• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

Glenda > 25-07-2011, 14:47

Hej dziewczyny,

Umieściłam to pytanie jakiś czas temu w Pytaniach Jednorazowych, ale nikt nie odpisał...

W maju złożyłam dokumenty do Prowork (oprócz tego do 2 innych zagranicznych agencji). Wyjazd planowałam na sierpien/wrzesień a moim krajem docelowym była Szwajcaria. Miałam 2 rozmowy na skype z rodzinkami, ale nic nie wyszło ( w sumie nie rozumiem dlaczego, bo kwalifikacje mam nie chwaląc się bardzo dobre). Pani z Proworku, obiecała, że jak tylko znajdzie się rodzina, to da mi znać. Wyjechałam na wakacje 4-lipca. Wróciłam i nadal nic. Mamy prawie koniec lipca i żadnej oferty...Powoli tracę nadzieje. Czy i wy musiałyście tyle czekać? W końcu zaproponowałam inny kraj. Pani z Proworku obiecała, że jak tylko coś się znajdzie to napisze....a ja nadal czekam. A może po prostu rodzinek nie mają?

amarr91 > 25-07-2011, 14:51

Ja też bardzo długo czekałam, w końcu okazało się, że nie znaleźli mi rodzinki w tym terminie który wybrałam, więc oddali mi pieniądze.

A ja znalazłam rodzinkę przez aupair-world i i tak wyjechałam

Tak więc moim zdaniem jeszcze poczekaj. Jak nie znajdą, to poproś o zwrot pieniędzy i sama poszukaj rodzinki.

Glenda > 25-07-2011, 15:13

Ehhh....już zrezygnowałam ze Szwajcarii..teraz mam nadzieję, że Prowork znajdzie mi coś w Belgii lub Holandii. Co mnie zastanawia, dostaję od nich newsletter i z tego co widzę, to mają TYLE rodzin! Więc dlaczego, tak trudno znaleźć coś odpowiedniego dla au-pair, które mają w bazie?

A co myślicie o happy-aupair? Jak długo czekałyście na rodzinkę z tą agencją?

MocherowyBeret > 25-07-2011, 18:15

Ja właśnie też zastanawiam się nad wyjazdem już spory czas... czytałam na forum i nie tylko o happyaupair i czas oczekiwania na rodzine dziewczyny zazwyczaj dostaja propozycję czasem 2 tyg a newet 2 miesiące. Chyba zaleźy ja się zdecydowałam na nich i jestem w trakcie kompletowania dokumentów.. zobaczymy

hellomaurice > 25-07-2011, 18:45

A nie lepiej poszukać na własną rękę? W obrębie Europy to żaden problem, a agencja nie gwarantuje znalezienia dobrej rodziny (jak widać, nie gwarantuje znalezienia jakiejkolwiek rodziny...). http://www.aupair-world.net/index.php/family_search/ - masz 150 rodzin ze Szwajcarii zainteresowanych polskimi aupair

Glenda > 26-07-2011, 19:35

Jeżeli chodzi o au-pair world to mam nieprzyjemne doświadczenia...Pisałam o tym już kiedyś na forum. Dokładnie 2 lata temu obiecałam sobie, że jeżeli pojadę na rok jako au-pair to na pewno z agencją, nie na własną rękę...

Inna kwestia jest też taka, że po tym nieprzyjemnym incydencie z ekscentryczną hostką, którą znalazłam na aupair world, kiedy chciałam się ponownie zarejestrować, jakaś dziwna kobieta z au-pair world, zażądała ode mnie skanu dowodu osobistego. Ja wówczas odmówiłam, bo nie mam w zwyczaju wysyłać nieznajomym skanu moich dokumentów...W ogóle to uważam, że na zu-pair world to straszne problemy robią...Kiedyś tak nie było

amarr91 > 26-07-2011, 20:52

Z tego co wiem, to nie wszystkich proszą o skan dowodu. Ani mnie, ani mojej koleżance nie postawili takiego żądania (a koleżanka zakładała konto może 3 tygodnie temu). Wiesz, z jednej strony rozumiem, że miałaś przykre doświadczenia, ale moim zdaniem nie można się poddawać. Zawsze można zmienić rodzinę.

Ash > 26-07-2011, 21:15

pewnie hostka napisała do portalu i dlatego..

Glenda > 27-07-2011, 12:26

No właśnie tego nie wiem, ale nie sądzę, żeby to zrobiła, bo ona ogólnie za leniwa była..Ponadto, po moim dobrowolnym odejściu, pojawiała się na stronce kilkakrotnie. Co ciekawe, jak usunęła profil (wywnioskowałam, że znalazła nową au-pair), to po miesiącu znowu zakładała profil...Czyli reasumując, to z nią było coś nie tak widocznie Wydaje mi się, że na au-pair world te "panie" z działu obsługi dyskryminują au-pairki i z góry zakładają, że au-pair zawsze ponosi winę, nie ważne czy rodzinka jest stuknięta, czy nie, to zazwyczaj żądają dowodów osobistych od au-pairek, bo żeby żądali od rodzin, to jeszcze nie słyszałam...

au pair_ala > 29-07-2011, 8:49

[quote name="Glenda"] Wydaje mi się, że na au-pair world te "panie" z działu obsługi dyskryminują au-pairki i z góry zakładają, że au-pair zawsze ponosi winę, nie ważne czy rodzinka jest stuknięta, czy nie, to zazwyczaj żądają dowodów osobistych od au-pairek, bo żeby żądali od rodzin, to jeszcze nie słyszałam...[/quote]

No w końcu rodziny im płacą dlatego też dla nich ważny jest klient niż tam milionowa au pair
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia