• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

marlenao > 21-01-2013, 11:12

Bronię tej agencji, ponieważ sama z nią wyleciałam do usa i na pewno jeszcze skorzystam z ich oferty. Wszystko przebiegło szybko i sprawnie , dlatego ją polecam. Ale masz rację - każdy ma swoje prawa i możliwość wyrażania własnej opinii. Anyway życzę powodzenia w doborze agencji.

Katarzyna. > 29-01-2013, 15:37

A jak to jest z Waszymi referencjami, dziewczyny?

Gdy ja dzwoniłam, i mowiłam o wyjezdzie do Szwajcarii, przedstawiłam swoje doświadczenie ( wolontariat w przedszkolu, u pair w USA i w GB (to wszystko w latach 2005-2008), potem poszłam na studia 3 i pół roku.

I Panie z Proworku mówią mi że muszę mieć doświadczenie co najmniej z ubiegłego roku, że te 2005-2008 się nie liczą... Ale jakoś z wiekim bólem zgodziły się. Wysłałam im Childcare refernce ze Stanów, zaświadczenie o wolontariacie z przedszkola, i zaświadczenie o niekaralności... Teraz gdy do nich dzwonię to najpierw jest normalny sygnał, a potem zajętość...

Już głupia jestem... Tak chciałam tą Szwajcarię...

kingulath > 02-02-2013, 1:03

no to przyjedź do Szwajcarii!

to takie proste. po co Ci w ogóle jakaś agencja. znajdziesz super rodzinę na własną rękę, najlepiej na aupair-world

niedawno miałabym dla Ciebie super oferte, bo znajoma rodzina rodziny u której pracuje szukała au pair, ale już nie szukają.

tak czy siak, ja znalazłam na aupair-world i polecam!

szalik > 03-02-2013, 3:30

babki olewcze, odpowiadają na emaile z dłuugim opóźnieniem.

przy rozmowie rekrutacyjnej na skypie paniusia X wcinała lancz/snaki. odebrałam to za totalny brak szacunku.

co więcej od 4 miesiecy czekam na rodzine z norwegii. miałam rozmowe z jedną bardzo zakręconą.

generalnie odradzam i zaczynam szukać na włąsną rękę.

+musze powalczyc z "agencja" o wplacone pieniadze.

"agencja" prowork że-na-dka!

Katarzyna. > 03-02-2013, 15:56

Całe szczęście, nie wpłaciłam im żadnych pieniędzy...

anko > 01-04-2013, 7:03

Wyjechalam z tej firmy i bylam bardzo zadowolona z uslugi biura. Nie moglam narzekac na odpowiedzi e-maili. Dostawalam je przewaznie w tym samym dniu. Dostawalam wskazowki jak ulepszyc filmik, co jest ok a co do poprawienia. Bylam tez w biurze w Warszawie i mialam okazje poznac te panie osobiscie i zrobily pozytywne wrazenie na mnie Powodzenia dziewczyny w znalezieniu fajnej rodziny!

Katarzyna. > 01-04-2013, 21:23

Haha, prima - aprilis, prawda?

jasmina18 > 02-04-2013, 15:46

Cześć dziewczyny,

Po długim okresie przeglądania forum postanowiłam w końcu założyć własne konto.

Dziś podpisałam umowę z proworkiem i wpłaciłam pierwszą ratę. Jestem zainteresowana wyjazdem do Anglii od lipca 2013. Póki co współpraca z tą agencją przebiega ok. Pani, z którą rozmawiam i mailuje jest bardzo miła i cierpliwa. Udziela mi wszystkich ifn.itd. Nie wiem jednak co będzie dalej. Nikt znajomy nie brał nigdy udziału w takim programie, dlatego wybrałam agencję trochę na podstawie opini z neta (ale to oczywiście niepewne żródło) i intuicji.

Mam nadzieję, że będzie dobrze i znajdą mi fajną rodzinkę.

Czy któraś z Was też jedzie z tej agencji od lipca do Anglii? Fajnie by było mieć kogoś znajomego tam na miejscu.

Pozdrawiam,

jasmina18 > 23-04-2013, 14:29

Dalej w temacie agencji Prowork:

Po niespełna 3 tygodniach od podpisania umowy dostałam propozycję dwóch rodzin, jednak zupełnie nie pasują one do moich kryteriów.

Co ciekawe, Panie z agencji już tak ochoczo nie odpowiadają na moje pytania, których nadam mam bardzo wiele. Zostają one przemilczane i pomijane. Na początku kontakt wyglądał znacznie lepiej.

Też tak miałyście?

olivek > 23-04-2013, 22:30

u mnie bylo tak, ze na poczatku przed wplaceniem pieniedzy, wszystko super. Rozmowa w biurze z moimi rodzicami, pnaie ciagle odpowiadajace na mejle wszystko wspaniale. Potem brak odzewu, zero rodzin, zero propozycji. Gdy zadzwonilam, ze chce moje pieniadze bo minely 3 miesiace, a ja nie mialam zadnej oferty, pani przekonala mnie zebym poczekala jeszcze tydzien, ze znajda cos dla mnie. No i co sie okazalo? Dwie godziny po rozmowie dostalam mejla, ze interesuje sie mna rodzina. Stwierdzilam, ze spoko niech beda. Po rozmowie na skajpie powiedzialam, ze sa ok i ze chce do nich jechac. Po wyjezdzie dostalam mejla czy wszystko ok. Pomyslalam, ze milo martwia sie, o jak sie pomylilam. Po tygodniu napisalam, ze Hosci spoko ale troche czuje sie samotna, bo nikogo w moim wieku tu nie znam. Dostalam odpowiedz, ze pani napisze do biura angielskiego zeby dali mi namiary na inne operki w poblizu. Od tamtej pory zero kontaktu minely jakies 4 miesiace. Oczywiscie kontaktu do innych operek tez brak

dobrze, ze jest fb i moi Hosci sa meeeeega spoko bo bylabym w czarnej dupie, jakby sie cos dzialo. Ja rozumiem, ze nie moga nas przez caly czas prowadzic za reke, ale powinni sie interesowac czy wszystko jest ok z ich operkami. W koncu za cos ten hajs zaplacilam
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna