• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

paulaw > 21-03-2012, 20:49

No to jest możliwość, też wolę w pobliżu czegoś dużego, zresztą tak jak każdy. Szczególnie Nowy Jork, gdzie mam mnóstwo znajomych.

Anju > 21-03-2012, 20:53

hahaha chyba wszyscy mamy w NY znajomych :d chociaż ja mam to szczęście, że mam ich sporo i do tego porozrzucanych po całych stanach. Chociaż na tych z okolic NY najbardziej mi zależy. No i jest NJ...

paulaw > 21-03-2012, 21:01

Nie wiem czy wszyscy mają, ja po prostu mam kogoś na kogo mogę zawsze liczyć, jeżeli nie uda mi się z rodziną.

Anju > 21-03-2012, 21:09

wybacz moj entuzjazm. z tego co czytam to jednak prawie kazdy

paulaw > 21-03-2012, 21:17

Jestem na tym forum już długo i nie widziałam zbyt wielu takich osób, ale może po prostu nie zauważyłam. Ale widziałam wiele osób, które wolą zachodnie wybrzeże, dlatego tak powiedziałam, że ja wole wschód. No ale ludzie są podzieleni - Kalifornia, Nowy Jork rzadko coś innego a centralne Stany to już w ogóle "nie istnieją"

Anju > 21-03-2012, 21:22

no bo wybrzeża są zajebiste!

paulaw > 22-03-2012, 16:21

Pytanie nie do tematu, ale... jeżeli ktoś wyjeżdza do z programem au pair i ma aparat, to pewnie musiałabym tam chodzić do dentysty i wydawać kokosy na zmianę gumek? Czy lepiej zdjąć aparat (noszę już od 1,5 roku, ale nie wiadomo ile to jeszcze powinno trwać)?

margo > 22-03-2012, 17:17

hmmm no wiesz do wyjazdu jest jeszcze rok albo i troszkę dłużej więc może do tego czasu już będziesz mogła zdjąć aparat , w sumie to nie wiele wiem na temat dentystów w USA wiem tylko że są strasznie drodzy , limit w ubezpieczeniu np: w Gawo to $800 ale nie wiem jakie są koszty zmiany gumek i nie wiem też czy "zmianę gumek"

można zaliczyć do " nagłych zdarzeń " bo jest taka tabelka w gawo jeśli chodzi o ubezpieczenie http://www.gawo.pl/page/pl/strona_glowna...zpieczenie co pokrywa itp. Nie wiem jak jest w innych agencjach

paulaw > 22-03-2012, 17:21

[quote name="margo"]hmmm no wiesz do wyjazdu jest jeszcze rok albo i troszkę dłużej więc może do tego czasu już będziesz mogła zdjąć aparat [/quote]

No tak tak, tyle że w kwietniu zakładam aparat na dół. wyjazd będzie z lipcu 2013 (przynajmniej w CC są wylotu w lipcu) więc to jest około 15 miesięcy, a wiadomo, aparat nosi się półtorej roku, czasami dwa lata... eh, zaraz napiszę do mojej ulubionej pani z CC i się wszystkiego dowiem (:

merti > 22-03-2012, 17:37

ja miałam zakładany w czerwcy 2011 i się martwię czy mi czasu starczy.. no ale najwyżej zdejmę wcześniej Ortodonci i dentyści są superdrodzy w US, także radzę pojechać później, albo przełożyć aparat na za kilka lat
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia