-
-
Re: oferty "nie do odrzucenia"
xMala__Mi > 26-03-2006, 23:11
no niezle ;p duzo jest takich propozycji ;p ja w ogole single fatherow z przezornosci nie bralam pod uwage - nie generalizujac, a jednak przezorny zawsze ubezpieczony 8) -
edytag > 05-04-2006, 20:52
ja mialam dzisiaj propozychja na miesiac do niemeic, 4 dzieci 2,3,4,5 l.!!ponad 8 godzin dziennie plus pomoc w domu, dzieci wszystkie sa non stop ze mna nie chodza do przedszkola itp. ja mam im AKTYWNIE I ROZMAICIE wypelnic czas, zero tv!np spacery, tylko jak isc na spacer z taka gromadka??na wsi sie da ale w miescie? jedno w wozku, drugie trzymam za reke, trzecie trzyma sie wozka, a czwarte bieg gdzie chce;/ -
Kalarepka > 06-04-2006, 21:18
Rodzice miewaj? czasem takie fantazje... sami nie daj? sobie rady, ale młoda dziewczyna z obcego kraju ma sobie dać radę, bo jej płac? :roll:
Oni pewnie swój czas z dziećmi wypełni? za to telewizj? :lol: -
edytag > 10-04-2006, 9:38
1. Please tell me about your current/most recent job: when you started, your role and responsibilities!
2. Why do you want to leave your current job?
3. What is your educational background?
4. Why do you want to be an au pair?
5. What are your long-term interests and goals?
6. Can you tell about previous experience in childcare?
7. Have you taken care of babies, changed their diapers (we will have one newborn in our home)?
8. How many siblings do you have? How old are they?
9. What age group of kids would you prefer to work with?
10. Do you have experience with daily housework?
11. Do you like to cook?
12. How would you describe your German skills?
13. How would you describe your English skills?
14. When will you be available?
15. How long would you be willing to stay with us (at least 12 months!)?
16. Have you already been living abroad?
17. What specifically attracted you to our position, why us?
18. What are the key things you are looking for in your job as an au pair?
19. What are the most important factors you will use to decide which job you accept?
20. What do you think makes you uniquely qualified for our position?
21. Can you describe what you feel to be an ideal working environment?
22. What kind of people do you find most difficlut to work with? Why?
23. What kinds of things frustrate or upset you most?
24. Do you like to keep things in order or is this difficult for you?
25. Could you pls tell me in which area your parents are working?
26. How would you describe your personality?
27. How would you characterize your strengths?
28. How would you characterize your weaknesses?
29. Tell us a little bit about what it is like to live with you …. Typical bedtime, wake time, favorite activities, what do you like or not like to eat?
Do you like going out in the evening?
Do you prefer activities with friends or alone?
30. How is your health? How many times have you been sick last year?
gosh nastepna rodzinka z 4 dzieci do mnie napisala, tylko 40 minut do wielskiego miasta, mieszkaja na wsi!a ja nie zaznaczłam wsi!!czy oni nie czytaja!!i wikszosc odpowiedzi jest w liscie! ta zapewne napisz im swoje slabosci, zeby je pozniej wykorzystali
a wogole to jak urodzi sie nowe baby to nie bede mogla chodzic na niemieckii inne aktywnosci!i chca zebym zaczela na wkacjach, a ja mam zaznaczone ze od pazdziernika, chyba kurs czytania im zasponsoruje!!
a i ,jesc jak to zaznaczyła BEDE MOGLA z dziecmi jak zechce jak nie to sama! -
Pigwa > 10-04-2006, 17:16
8O
dużo pytań zadaja ale wierzmi że jak by? mi podała swój numer telefonu to po tym mailu by zadzwonili i jeszcze raz wszystkie pytania by? usłyszała :lol:
Rodzinki juz tak maj? nie równo pod sufitem :wink: -
Yoanna > 10-04-2006, 19:11
te pytania to mi brzmia jakos znajomo... czy to przypadkiem nie z online interview na great? bo jakies podobne.. -
niuniusiek > 10-04-2006, 20:37
pytania napewno sa z jakiegos interview dla au-pair, ja w jednym mailu od rodzinki dostalam kiedys identyczne! -
edytag > 10-04-2006, 22:51
nie wiem laski skad ma te pytania, ale sorki moje zalety slabosci to kurcze w analizie SWOT sie robia to nie jest analiza ludzi, i ja nie wiem oni z dzrzewa spadli, ze komus bedzie sie chcialo i mysla ze ja napisze im swoje slabosci!!slabo to mi jak je czytam!a wogole szkoda mi tej kobiety bo napisalam , ze na wakcje to ja wyjezdzam do Francji, i wiecej nic!jedno zdanie, a ta do mnie , ze moge od sierpnia zaczac,chociaz to dla niej jest pozno!sorki ale ja nie napisalam ze we wrzesniu wracam!po 2 od razu to nie bede chciala jechca gdzie indziej, ale tydzien pobyc w domu, i to jej chociaz dla niej to za pozno, a dla mnie za wczesnie! wrr ale szkoda mi jej bo widac ze nikt nie chce, skoro tyle pytan,a ja wogole nanie nie odpowiedzilam, a ona mnie chce!desperacja z jej strony, ale sory za 70 eoro na tydzien 4 dzieci, wrr gotownie sprztanko!!ja 100 euro na tydzien mam jedno dziecko i zamiatam podloge raz na tydzien!ja wiem , ze sa rozne oferty, moze oni nie sa zli, ale musza popracowac nad przekazem!!i kontaktami miedzyludzkimi, bo jezeli juz na poczatku cos podkreslaja, ze co , ze za pozno dla niej ale moze poczekac, to sorry , laski mi nie robi, powinna przeczytac jakas ksiazke o relacjach i reszta tych rodzinke, bo gdyby napisala, ze w sumie jakbym chiala we wrzesniu zaczac to oni tez by sie cieszyli inaczej by zabrzmialo i mialabym inne podejscie ex rodzinka to mi przed przyjazdem nawet co 3 dzien pisal , ze sie cieszy!wtedy czlowiek czuje sie dowartosciowany -
Pigwa > 10-04-2006, 23:41
dobrze godosz z tym dowarto?ciowaniem
a po za tym to ta kobita az tak bardzo zdesperowana nie jest skoro wysłała ci tyle pytan gdyby jej zależało bardzo to by usuneła te zbedne 28 pytan i zostawiła dwa najważniejsze -
edytag > 11-04-2006, 20:51
tak Pigwa , ale oni juz 2 raz do mnie napisali, a j anie odpowiedzialam na pytania, tylko napisalam , ze na wakcje to ja jade do francji, a ona nadal napieramoze i 100 meili napisac hiihih i tak nie pojade napisze jej ze zlosliwosci, ze mam 100 euro na tydzien z 1 dzieeckiem i zamiatam podloge raz, a nie 70 euro na tydzien 4 bachorki, sprztanko pranko i czasem gotowanko moze wtedy zrozumie, ale pewnie odpisze , ze u niech tak sie placi, ale ja uprzedze i napisze ze we francji minimalana stawka to tez 70 euro na tydzien