• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA Październik 2012

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• USA Październik 2012

• USA Październik 2012
  • Re: USA Październik 2012

Nimell > 20-08-2012, 20:18

[quote name="szukam-aupair"]Cześć Sylwia!

Dziękujemy serdecznie za szczerą opinię na nasz temat. Pomogła nam zrozumieć, jak dużo jest rozbieżności w naszych osobowościach i oczekiwaniach względem programu Au Pair. Chcieliśmy napisać do Ciebie lub zadzwonić kilka dni temu, ale skoro wolisz inny sposób komunikacji, to w porządku :). Bardzo pomogłaś nam podjąć decyzję. Jestem przekonana, że właściwą.

Specjalne pozdrowienia również dla kilku innych osób, takich jak A-a czy P-a, które choć nigdy z nami nie rozmawiały, lub nawet w żaden sposób nie były z nami w kontakcie, ochoczo wyraziły całkiem interesujące opinie o nas ;).

Pozdrawiam cieplutko z Seattle! :D[/quote]

to trochę żałosne..każdy ma prawo do własnej opinii i wyrażania swojego zdania a takie szperanie i szpiegowanie to dopiero fajna sprawa, nie? ;]

mamecia > 20-08-2012, 20:43

Dziękujemy serdecznie za szczerą opinię na nasz temat. Pomogła nam zrozumieć, jak dużo jest rozbieżności w naszych osobowościach i oczekiwaniach względem programu Au Pair. Chcieliśmy napisać do Ciebie lub zadzwonić kilka dni temu, ale skoro wolisz inny sposób komunikacji, to w porządku . Bardzo pomogłaś nam podjąć decyzję. Jestem przekonana, że właściwą.

Specjalne pozdrowienia również dla kilku innych osób, takich jak A-a czy P-a, które choć nigdy z nami nie rozmawiały, lub nawet w żaden sposób nie były z nami w kontakcie, ochoczo wyraziły całkiem interesujące opinie o nas .

Pozdrawiam cieplutko z Seattle! [/quote]

Właśnie udowodniliście, że Polak dla Polaka za granicą nigdy nie będzie w porządku! Jeśli chcieliście do niej napisać lub zadzwonić kilka dni temu to trzeba było to zrobić, a nie szpiegować na forum, a tak poza tym forum jest od tego, żeby wyrażać swoje zdanie o wszystkim związanym z programem, nawet o rodzinach z którymi się kontaktujemy i jeśli nie przypadliście do gustu Sylwii, to miała do tego pełne prawo, żeby wyrażać o was swoje zdanie, przecież nie wymieniła na forum waszych danych!

A poza tym to co napisaliście jest troszkę żałosne, i teraz życzę wam powodzenia w szukaniu polskiej au pair!!

Astrid > 20-08-2012, 21:16

I na pytam proszę skończyć tą dyskusję. Postów nie kasuję, ale tematu już nie ciągnijcie.

adziszkowa > 20-08-2012, 21:22

Kochani potrzebuje waszej pomocy. Odezwały się do mnie ostatnio 3 rodzinki. Jedna z okolic NY, ale mieli zasady do których nie wiem czy byłabym wstanie się dostosować, zero telewizji, tylko wegetariańskie jedzenie, au pair nie chodząca na żadne imprezy. Nie jestem imprezowym typem, ale chcę co jakiś czas wyjść do ludzi czy na grilla i posiedzieć do jakieś 1-2 w nocy. Napisałam im dziś maila, że dziękuje serdecznie za list, ale chyba nie pasuje do nich i życzę szybko żeby znaleźli swoje idealną au pair.

Kolejna rodzinka odezwała się z Ohio,Newtown, wiem wiem.... nie dla Ohio. Byłam zalatana sprawami studiów i im nie odpisałam od razu a chcieli do mnie zadzwonić no i zadzwonili Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona, rozmawiało się super. Rozmawiałam z host Tatą! Wesoły śmiał się cały czas 2 dzieci 14 i 10 lat. Mam jest polką przeprowadziła się do USA w wieku 12 lat, w domu nie rozmawiają po polsku bo nie potrafi reszta członków. Samochód na własny użytek i do póki wywiązuje się z obowiązków nie interesuje ich co robię po pracy. Trzecia rodzinka niestety szuka kogoś dopiero od połowy listopada mieszkają w Maplewood, New Jersey ktoś coś wie o tych okolicach? ponoć wygrał konkurs na najlepsze miejsce do mieszkania w 2003 roku, tylko nie za bardzo wiem co było brane pod uwagę. Każda informacja chętnie widziana. Pozdrawiam ciepło i trzymam za wszystkich kciuki dawajcie znać jak u Was :d

cien_wiatru > 20-08-2012, 21:41

Adziszkowa, dobrze zrobiłaś z tą odmową tej pierwszej rodzince moim zdaniem! Ja rozumiem, że rodzinki często obawiają się, że aupairki będą za dużo imprezować itd. ale zero telewizji i zero wyjść to już lekka przesada. Przecież to tez ma być fajny rok dla Ciebie, a nie tylko i wyłącznie opieka nad dziećmi.

Ja też mam nowy match, rodzinka z Short Hills, New Jersey, 30 min do NYC, jedno dziecko, 6 lat, ale podobno jest trochę nadpobudliwy, nie mieli wcześniej au-pair. Strasznie mnie zakoczył telefon, gdyż 5 minut po tym jak otrzymałam maila z agencji o matchu, host mama już do mnie dzwoniła! Rozmawiało się miło, ale martwi mnie trochę fakt, że są to Hindusi...trochę się o nim naczytałam złego i nie wiem teraz...Mam jeszcze pogadać z nimi na Skype i poznać host tatę i małego jeśli wstanie! Zobaczymy...

Poza tym, odezwała się do mnie rodzinka na greataupair, którzy są zainteresowani ściągnięciem au-pair przez agencje, co jest tam rzadkością! 4 dzieci, 9,7,7 (bliźniaki) i 4, mieszkają w Californii, 20 minut od SF,

lokalizacji wymarzona! wzieli namiary na mnie, pytali sie czy jestem w jakiejś agencji i niby sa teraz na wakacjach i mają się odezewać jak z nich wrócą 22! Ciekawa jestem, czy będzie jakiś odzew...

rafcioo28 > 21-08-2012, 0:06

[quote name="panama"]a skąd masz tą "single mom" z bliźniakami 3 letnimi? bo ja też mam teraz taką na koncie..[/quote]

a z Atlanty ona jest, a dokładnie z Cumming

sylvia > 21-08-2012, 12:24

Dziękujemy serdecznie za szczerą opinię na nasz temat. Pomogła nam zrozumieć, jak dużo jest rozbieżności w naszych osobowościach i oczekiwaniach względem programu Au Pair. Chcieliśmy napisać do Ciebie lub zadzwonić kilka dni temu, ale skoro wolisz inny sposób komunikacji, to w porządku . Bardzo pomogłaś nam podjąć decyzję. Jestem przekonana, że właściwą.

Specjalne pozdrowienia również dla kilku innych osób, takich jak A-a czy P-a, które choć nigdy z nami nie rozmawiały, lub nawet w żaden sposób nie były z nami w kontakcie, ochoczo wyraziły całkiem interesujące opinie o nas .

Pozdrawiam cieplutko z Seattle! [/quote]

Wiem, że dyskusja na ten temat miała się zakończyć, ale jako najbardziej zainteresowana chciałam się wypowiedzieć.

Na początku przystąpienia do programu powiedziałam sobie, że nie będę żadnej rodziny skreślać ot tak, tylko jeśli ktoś będzie chciał dam mu szansę na poznanie.

Po pierwszej już rozmowie z Wami miałam totalnie mieszane uczucia, już wtedy myślałam aby podziękować. Jednakże powtarzałam sobie: daj szansę, pierwsza rozmowa może była taka sztywna, może później pójdzie jakoś. I tak doszło do drugiej rozmowy. Wtedy już prawie byłam pewna, że rzeczywiście są spore różnice w osobowości i możliwe że ciężko byłoby nam się dogadać i swobodnie funkcjonować. Ale postanowiłam dać czas Wam i sobie. Miałam otrzymać odpowiedź co dalej, ale dwutygodniowa cisza upewniłą mnie, że nic z tego nie będzie.

Cieszę się, że doszło do tej sytuacji, cieszę się bardzo bo jeszcze mogłabym podjąć złą decyzję.

A tak wiem już na pewno, że moje początkowe odczucia były bardzo dobre i mam nauczkę- muszę zaufać sobie i kierować się tym co mi intuicja podpowiada.

Pozdrawiam!

Sylwia

adziszkowa > 21-08-2012, 14:45

Kochani dawno nie byłam tak 'podkręcona' rodziną jak tą z Maplewood, New Jersey. Odpisałam dziś na ich maila. Może ciut dodam plus tej rodziny: świetna lokalizacja 30-40 min pociągiem do NYC, sztywny grafik, wolne weekend (oprócz 4 godzin w pierwsza sobotę miesiąca i 3 niedziele miesiąca ). Osobny pokój z łazienka, dzieci w wieku szkolnym, trzeba jest odwieźć przywieźć ze szkoły zajęć dodatkowych oraz gdy są w szkole wyprać i wyprasować ubrania dzieci. Mają sprzątaczkę, która przychodzi raz w tygodniu i zapraszają mnie do udziału w wakacjach, gdzie do dyspozycji również mam swoją łazienkę. Wydają się bardzo fajni jedyny minus to brak auto po pracy, ale z tego co mi Pani Iza z Gawo mówiła są zaraz przy kolejce 10 minut pieszo a w okolicy jest dużo au pairek takze zawsze mozna się z kimś zabrać. Orpócz tego zakaz palenia (nie palę także no problemo) w dni robocze powrót do domu o 12stej i żadnych gości na noc ogólnie wydają się spoko ciekawe czy odpiszą. A no i jeden minus chyba najwiekszy szukają au pair dopiero od polowy listopada, ale jezeli by się zdecydowali na mnie to nie ma problemu, chociaz wolalabym szybciej

paullin_a > 21-08-2012, 14:53

[quote name="adziszkowa"]Kochani dawno nie byłam tak 'podkręcona' rodziną jak tą z Maplewood, New Jersey. Odpisałam dziś na ich maila. Może ciut dodam plus tej rodziny: świetna lokalizacja 30-40 min pociągiem do NYC, sztywny grafik, wolne weekend (oprócz 4 godzin w pierwsza sobotę miesiąca i 3 niedziele miesiąca ). Osobny pokój z łazienka, dzieci w wieku szkolnym, trzeba jest odwieźć przywieźć ze szkoły zajęć dodatkowych oraz gdy są w szkole wyprać i wyprasować ubrania dzieci. Mają sprzątaczkę, która przychodzi raz w tygodniu i zapraszają mnie do udziału w wakacjach, gdzie do dyspozycji również mam swoją łazienkę. Wydają się bardzo fajni jedyny minus to brak auto po pracy, ale z tego co mi Pani Iza z Gawo mówiła są zaraz przy kolejce 10 minut pieszo a w okolicy jest dużo au pairek takze zawsze mozna się z kimś zabrać. Orpócz tego zakaz palenia (nie palę także no problemo) w dni robocze powrót do domu o 12stej i żadnych gości na noc ogólnie wydają się spoko ciekawe czy odpiszą. A no i jeden minus chyba najwiekszy szukają au pair dopiero od polowy listopada, ale jezeli by się zdecydowali na mnie to nie ma problemu, chociaz wolalabym szybciej [/quote]

Hej

Skoro mieszkają 10 minut od kolejki to w czym problem ? Porozmawiaj z nimi zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie Bede trzymac kciuki

Mam pytanie do dziewczyn ktore juz wybraly rodzinke . Jak to jest pozniej kontaktuje sie ktos z wami z agnecji ? W sumie my z hostka juz sie dogadalysmy a nikt jeszcze sie do mnie nie odzywal z Prowoku i nie wiem sama .

Pozdrawiam

panama > 21-08-2012, 15:08

[quote name="rafcioo28"]
    [quote name="panama"]a skąd masz tą "single mom" z bliźniakami 3 letnimi? bo ja też mam teraz taką na koncie..[/quote]

a z Atlanty ona jest, a dokładnie z Cumming[/quote]

to nie moja moja jest z Rye NY!! powodzenia i daj znać czy już masz bilet
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia