-
-
Re: moje rozterki
ell > 28-06-2010, 12:21
[quote name="carly15"]
No a teraz drugie pytanie czy po powrocie skladac na studia czy na au pair w USA? nie wiem sama juz co mam robic niby chcialabym skonczyc ta mgr i miec z glowy ale boje sie ze potem juz nie pojade do stanow i ze cos sie moze zmienci w moim zyciu ze bede musiala w PL zostac...
Co chwile zdanie zmieniam i sama nie wiem co robic :-([/quote]
jeśli masz już licencjat to leć do USA moim zdaniem -
carly15 > 28-06-2010, 15:40
mam 23 lata niedawno mialam urodzinki... ehh sama nie wiem co począc... :?: -
africa > 28-06-2010, 16:08
jeśli chcesz jechać do Stanów to zrób to teraz!!! bo jeśli teraz tego nie zrobisz to jest duże prawdopodobieństwo że nie zrobisz tego nigdy!! pamiętaj że au pair w USA można zostać tylko do 26 czy 27r.ż, ale taki wiek to według mnie już trochę późno i na Stany i na operowanie, ale to tylko moja opinia. Jeśli nie masz faceta, nic Cię do Polski nie ciągnie to jedź!! myślę że więcej możesz wynieść z tego wyjazdu, więcej przeżyć tam niż siedząc w Polsce. w każdym razie nie jesteś pierwszą osobą z takim dylematem, wiele osób podjęło decyzję o wyjeździe i nie żałuje.
życzę właściwego wyboru i powodzenia. -
Yoanna > 28-06-2010, 18:07
[quote name="carly15"]mam 23 lata niedawno mialam urodzinki... ehh sama nie wiem co począc... :?:[/quote]
to po mgr bedziesz miala 25, wtedy moze juz tak do operowania nie bedzie ciebie ciagnac.. tak jak ell mowi - masz juz licencjat i to jest wazne! studia nie zajac.. po studiach pewnie bedziesz chciala znalezc prace,zalozyc rodzine, itd.. wiec najlepszy czas na poznawanie swiata i spelnianie marzen to chyba jest teraz, nie? -
Metallinka > 28-06-2010, 18:30
[quote name="Yoanna"]
[quote name="carly15"]mam 23 lata niedawno mialam urodzinki... ehh sama nie wiem co począc... :?:[/quote]
to po mgr bedziesz miala 25, wtedy moze juz tak do operowania nie bedzie ciebie ciagnac.. tak jak ell mowi - masz juz licencjat i to jest wazne! studia nie zajac.. po studiach pewnie bedziesz chciala znalezc prace,zalozyc rodzine, itd.. wiec najlepszy czas na poznawanie swiata i spelnianie marzen to chyba jest teraz, nie?[/quote]
Dobrze gada, polać jej! -
maria_kujpom > 28-06-2010, 20:30
Jedz, jedz, jedz! Wrzesien/ październik najlepiej ;p
Zgadzam sie z dziewczynami, masz licencjat (congratulations ;d) chwytaj zycie.!!!
Sama probujac wmowic sobie ze powinnam poczekac z wyjazdem jeszcze troche (tj. wyjazd po studiach) zrozumialam ze im predzej tym lepiej.!
Takie moje zdanie... W kazdym badz razie trzymam kciuki za madra decyzje. -
carly15 > 29-06-2010, 12:21
Mam jeszcze niecały tydzień na podjęcie decyzji. No sama kurcze nie wiem...
Ciezkie to dorosle zycie jest gdzie ciagle musisz decydowac i wybierac co lepsze... ehh
Ale dam rade jeszcze kilka dni i do domu lece -
89dzoana89 > 30-06-2010, 13:35
USA!!! -
carly15 > 30-06-2010, 21:59
eh jak ja bym chciala zeby to było takie proste...
Wiec z jednej strony dobrze mi by bylo wrocic na studia bo mam przyznaną rente i jak wroce do szkoly to znowu ja bede dostawać. I bym nie musiala pracować ani uzerac sie z dzieciakami tylko dalej przez dwa lata moglabym byc beztroska studentką.
Z drugiej strony strasznie mnie ciagnie do USA, wiem ze sobie dam rade jako au pair bo wytrzymalam w UK z rodzinka nie zawsze łatwa. Ciagnie mnie do zwiedzania, poznawania nowych ludzi i uczenia się roznych innych rzeczy. Boje sie jak teraz nie pojade to ta okazja przepadnie i juz nie bede miec szansy.
Znajomi ruszaja na przod a mi sie zdaje ze ciagle w jednym miejscu jestem i wogle nie ruszam.
Chyba musze zrobic moją liste za i przeciw. heh moze to choc troche mi w glowie rozjasni -
Johnson > 30-06-2010, 23:26
jestem pewien ,że lista ZA będzie zdecydowanie większa