-
-
Re: Au Pair 2013!
madz > 31-08-2012, 21:19
W CC można mailem przesłać.
A wysłałabyś mi z APiA formularze? :)
Ja mam ochotę zatłuc moją siostrzenicę, bo miała mi dziś przynieść ostatnie referencje ale małpy jeszcze nie było :/ wrrrr... Chyba nie dostanie tego prezentu z US :P -
blonde > 31-08-2012, 21:21
Wszystko pocztą ja wysyłałam. A w APiA jest tak, że musisz to wziąć na rozmowę, ale później i tak musisz zeskanować i wrzucić do aplikacji a oryginały wysłać pocztą
A jesteś IQ? Masz referencje z opieki nad dziećmi <2 lat? jeśli tak, to skseruj je sobie przed wysłaniem, bo mogą Ci być potrzebne przy rozmowie w ambasadzie
@madz referencje z APiA masz tutajhttp://www.aupair.aifs.pl/article,280,dokumenty -
merti > 31-08-2012, 21:28
madz, dobrze jest z tym filmikiem
paula, no dokładnie, ale pewnie bez francuskiego :p
blondeee - jak ja Ci zazdroszczę, że już zaraz jedziesz. Mam nadzieję, że nie opuścisz forum i bloga jak już dolecisz !! -
ambiwacencja > 31-08-2012, 21:32
[quote name="blonde"]Wszystko pocztą ja wysyłałam. A w APiA jest tak, że musisz to wziąć na rozmowę, ale później i tak musisz zeskanować i wrzucić do aplikacji a oryginały wysłać pocztą
A jesteś IQ? Masz referencje z opieki nad dziećmi <2 lat? jeśli tak, to skseruj je sobie przed wysłaniem, bo mogą Ci być potrzebne przy rozmowie w ambasadzie
@madz referencje z APiA masz tutajhttp://www.aupair.aifs.pl/article,280,dokumenty[/quote]
Dokładnie madz referencje APiA są na ich stronce.
blonde opiekowałam się chlopczykiem od 1 do 3 roku. A ile razy kserowalyscie wszystko?
1. do ambasady
2. do agencji (tu pewnie oryginal)
3 dla siebie? -
ambiwacencja > 31-08-2012, 21:34
Ja tez chcialabym byc juz na Twoim miejscu blonde i tez mam nadzieje ze jak juz tam bedziesz to nie opuscisz tego forum -
Nimell > 31-08-2012, 21:35
Ja dla ambasady nic nie kserowałam ;D -
madz > 31-08-2012, 22:12
[quote name="blonde"]@madz referencje z APiA masz tutaj :) http://www.aupair.aifs.pl/article,280,dokumenty[/quote]
Dziękuję
[quote name="ambiwacencja"]blonde opiekowałam się chlopczykiem od 1 do 3 roku.[/quote]
To w CC będziesz mieć zniżkę 500zł jeśli zaznaczysz że chcesz się opiekować dziećmi poniżej 2 r.ż. -
ambiwacencja > 31-08-2012, 22:19
oj co to to nie
nie zaznacze tak bo jest to zbyt odpowiedzialne zeby zajmowac się dzieckiem ponizej 1 roku. Ja sie raczej nie zdecyduje. Chyba zeby tak zaznaczyc a w rzeczywistosci i tak rezygnowac z takich rodzinek
Chyba ze moglabym zaznaczyc tylko 0-2 to juz calkiem odpada. od 1 roku moglabym wzwyz -
blonde > 31-08-2012, 22:24
Ja nie kserowałam, bo nie mam referencji dot. dzieci poniżej 2 roku życia. Ale jak masz to wystarczy tylko raz, żeby wziąć do ambasady. Dla siebie nie potrzebujesz chyba, z resztą w ambasadzie oni chyba tylko to obejrzą (o ile w ogóle będą chcieli) i Ci oddadzą
Nie mam zamiaru opuszczać ani forum, ani tym bardziej bloga! W końcu po to on jest, ten moj blog, żeby na nim moje wojaże opisywaćA na forum niestety nie będę pewnie mogła pisać tak często, ale na pewno Was nie opuszczę!
A co do tego że już lecę - czasami sama sobie zazdroszczę, a chwilami to zazdroszczę WamBo smutno jednak tak to wszystko zostawić... Patrzę na mój pokój, który z dnia na dzień jest coraz mniej pokojem a coraz bardziej górą kartonów (moi rodzice przeprowadzają się około miesiąc po moim wyjeździe do nowego domu) i łezka się w oku kręci. To już tylko 4 dni!! -
Blueberry91 > 01-09-2012, 17:24
Blonde, miałabym prośbę, że jak już dojedziesz i ochłoniesz to żebyś napisała jak wygląda moment od twojego lądowania w NY do podróży do Stamford, gdzie jest szkolenie. W sensie gdzie cię odebrali, kto cię odebrał, czy były też inne dziewczyny, jak poznałaś osobę która jest z APiA i czym jechaliście do Stamford. Jakoś dręczy mnie, że nikt by mnie nie odebrał z lotniska, albo że bym nie znalazła tych ludzi