-
-
Re: co ja tutaj robie? -historia magdy
Yoanna > 10-06-2007, 15:38
ja wlasnie w poniedzialek ide wyslac podanie o kredyt i do tego formularza dolaczam jedynie dowod osobisty. nic wiecej nie trzeba. tak mi sie przynajmniej wydaje. tak przynajmniej jest w mojej sytuacji.
a gdzie bedziesz i jaki kierunek? -
Yoanna > 10-06-2007, 15:40
wampirek - twoja uczelnia nie musi ciebie przenosic, ty sama mozesz o to sie ubiegac, ale musisz pytac u zrodla, tj na brytyjskich uczelniach. chodzi o to czy zaakceptuja twoj wczesniejszy program, czy za bardzo nie odbiegal od tego w uk.. takze wszystko w twoich rekach -
WAMPIREK > 10-06-2007, 15:41
Asik,a Ty w ogole na czym bedziesz studiowac ?
Bierzesz ten słynny kredyt studencki ?
Boshe,wy na studia teraz idziecie,a ja sobie urlop od nich robie :twisted: -
WAMPIREK > 10-06-2007, 16:11
Wła?nie zobaczyłam z jakimi krajami /uczelniami ma podpisana wspolprace moja uczelnia i otoz sa to : Litwa ,Czechy ,Turcja oraz Białoru?...ale jestes jeszcze cos...na zadnym w tym kraju uniwersytetow nie ma wymiany jesli chodzi o moj kierunek .GREAT :? -
Yoanna > 10-06-2007, 16:20
ale ty mowisz o wymianie na socratesa chyba? litwa, czechy, bialorus, turcja... ja bym z checia pojechala na polroczna badz roczna wymiane do tych panstw. ale ja jestem inna :lol:
kredyt biore bo inaczej bym nie mogla studiowac bo mnie nie stac. zreszta wszyscy chyba biora.
a studiowac bede spanish and tourism management na uni of greenwich -
maada > 10-06-2007, 18:00
Yoanna, no ja wlasnie tez chcialam wyslac tylko ksero dowodu, ale gdzies przeczytalam ze ma byc jeszcze skrocony odpis aktu urodzenia 8O A z tym dowodem tez mam problem bo nie wiem kto mi moze go w stanach potwierdzc...Wysle wiec to podanie pewnie dopiero jak bede w PL czyli przed samym koncem terminu...-jak to zwykle ja...
Bede w Luton, kierunek journalism and PR -to co zaczelam w pl
Wampirek, uczelnia oczywiscie mnie nie przeniosla -tak moglabym wyjechac na pol roku, max. na rok chyba -na sokratesa. A ja zdecydowalam sie konczyc studia w uk, wiec musialam normalnie wyslac aplikacje, tyle ze jako transfer.
Bierzesz dziekanke? Ja tez bralam bo 1-szym roku :lol: i nie zaluje :wink: Na pewno wiecej sie przez ten rok nauczysz niz przez rok studiow :wink:
pozdr. -
WAMPIREK > 10-06-2007, 18:32
[quote name="maada"]
Bede w Luton[/quote]
Wooo to będziesz całkiem blisko.Ja w Luton bede l?dowaćHehe do zobaczenia w UK w zwi?zku z tym :lol:
To mnie pocieszyła? z tym przenoszeniem,bo mi sie cos ostatnio po glowie chodzi studiowanie za granica.Poki co chodzi po glowie,przede mna rok au-pair a pozniej zobaczymy -
maada > 11-06-2007, 0:24
wowsuper a ja jak znajde odpowiednia rodzine to moze tez na poczatku bede aupair, zanim zorganizuje sobie swoje wlasne mieszkanko i 'normalna' prace. Mam nadzieje ze sie jakos zgadamy w UK ja bede tam mniej wiecej od poczatku wrzesnia. pozdr. -
WAMPIREK > 12-06-2007, 22:22
Ja będę w UK od 2 sierpniaNo rowniez mam nadzieje,ze sie jakos tam spotkamy.
A dobrze myslisz z tym "operowaniem" na pocz?tku...poznasz okolice,mozliwosci i bedziesz mogla startowac na inna pracePowodzonka -
maada > 12-06-2007, 22:48
wlasnie mam problem bo nie moge znalezc rodziny w lutonto co udalo mi sie 'wygrzebac' to rodzinki z malymi dziecmi, ktore potrzebuja kogos od rana :/ a ja nie wiem jak bede miec zajecia :/ czyli jednym slowem lipa. ale..jeszcze troche czasu do wrzesnia...
za to za 9 dni bede juz w polsce
pozdr.do zobaczenia w uk