• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

balbina > 26-01-2012, 17:19

up

w sumie to chciałabym trochę najnowszych opinii zebrać na temat prowork, ktoś reflektuję ?

ana.lu > 27-01-2012, 19:31

Ja jak na razie jestem zadowolona z Proworku

mam dziewczyny do Was pytanie, czy wystarczy jak wyśle te minimum, tzn. dwie referencje? i czy będą dzwonić do rodzin?

balbina > 27-01-2012, 21:22

Z tego co mi wiadomo to dzwonią.

No minimum to zawsze minimum i wiadomo im więcej tym lepiej, chyba że z tych referencji masz sporo godzin

EwelinKa24 > 30-01-2012, 22:51

STANOWCZO ODRADZAM PROWORK! Wyjechałam z tą firmą do Zurichu i tak się niestety stało że nie dopasowaliśmy się z hostami - za duża różnica charakterów. Podjęliśmy decyzję o rematchu. Hostka nie powiedziała mi od razu, więc żyłam tydzień w niewiedzy, a wczoraj po rozmowie dowiedziałam się, że oni są już w trakcie interview i mają nowe kandydatki. Wszystko zaczęło się od szczerej rozmowy w poniedziałek tydzień temu i zgodnie z tym, co wspólnie ustaliłyśmy z hostką, miała mi dać szansę. Dawałam z siebie 1000%, no ale nie udało się. Nie jestem jakoś zła czy zawiedziona....w każdym bądź razie do rzeczy - po tej szczerej rozmowie w poniedziałek tydzień temu zadzwoniłam do Proworku i wyjaśniłam w czym rzecz. Pani I***** powiedziała, że oczywiście porozumie się z agencją z kraju w którym jestem i spróbuje zrobić coś w tej sprawie. Zadzwoniłam na drugi dzień i zapytałam, czy otrzymała raport. Okazało się, że tak i to wcale nie na moją korzyść...były tam rzeczy, o których ja nie miałam pojęcia, a ponoć tak się właśnie zachowywałam ( np. ponoć ciągle wychodziłam do miasta i myślałam jedynie o przyjemnościach co było nieprawdą, jako że w mieście byłam 2 razy i to w celu wyboru szkoły językowej, a każdy time off spędzałam we własnym pokoju, oglądając filmy na youtube, gdyż nie miałam kasy na podróże po Zurichu). Wytłumaczyłam wszystko pani z Proworku, ale dowiedziałam się, że jeżeli poproszę o inną rodzinę w innym kraju, to mam raczej małe szanse, bo już wcześniej anulowałam wyjazd (ojciec zachorował i musiałam się nim zająć). Niestety moje tłumaczenia na nic się zdały, bo to oczywiście moja wina....Nie muszę chyba pisać, jak się wtedy poczułam - anons od hostki, że prawdopodobnie mnie zmienią, żadnego wsparcia ze strony Proworku....Zdobyłam się na rozmowę z hostką ( bardzo lubię hostów i cenię za szczerość) i ona oznajmiła mi, że pani z agencji szwajcarskiej bardzo chętnie znajdzie mi nową rodzinę, ale najpierw muszę się z nią spotkać i przedstawić swoje oczekiwania. Jutro mam spotkanie. Rodzina dała mi 4 dni na wyprowadzenie się, więc mam co robić....Dostałam zapewnienie, że rodzinę otrzymam. Od Proworku do dzisiaj nie otrzymałam żadnej wiadomości, chociaż wiedzą, że rodzina mnie zmienia....Czy to jest fair? W końcu zapłaciłam te 700 zł i mam w związku z tym jakieś oczekiwania...Jesteśmy tylko ludźmi i wiadomo, że czasami au-pair i hości się nie dobierają...Fakt faktem, że jetem tutaj 3 i pół tygodnia i hości nawet nie dali mi szansy się wykazać i lepiej poznać....cóż...widocznie tak miało być. Jutro dowiem się, jakie mam szansę na pozostanie w Zurichu i powrót do au-pairowania z nową rodzinką...

bossowsky > 30-01-2012, 22:59

jak to cenisz ich za szczerosc? mianowicie hostow, za to ze napisali bzdury w raporcie?

EwelinKa24 > 30-01-2012, 23:17

mam na myśli szczerość w rozmowie ze mną - powiedzieli mi, że to i tamto im nie pasowało...nie ukrywali tego, a przecież mogli mi słodzić...fakt - to co raporcie to bzdury totalne! Jak tylko się dowiedziałam o tym, co jest w nim zawarte, to nie wiedziałam czy płakać czy się śmiać...Ja całe przedpołudnie spędzam w tym jednym pokoiku, a tu się nagle dowiaduję, że zwiedzam Zurich;-)

balbina > 31-01-2012, 2:01

Rozmawiałaś z nimi, dlaczego powypisywali takie bzdury?!

EwelinKa24 > 31-01-2012, 8:26

Rozmawiałam....hostka nie do końca mi wyjaśniła, chociaż ja kilkakrotnie podkreślałam, że całe ranki i przedpołudnia siedzę w swoim pokoju, a jedyną moją rozrywką był basen w czwartek, przy czym czwartek to mój day off, więc to chyba moja sprawa co robię....Ponadto, pomimo iż czwartek to mój off, hostka dwukrotnie już chciała, żebym została wieczorem z dziećmi, bo miała umówiony dinner. Raz się zgodziłam, ale w ubiegły czwartek powiedziałam "nie", gdyż miałam umówione spotkanie. Dzisiaj mam spotkanie z panią z tutejszej agencji i naprawdę wierzę w to, ze w przeciągu 3 dni znajdzie się rodzinka...

Jagna19 > 31-01-2012, 18:01

A jak to jest, kiedy facet szuka rodziny przez ta agencje?

Piotr, Ty już gdzieś o tym pisałes i to chyba nie raz... ale mi umknęło i nie moge odszukać... :evil:

EwelinKa24 > 01-02-2012, 8:42

Nie wiem jak to jest z facetami, ale podejrzewam, że płeć nie stanowi różnicy. Oni po prostu uważają, że to zdecydowanie wina au-pair a rodziny są święte. Ja mam dzisiaj rozmowę z nową rodzinką, tutaj na miejscu i pani z tutejszej agencji była supermiła podczas wczorajszego spotkania i oczywiście wysłuchała mojego zdania na temat niedopasowania z obecną rodzinką, bez wciskania mi kitu, że to moja wina.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia