-
-
Re: PROWORK
anullkaa > 31-07-2011, 19:13
Glenda miałam dokładnie ale dokładnie to samo ! złozyłam wszystkie papiery na koniec kwietnia. ( co prawda miałam sprecyzowane miejsce w hiszpanii). Na poczte tez dostawałam te newsy i bylo pelno rodzin ktore by mi odpowiadaly. Od proworku zadnego odzewu..zadnego. nawet nie mialam jakiejkolwiek propozycji rodziny. nic. wkurzyłam się i załozyłam konto na aupair world i bach..pelno rodzin sie do mnie odzywało,ja wysyłałam mnostwo aplikacji i w koncu znalazłam wymarzoną rodzinkępierwszą ofertę od proworku dostalam uwaga uwaga 18 lipca ;]] -
Glenda > 31-07-2011, 20:23
No niby tak, ale widzisz, agencja to zawsze agencja i masz tą pewność, że jak rodzinka się rozmyśli i wystawi walizki za drzwi, to agencja Ci pomoże. Będąc na studiach korzystałam z aupair-world i dwukrotnie się zawiodłam ( na szczęście był to summer job). Po tych niepowodzeniach obiecałam sobie, że nigdy więcej aupair-world. Co do Proworku, poczekam do połowy sierpnia ( wyjazd planowałam na wrzesień). Jeżeli nadal nic się nie ruszy, odbieram kasę i składam aplikację do happy aupair.
Swoją drogą, nie rozumiem dlaczego w newsletterze, który dostaje codziennie niemal na maila, Prowork reklamuje nowe rodzinki (całe mnóstwo), a jak przychodzi co do czego, to nagle nie ma żadnej, która by była mną zainteresowana ( a kwalifikacje mam naprawdę dobre), więc coś tu jest nie tak....
www.eberteachingservices.wordpress.com -
anullkaa > 01-08-2011, 2:07
no jest coś nie tak ;] wiesz jesli chodzi o aupair world to tez na poczatku mialam pewne obawy,ale mam naprawde zajebisty kontakt z moją przyszłą rodzinką i do tego dobre przeczucie. a mnie przeczucie raczej nie zawodzi,takze mam nadzieje i tym razem tak bedziechciałabym odzyskać od proworku chociaż jakąś część tych pieniędzy.. ;] -
Glenda > 01-08-2011, 8:53
A to oni nie oddali Ci kasy???????????????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przecież w umowie jest napisane, że jeśli nie znajdą rodzinki w wyznaczonym terminie to pieniądze oddadzą :mrgreen:
Fajnie, że tak Ci się udało -
anullkaa > 01-08-2011, 18:13
tylko że ja dokladnie nie wiem do kiedy mieli mi tą rodzinę znaleźć..nie wiem gdzie to jest napisane < nieogarnia> ;] -
oczubek > 01-08-2011, 20:33
Ja to rozumiem tak, że w ciągu 3 miesięcy od podpisania umowy lub do momentu określonego przez Ciebie jako termin gotowości do wyjazdu biuro szuka rodziny. Jeśli w tym czasie jej nie znajdzie, to możesz ubiegać się o zwrot pieniędzy. -
anullkaa > 01-08-2011, 21:54
No czyli jesli podpisywałam umowę w połowie kwietnia to mogę się już domagać zwrotu pieniędzy tak ? ( tak wiem ze 120 zl jest niezwracalne). Moze ktoś z proworku obecny na forum odpowie mi na to pytanie ? -
oczubek > 01-08-2011, 22:42
Chyba najlepiej będzie jak zadzwonisz do nich i zapytasz. Ja bym tak zrobiła. -
Glenda > 03-08-2011, 18:13
Skontaktowałam się z Proworkiem i obiecali że od kolejnego tygodnia oferty będą do mnie napływać jedna po drugiej, bo ponoć pani z Proworku porozsyłała mój application form do agencji z różnych krajów i ponoć dlatego tak długo to trwa, bo mam dobre kwalifikacje i szkoda by było pracować za niskie pocket money....No zobaczymy! -
anullkaa > 03-08-2011, 23:04
no to ładne sobie znaleźli wytłumaczenie ;]] szkoda gadac. życzę Ci powodzenia z całego serducha ;*