• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Lipiec- USA

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Lipiec- USA

• Wątek zamknięty
  • Lipiec- USA
  • Re: Lipiec- USA

izzieem > 09-04-2012, 23:25

Czy ktoś wie jakimi liniami lotniczymi leci się z CCare?

Astrid > 09-04-2012, 23:42

I z Gawo? Nurtuje mnie to okropnie I gdzie są przesiadki.

Alexandraa > 10-04-2012, 0:36

Wiem, ze z Prowork przesiadki sa czesto w Monachium.

[quote name="agniesia"]Tak, do Wawy po wizę będę jechała. Może się spotkamy A kiedy Ty chcesz sie umówić?[/quote]

Jakos pod koniec kwietnia. Fajnie by bylo sie spotkac, zreszta nawet jak nie bedziemy mialy tego samego dnia spotkania to ja mieszkam w Wawie wiec daj znac i mozemy sie spotkac gdzies na miescie czy cos

rafcioo28 > 10-04-2012, 0:47

[quote name="agniesia"]Sorki, czasami jestem brutalnie szczera Postaraj sie o zdjęcia z wielkim uśmiechem na twarzy i powinno być okej. Najważniejsze to wiara w siebie i cierpliwość! A z własnego doświadczenia moge powiedzieć że największe wrażenie robi chłopak trzymający malutkie dziecko, takiego niemowlaczka. To od razu wzbudza zaufanie. Więc jak może masz kogoś znajomego albo z rodziny z takim maluchem to pstryknij z nim sobie fotę

Swoją drogą, skąd jesteś?[/quote]

To już pocieszenie, postaram się załatwić takie zdjęcie, zazdroszczę Ci że już lecisz, mam nadzieję że dobrze do Ciebie No a Ja jestem z małej mieściny na podkarpaciu

rafcioo28 > 10-04-2012, 0:53

[quote name="Piotr"]
    [quote name="agniesia"]RMoze rafcioo28 ma takie doswiadczenie.Mimo wszystko damy rade i wyjedziemy czuje to w kosciach Przed data wyjazdu bede mial 4000godz doswiadczenia wiec nawet nie zakladam ze sie nie uda[/quote][/quote]

Niestety nie mam takiego doświadczenia. Zdjęcia nowe sobie załatwie. I bardzo dobre nastawienie Piotrze mam nadzieję że razem polecimy, tak czuje

martacz > 10-04-2012, 22:36

Cześć. Też wyjeżdżam 9 lipca z CC. Nad rodziną narazie się zastanawiam i w sumie prosiłabym o jakąś radę. Rodzinka jest z Los Angeles, 2 dzieci do opieki (10 i 16 lat), wiec w sumie to opieka nad tą młodszą dziewczynką i tu skończyłyby się pozytywy. Niestety nie mam dostępu do samochodu, mama pracuje w domu (niby jest bardzo zajęta, bo prowadzi swój biznes). Co więcej są to Żydzi (nie traktuje tego jako minus, ale jakos tak naczytałam sie o Żydach w Stanach, ktorzy nie sa za mili).

Ogólnie rozmawialismy 1 raz przez telefon, nie maja skypa i zadzwonili jeszcze do osob, ktore dawaly mi referencje, zeby jeszcze raz potwierdzic wszystkie rzeczy. Czy wasi tez tak robili? Myślalam, ze jak agencja juz to potwierdziła, to rodzinka sie tym nie zajmuje. Wydawalo mi sie, ze chcieli wszystko sprawdzic, wiec bedą tacy tez w domu. NIe wiem czy to perfect match, najlepsza jest chyba lokalizacja i jedno dziecko, ale co z tego jak rodzina chyba nie za fajna :/

Mieli tez au pair z Polski i zastanawiam sie czy zapytac ich o jakies namiary na nia, zebym mogla sie nieco podpytac. Co o tym sądzicie ?

natgreen > 10-04-2012, 22:40

namiary jak najbardziej, dla mnie to dziwne ze sami chcieli tez sprawdzac Twoje referencje, więc no cóż-nie wiem.

Dla mnie to byłoby juz podejrzane, i tak jak mówisz mam wrażenie ze bedą wszystko kontrolować w domu, nawet mozliwe ze każdy Twoj ruch.

Z tego co piszesz to nie jestes w ogole do nich przekonana, więc po co się meczyc z nimi! Bez pszesady, na pewno znajdziesz lepsza rodzinkę!

Musisz to poczuć- że właśnie to jest to Trzeba byc 100% pewnym

Astrid > 10-04-2012, 22:42

Zrób to koniecznie. Lokalizacja faktycznie cudowna ale co z tego jeśli po kilku tygodniach skończy się rematchem? Nie brzmią za ciekawie, ale pogadaj, sprawdz...

martacz > 10-04-2012, 22:49

Tak zrobię jak zadzwonią. Dzięki za radę. Najśmieszniejsze, ze niektorzy tak bardzo chcą leciec do Californii, ze odrzucaja wiele propozycji, a mi trafila sie za pierwszym razem, ale co z tego, ze bede miala palmy za oknem jak może być źle w domu. Jeszcze pytanie co do weekendow? Mam wolną niedzielę, w soboty mam chodzic z dziecmi na zajecia lub jakies wystepy teatralne czy taneczne, czy macie wolne weekendy? I jak z samochodem? Czy nawet jesli mieszka sie w centrum LA to samochod jest niepotrzebny ?

natgreen > 10-04-2012, 22:55

ja mam weekendy wolne

samochód na współe z hostką-tylko,że ona tez pracuje w domu więc pewnie wtedy bede mogła używać i generalnie moge gdzie chce jeżdziź tylko nie do NYC-wow kto by chcial tam samochodem jechać to ja nie wiem hehhe
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia