 07-01-2014, 22:54

Cześć, dziewczyny!

W kwietniu 2013 próbowałam wylecieć do Stanów z Proworku. Sama muszę przyznać, że mój profil prezentował się interesująco, znam bardzo dobrze angielski (ponieważ już trzeci rok studiuję ten język), miałam niezły filmik, 500 godzin opieki, etc.
    Na samym początku byłam bardzo podekscytowana Proworkiem. Nikt mnie jednak z agencji nie uprzedził, że przydzielą mnie do interexchange (myślałam, że będę w aupaicare). Czekałam ponad trzy miesiące, tylko po to, aby zainteresowały się mną dwie rodziny. Tragedia, byłam po prostu załamana. Słyszałam bardzo dużo negatywnych opinii na temat Proworku (a w zasadzie to aupaircare).

Teraz wiem już, że nie można się spieszyć. Trzeba poświęcić dużo czasu na dokładne obadanie gruntu, żeby nic nie zaskoczyło i nie pokrzyżowało planów. A więc w tym roku, gdy już skończę studia, wybieram się z APiA. Wiem, że mają bardzo dużą bazę rodzin. Mam nadzieję, że teraz się uda, bo nie przeżyję drugi raz zawodu!

missbigdreams > 14-01-2014, 11:49

Ja też na początku byłam z Proworkiem - nie polecam. Za to AuPairCare jak najbardziej TAK!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna