• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

moje rozterki

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• moje rozterki

• moje rozterki
  • Re: moje rozterki

ell > 28-06-2010, 12:21

[quote name="carly15"]

No a teraz drugie pytanie czy po powrocie skladac na studia czy na au pair w USA? nie wiem sama juz co mam robic niby chcialabym skonczyc ta mgr i miec z glowy ale boje sie ze potem juz nie pojade do stanow i ze cos sie moze zmienci w moim zyciu ze bede musiala w PL zostac...

Co chwile zdanie zmieniam i sama nie wiem co robic :-([/quote]

jeśli masz już licencjat to leć do USA moim zdaniem

carly15 > 28-06-2010, 15:40

mam 23 lata niedawno mialam urodzinki... ehh sama nie wiem co począc... :?:

africa > 28-06-2010, 16:08

jeśli chcesz jechać do Stanów to zrób to teraz!!! bo jeśli teraz tego nie zrobisz to jest duże prawdopodobieństwo że nie zrobisz tego nigdy!! pamiętaj że au pair w USA można zostać tylko do 26 czy 27r.ż, ale taki wiek to według mnie już trochę późno i na Stany i na operowanie, ale to tylko moja opinia. Jeśli nie masz faceta, nic Cię do Polski nie ciągnie to jedź!! myślę że więcej możesz wynieść z tego wyjazdu, więcej przeżyć tam niż siedząc w Polsce. w każdym razie nie jesteś pierwszą osobą z takim dylematem, wiele osób podjęło decyzję o wyjeździe i nie żałuje.

życzę właściwego wyboru i powodzenia.

Yoanna > 28-06-2010, 18:07

[quote name="carly15"]mam 23 lata niedawno mialam urodzinki... ehh sama nie wiem co począc... :?:[/quote]

to po mgr bedziesz miala 25, wtedy moze juz tak do operowania nie bedzie ciebie ciagnac.. tak jak ell mowi - masz juz licencjat i to jest wazne! studia nie zajac.. po studiach pewnie bedziesz chciala znalezc prace,zalozyc rodzine, itd.. wiec najlepszy czas na poznawanie swiata i spelnianie marzen to chyba jest teraz, nie?

Metallinka > 28-06-2010, 18:30

[quote name="Yoanna"]
    [quote name="carly15"]mam 23 lata niedawno mialam urodzinki... ehh sama nie wiem co począc... :?:[/quote]

to po mgr bedziesz miala 25, wtedy moze juz tak do operowania nie bedzie ciebie ciagnac.. tak jak ell mowi - masz juz licencjat i to jest wazne! studia nie zajac.. po studiach pewnie bedziesz chciala znalezc prace,zalozyc rodzine, itd.. wiec najlepszy czas na poznawanie swiata i spelnianie marzen to chyba jest teraz, nie? [/quote]

Dobrze gada, polać jej!

maria_kujpom > 28-06-2010, 20:30

Jedz, jedz, jedz! Wrzesien/ październik najlepiej ;p

Zgadzam sie z dziewczynami, masz licencjat (congratulations ;d) chwytaj zycie.!!!

Sama probujac wmowic sobie ze powinnam poczekac z wyjazdem jeszcze troche (tj. wyjazd po studiach) zrozumialam ze im predzej tym lepiej.!

Takie moje zdanie... W kazdym badz razie trzymam kciuki za madra decyzje.

carly15 > 29-06-2010, 12:21

Mam jeszcze niecały tydzień na podjęcie decyzji. No sama kurcze nie wiem...

Ciezkie to dorosle zycie jest gdzie ciagle musisz decydowac i wybierac co lepsze... ehh

Ale dam rade jeszcze kilka dni i do domu lece

89dzoana89 > 30-06-2010, 13:35

USA!!!

carly15 > 30-06-2010, 21:59

eh jak ja bym chciala zeby to było takie proste...

Wiec z jednej strony dobrze mi by bylo wrocic na studia bo mam przyznaną rente i jak wroce do szkoly to znowu ja bede dostawać. I bym nie musiala pracować ani uzerac sie z dzieciakami tylko dalej przez dwa lata moglabym byc beztroska studentką.

Z drugiej strony strasznie mnie ciagnie do USA, wiem ze sobie dam rade jako au pair bo wytrzymalam w UK z rodzinka nie zawsze łatwa. Ciagnie mnie do zwiedzania, poznawania nowych ludzi i uczenia się roznych innych rzeczy. Boje sie jak teraz nie pojade to ta okazja przepadnie i juz nie bede miec szansy.

Znajomi ruszaja na przod a mi sie zdaje ze ciagle w jednym miejscu jestem i wogle nie ruszam.

Chyba musze zrobic moją liste za i przeciw. heh moze to choc troche mi w glowie rozjasni

Johnson > 30-06-2010, 23:26

jestem pewien ,że lista ZA będzie zdecydowanie większa
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia