• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

Saiisuke > 09-08-2012, 18:35

PPróbowała się ostatnio któraś z Was kontaktować z Prowork?

Chciałam się dowiedzieć o szczegóły ich programu w Chinach, napisałam maila na adres podany do kontaktu w przypadku zainteresowania tym programem, w mailu wypisałam wszystkie pytania. Nie dostałam żadnej odpowiedzi mailowej. Na drugi dzień dzwoniła do mnie na polską komórkę jedna pani z agencji, nie odbierałam, bo jestem teraz we Włoszech i nie będę płacić jakiś horrendalnych sum za telefon. Tego samego dnia wysłałam ponownie maila z prośbą o odpowiedź najlepiej mailową, lub o telefon na włoski numer, który podałam. W tym mailu znowu wpisałam te same pytania. I od tego czasu Prowork milczy jak zaklęty. Nie odpisują na maile w ogóle? W d... mają potencjalne aupairki? Jakaś nowa polityka biura?

Przyznam, że bardzo mnie to irytuje, bo na odpowiedź czekam już kilka dni. Chciałam dowiedzieć się więcej i zaplanować wyjazd teraz, kiedy mam więcej wolnego czasu, ale odpowiedzi doprosić się nie mogę.

Słyszałyście o jakiejś innej, polskiej agencji, oferującej wyjazd do Chin?

humpty-dumpty > 09-08-2012, 20:09

Dziewczyny! Ja za 1,5 tygodnia lece do Stanów z PROWORK. Jestem MEGA zadowolona z pracy agencji! Aplikowałam jednocześnie do Proworku i do APiA. Babka z biura Prowork zadzwoniła do mnie chyba już następnego dnia, natomiast APiA chyba po 1,5 miesiaca przysłała mi jakiś bzdurny folder i tyle.

Proces aplikacyjny przebiegł błyskawicznie i w żadnej sprawie nie zostałam pozostawiona sama sobie. Nieważne czy chodziło o porady w sprawie interview czy o sprawy wizowe. Gdyby nie to, że strasznie się ze wszystkim ociągałam to pewnie mój wyjazd nastąpiłby po niespełna miesiącu. Na szczęście panie w biurze są twarde i potrafiły mnie zdyscyplinować( co nie jest łatwe ). Z ręką na sercu mogę powiedzieć, że agencja bardzo się stara, żeby wszystko dla kandydatki było jasne, odpowiadają na maile i często dzwonią, nawet za często

Rozmawiałam też z dziewczyną, która wyjechała z Prowork do USA prawie dwa lata temu i też była zadowolona.

Prowork współpracuje z amerykańską agencją Au Pair Care, wybór rodzin jest dość duży. Nie było takiej sytuacji, że czekałam na kontakt z rodzinami tygodniami( czytałam gdzieś, że w CC dziewczyny nawet przez kilka miesięcy czekały na próżno...) No i przede wszystkim Prowork jest stosunkowo tani!

Polecam w 100%!

Saiisuke > 19-08-2012, 11:06

Dostałam w końcu odpowiedź od prowork. I to dość obszerną, więc chyba jednak z agencją nie jest tak źle Zobaczymy jak pójdzie reszta procesu jak już na 100% zdecyduję się na Chiny.

panama > 14-09-2012, 16:23

Zaczynałam z CC ale to jednak Prowork znalazł mi perfect match i cieszę się, że tak wyszło. jestem bardzo zadowolona z tej agencji

olivek > 19-09-2012, 18:27

ja właśnie zaaplikowałam do PROWORK.

z tym, że ja pierwszy raz i zdecydowałam się na UK. Wysyłam im już na dniach pierwszą ratę i czekam na rodzinę

Mam nadzieję, że trafię dobrze

Saiisuke > 28-09-2012, 19:48

Jak wygląda kwestia ubezpieczenia przy wyjeździe do USA z prowork?

Pytam, bo dostałam informację, że tak samo wygląda ubezpieczenie przy wyjeździe do USA jak i do Chin. Dość enigmatyczna odpowiedź od biura i dlatego pytam.

angelaa > 29-09-2012, 23:05

hah bardzo enigmatyczna

będziesz miała opłacone ubezpieczenie rozszerzone przez rodzinkę tak jest i w APC i w IE.

PS. tak się zastanawiam, czy nie wolałabyś wyjechać do Chin i uczyć dzieci angielskiego?

Saiisuke > 29-09-2012, 23:55

Wolałabym uczyć angielskiego, ale nie wiem jak zorganizować wyjazd inny niż aupair.

W ciemno boję się jechać, a jako aupair mam przynajmniej zagwarantowany kurs języka, jedzenie+mieszkanie, darmowy przelot, ubezpieczenie i jakieś tam groszowe kieszonkowe.

Ale jak masz jakieś info o wyjazdach jako nauczyciel angielskiego to podrzuć

angelaa > 30-09-2012, 0:41

w tym programie, o którym ja mówię trzeba samemu zapłacić za przelot, ale dostajesz większą wypłatę. Karolina (była au pair w CA) pisała na swoim Twitterze, że jedzie, jak chciałabyś się z nią skontaktować http://incessantjourney.blogspot.com

praca w przedszkolu od 7.30/8.00-11.30-12 plus przerwa, i znowu od 14.30 albo 15. - 17.30;

Zajec lekcyjnych jest od 2-5 w ciagu dnia po 15-30 minut (zalezy od wieku dzieci).

Dzieci w wieku 3-7;

Odnośnie zarobków to 3000 rmb ok. 1500zl za 5 dni;

Mieszkanie jest zapewnione plus wyzywienie w ciagu dni pracujacych;

Wygląda ciekawiej niż au pair no i w CV mogłabyś wpisać

Magda89 > 28-10-2012, 18:23

Ja mogę z przyjemnością polecić PROWORK!! Zawsze dostawałam wyczerpujące odpowiedzi na moje pytania: a czasem było ich naprawdę dużo. Jestem z Bydgoszczy a jak wiadomo agencja znajduje się w Warszawie, ale nie stanowiło to żadnego problemu. Wszystkie dokumenty wysyłałam pocztą, na kontakt mailowy nie mogłam narzekać. Gdyby nie to, że strasznie ociągałam się z aplikacją, skończyłabym ją zapewne w miesiąc. Pani Ania zajmująca się wyjazdami do USA jest bardzo miła i pomocna. Czasem miałam nawet wrażenie, że za często, ale to tylko przez to, że ja się ociągałam a ona dzwoniła, żeby zapytać czy już skończyłam to i tamto. Zawsze musiałam szukać jakiejś wymówki dlaczego jeszcze nie zrobiłam czegoś, więc z przerażeniem patrzyłam jak kolejny raz dzwonił telefon z biura! Poza tym opłaty za program są tańsze niż w innych agencjach a jednocześnie jadąc przez PROWORK mamy zagwarantowane rozszerzone ubezpieczenie.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia