• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

kingulath > 17-01-2012, 17:00

acha! jeżeli chcesz wyjechać do Szwajcarii to możesz zrobić to całkowicie za darmo. tak

bez firmy,

ja jestem akurat w Szwajcarii a wyjechałam przez stronę aupair-world.net

rodzinke mam świetną, tylko raczej radzę wybierać miasta

dina39 > 18-01-2012, 20:36

Zalogowałam się na aupair-world.net i uzupełniłam profil. Poszperałam trochę i znalazłam kilka ciekawych rodzin.

kingulath a Ty sama napisałaś do rodziny, czy oni do Ciebie?

kingulath > 18-01-2012, 20:39

pisałam do wszystkich rodzin, które wydawały mi się odpowiadające. pisz do największej ilości rodzin, wtedy będziesz miała większe pole wyboru potem...

jak potrzebujesz pomocy w czym kolwiek to napisz na gg

pamiętaj o swoich prawach. w Szwajcarii dostaje się minimum 700 Fr do ręki i nie nabieraj się na mniej

dina39 > 18-01-2012, 21:49

A Ty kingulath jak wyjeżdżałaś do Szwajcarii to sama płaciłaś za podróż czy rodzina kupiła Ci bilet?

kingulath > 19-01-2012, 10:58

rodzina mi kupiła bilet i jest to ich obowiązek...

w moim przypadku było tak, że ja kupiłam bilet, a oni mi oddali pieniądze przy przyjeździe

dina39 > 19-01-2012, 19:49

Na razie zainteresowani są mną Brytyjczycy, ciekawe czy by pokryli koszty biletu. Przyznam szczerze że jedna rodzinka bardzo przypadła mi do gustu, ale trochę się obawiam, po angielsku trochę rozumiem, ale nie jestem mocno rozgadana.

Na razie nikt ze Szwajcarii i Niemiec na wrzesień/październik 2012 nie jest zainteresowany, chcieliby kogoś wcześniej, a ja niestety nie mogę bo w maju mam maturę, a we wrześniu obóz.

I w ogóle nie wiem czy jednak iść teraz na studia (nawet nie mam dokładnie określonego kierunku), czy jednak wyjechać jako Au Pair. Myślałam że jak faktycznie wyjadę to może za granicą mogłabym studiować. Moja germanistka popiera pomysł wyjazdu na Au Pair, bo miała już kilka uczennic które wyjechały i są zadowolone.

A jak się wyjeżdża na Au Pair to podpisuje się z host rodziną umowę? Jestem kompletnie zielona jeśli chodzi o te sprawy.

kingulath > 19-01-2012, 23:44

jedź, tylko nie do Niemiec, nie wyobrażam sobie żyć za 240 euro tygodniowo!!

a do pazdziernika masz tyle czasu, ze jeszcze pelno rodzin poznasz! tylko nie wybieraj pochopnie, duzo pytan i juz!

dina39 > 20-01-2012, 17:32

Czyli te płace są podane za tydzień? A ja myślałam że za miesiąc

dina39 > 21-01-2012, 1:03

Znalazłam ciekawą stronę, może komuś się przyda justlanded.com

kingulath > 22-01-2012, 1:38

OK. przepraszam, za trochę niedokładnie informacje :/
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia