-
-
Re: Summer Adventure
Ninka Jones > 08-03-2008, 15:55
wyslali mi manual, ale w standardowej wersji (czyli 25 godz za 65 L) to bardzo podobalo mi sie to ze mam codziennie 2 godziny sprzatania i kazdego dnia robie co innego (na przyklad pierwszego kuchnia, drugiego lazienka, trzeciego odkurzanie i podlogi, czwartego prasowanie i takie tam), ale poprosilam ich zeby wyslali mi taki wakacyjny rozklad tygodniowy, bo wtedy nie bedzie wozenia dzieci do szkoly :? jak juz wysla to wkleje tutaj :wink: i tak sobie mysle ze jak pracuja w liniach lotniczych to moze pokryja mi podroz w dwie strony
ale... na razie powiedzialam ze jestem zainteresowana, choc i tak w kwietniu zaczynam sie rozgladac za londynskimi ofertami na summer. jakby co to im wkrece cos, ze jednak nie moge jechac bla bla bla -
Ninka Jones > 08-03-2008, 16:02
fałszywy alarm, oferta nieaktualna.
potrzebuj? kogo? od pocz?tku maja do końca lipca.
czekam na więcej -
idril > 08-03-2008, 16:03
ksiazka dla aupair?!
wow :lol:
nie wiem moze dziwnie mysle, czy zle robie ale ja sie zawsze pytam czy mi pokrywaja dotransportowanie mnie do ich domu. chodzi mi o lot.
szwedzi sie zgodzili, anglicy tez.
wiec moze warto od razu pytac wprost?!
jak nie to nie, sama bym zaplacila a jak pokrywaja koszty to zawsze to kilkanascie zlotych w kieszeni -
Ninka Jones > 08-03-2008, 17:53
chyba kilkadziesiat :lol: -
edyta_s > 08-03-2008, 20:11
a nie klikaset? -
Vorissa > 08-03-2008, 20:58
ode mnie lata tylko Ryanair, to teraz już na maj i resztę wakacyjnych miesięcy bilety s? po 200-300 zł albo więcej ;/
A niektóe rodzinki same pisz?, że oferuj? przeloty 'bo to w końcu oni nas zatrudniaj? i to jest w ich kwestii żeby nas do siebie dotransportować' a przynajmniej tak mi kilka rodzinek pisało... ;-) -
Yoanna > 08-03-2008, 21:06
200-300 to nie tak duzo..
ja sie rozgladam za biletami do hiszpanii na koniec sierpnia i najtaniej znalazlam za 170 funtow... ;/ i nie wiem czy dalej beda isc w gore czy moze beda tansze? -
Grizzly > 09-03-2008, 0:41
hm.. nie brał?bym pod uwage żadnej rodziny która pisze że au pair ma utrzymywac dom clean and tidy, to po prostu znaczy że au pair ma po wszystkich sprz?tać. Z własnego do?wiadczenia wiem na czym to polega :|
Najlepiej brać rodziny które maj? sprz?taczke, wtedy wiadomo że chc? au pair do dzieci, nie jako niewolnika. -
Ninka Jones > 09-03-2008, 2:00
za 80 L tygodniowo moge byc niewolnikiem :lol:
zobaczymy co tam dalej sie wykluje
szukam teraz summer do Londynu :lol: -
Ninka Jones > 09-03-2008, 13:26
dziewuchy gdzie wy w weekendy balujecie ze tu praktycznie postow nie ma od piatkowego wieczoru?
nudzi mi sie! :lol: