-
-
Re: Summer au pair
Milena89 > 31-03-2011, 21:56
Pisze zupełnie poważnie. Oni znaleźli mnie na easyaupair, ale nie mieli aktywnego konta wiec odezwali się na facebooku. Szukaja au pair na okres od 3 do 12 miesiecy licząc że na pewno tam mi się spodoba i bede chciała zostać dłuzej niż na 3 miesiace. Pisałam z tą kobietą niby oboje pracuja w wojsku gdzie on jest jakimś konsultantem. W tej pracy do obowiazków należa jeszcze drobne prace domowe. Weekendów też nie ma wszystkich wolnych. Wydaje mi sie że to jest możliwe gdyż mam wrażenie że musiałabym być nianią i sprzątaczką oraz kucharką w jednym. Wiem że za samo zajmowanie się dziećmi nie płaciliby tyle. Nie jestem jakąś naiwną osobą która nie wie co się dzieje na świecie.Domyślam sie ze tak sobie pomyślałyście. Dzięki wielkie za Wasze opinie. Fajnie że są osoby które tak chętnie pomagają innym. Pozdrawiam -
Aisling > 31-03-2011, 22:07
Wiesz co.. szczerze mówiąc nie spotkałam się z ofertą od prawdziwej rodziny, która by płaciła osobno pieniądze - zarobek miesięczny i co tydzien na wydatki. Poza tym, niestety prawda jest taka, ze au pair zarabia grosze, za robienie wlasnie tego co Ty powiedzialas, wiec to i tak dużo za dużo. Uważaj tak czy siak
Pozdrawiam i wszystkiego dobrego! -
karolinka > 31-03-2011, 23:08
jak dla mnie to jest dziwne.. powiem Ci, ze wg mnie to i tak jest scam.. jakis czas temu kiedy szukalam rodziny, to tez ktos sie odezwal do mnie na maila, tez z USA LONG BEACH CA 90847 i to byl scam.. ale ja bym tak nie wierzyla w to!
a poza tym piszesz, ze placa "6 dolarów za godzinę, 8h dziennie co daje 1200 miesięcznie plus 70 co tydzień na wydatki..." nikt nie bedzie dawal Ci osobno wyplaty i kieszonkowego, jak jedziesz jako au pair to dostajesz kieszonkowe i np w USA operki zarabiaja ok 200$/tyg -
Aisling > 31-03-2011, 23:11
Dokładnie, zgadzam się z karolinką. Uważaj na siebie! -
sunkiss > 01-04-2011, 23:01
Ej przeciez to jest ewidetnie SPAM! kiedys sama mialam podobna sytuacje, wszystko pieknie i w ogole i jak zaczelismy gadac o wizie, to chcieli ode mnie pieniadze wlasnie na jakies dokumenty potrzebne do zalatwienia mi wizy... -
Aisling > 02-04-2011, 18:56
Właściwie zapodam krótko i na temat: Zapraszam do fejsbukowej grupy Summer au pair 2011
http://www.facebook.com/home.php?sk=gro ... 1632717485 -
awmygod > 04-04-2011, 18:50
[quote name="Milena89"]Pisze zupełnie poważnie. Oni znaleźli mnie na easyaupair, ale nie mieli aktywnego konta wiec odezwali się na facebooku. Szukaja au pair na okres od 3 do 12 miesiecy licząc że na pewno tam mi się spodoba i bede chciała zostać dłuzej niż na 3 miesiace. Pisałam z tą kobietą niby oboje pracuja w wojsku gdzie on jest jakimś konsultantem. W tej pracy do obowiazków należa jeszcze drobne prace domowe. Weekendów też nie ma wszystkich wolnych. Wydaje mi sie że to jest możliwe gdyż mam wrażenie że musiałabym być nianią i sprzątaczką oraz kucharką w jednym. Wiem że za samo zajmowanie się dziećmi nie płaciliby tyle. Nie jestem jakąś naiwną osobą która nie wie co się dzieje na świecie.Domyślam sie ze tak sobie pomyślałyście. Dzięki wielkie za Wasze opinie. Fajnie że są osoby które tak chętnie pomagają innym. Pozdrawiam[/quote]
SCAM!!! Dziewczyno, otwórz oczy! -
slonce88 > 05-04-2011, 15:39
Cześć dziewczynyw tym roku chciałabym wyjechać na wakacje jako au pair, po raz pierwszy - więc tu moje pytania - polecicie dobrą agencję, z którą warto nawiązać współpracę? oczywiście bezpieczną,sprawdzoną.
Kraje ,które mnie interesują to Francja,Hiszpania,Włochy, aczkolwiek znam tylko j.angielski & odrobinę niemieckiego ,ale chciałabym rozpocząć naukę nowego języka.
Czekam na Wasze opinie , rady itd. pozdrawiam -
brokeninside8 > 08-04-2011, 18:33
dajcie znać jak wybieracie się w okolice Montpellier, francja. Wyjezdzam już w czerwcu, a nie moge nikogo znależć :/ 6812434 -
alexandra085 > 09-04-2011, 22:39
hey dziewczyny. Ja juz podpisalam umowe z happy au pair na summer w polowie marca. Poki co nie mam propozycji ale sadze ze bedzie mi ciezko znalezc cos w Hiszpanii, mimo jezyka i doswiadczenia jako au pair gdyz chce wyjechac okolo 17 lipca....Dlatego tez rozwazam inne kraje i w sumie sama nie wiem...Oczywiscie Hiszpania pasuje mi aby podszkolic moj hiszpanski. Ale jesli nie tam to mam wybor: Dostępne kraje na wyjazdy wakacyjne Au Pai 2011 r. Anglia, Hiszpania, Włochy, Irlandia, Holandia. co sadzicie o tych krajach? Jedynie co, to bylam kilka tygodni w Londynie i we Wloszech dwa razy, w pozostalych nie bylam nigdy.