-
-
Re: Au Pair 2013!
margo > 19-03-2012, 22:54
Ja prawko zdaje w wakacjea agencja ,którą wybieram to pewnie GAWO czytałam wiele pozytywnych opinii na ich temat a negatywne zawsze się zdarzają
A co do miejsca to nie mam jakiegoś wymarzonego , oczywiście chciałabym jak najbliżej jakiegoś dużego miasta
A o rodzinkę to się nie martwię znają mój plan już od dłuższego czasu ;p powoli się z tym oswajają , chociaż wiem że trudna będzie rozłąka z nimi
Myślę że papiery tak zacznę w styczniu powoli kompletowaćAle przygotowania zaczynam wcześniej to znaczy np: nagrywam filmik w wakacje i jakiś wolontariat też w wakacje no i prawko ! więc trochę tego jest
A tak tylko powiem że do wakacji zostało 101 dni <3 -
paulaw > 19-03-2012, 23:44
A co myślicie o Au Pair in America? Nad tym się głównie zastanawiałam. -
ThEveline > 19-03-2012, 23:53
według mnie jest najlepsze ( nie słyszałam jeszcze złej opinii ) -
paulaw > 20-03-2012, 0:03
Ja właśnie też -
DaisyyUSA > 20-03-2012, 1:03
Taa ja tez albo APIA albo GAWO.
Bo w NYC muszee byc <3
Na prawko ide na początku lipca. a filmik to niewiem kiedy nagram ;D. -
agnieszka89 > 20-03-2012, 2:05
Ja troszkę wcześniej chcę wyjechać niż wy. Wstępnie planuję wyjechać z CC. W piątek ma się spotkać z znajomą koleżanki która wyjechała z tego biura, może się czegoś ciekawego dowiem. Chciałam też odpowiedzieć na pytanie ile czasu zajmuje zrobienie prawka. To tak na prawdę zależy. Kurs teoretyczny może trwać miesiąc albo czasem tydzień, tylko wtedy zajęcia są codziennie po kilka godzin, więc takie kursy są zazwyczaj w wakacje. Praktyka może zająć 1 miesiąc albo 1,5 jeśli uda wam się trafić na instruktora który jazdy robi po 2h, bo nie każdy chce, i jeździć co drugi, trzeci dzień. Także niestety trochę czasu to zajmuje. Potem czeka się na egzamin myślę od 2 tygodni do miesiąca dlatego warto jak najwcześniej, jeśli jest to możliwe, pójść na kurs. I jak już pisałam na blogu czasem zapisując się na egzamin dowiadujemy się że najbliższy termin jest za miesiąc, czasem warto spytać czy nie dało by się jednak ustalić terminu na wcześniejszy. Ewentualnie zostawić numer jak by się jakieś miejsce zwolniło. Tylko trzeba by podać jakiś ważny powód. -
paulaw > 20-03-2012, 18:30
Muszę się za to zabrać... ale jestem leniem, nie widzę siebie za kierownicąZawsze odkładam takie sprawy na ostatnią chwilę i -- nie ma później na nic czasu. Ale muszę się za to wziąć. A muszę... muszę koniecznie! Ale nie w wakacje, czasu szkoda. Może teraz po przerwie świątecznej już się zapiszę do mojej mamy kolegi, będzie mi łatwiej skupić się na drodze niż na podtrzymywaniu krępującej rozmowy z nieznajomym -
Anju > 21-03-2012, 16:15
Hey Dolls!
Aż miło popatrzeć, że nie tylko ja chcę się urwać do Stanów. Jak większość z Was jestem w IILO i zamierzam po maturce zostać au pair. Na rok czy na dwa, tego jeszcze pewna nie jestem. Szczerze powiedziawszy decyzję podjęłam wczoraj, po dość długim okresie ogarniania swojej osoby i tego co zamierzam. Wiem co chcę studiować, wiem gdzie i wiem, że potem chcę zamieszkać w Stanach. Najpierw jednak chcę tam trochę pobyć, poszaleć, pożyć. Do tego uwielbiam dzieci, wkrótce będę prowadziła warsztaty dla dzieciaków w podstawówce. Jeżeli chodzi o angielski to nie ma żadnego problemu, jestem dwujęzyczna, mówię po angielsku chyba lepiej niż po polsku lol Muszę wybrać agencję i ogółem poczytać o całym tym au pair'ingu, bo szczerze powiedziawszy nie mam za bardzo pojęcia jak to wygląda. Jeżeli chodzi o miasta, to na bank Chicago, Seattle, Nowy Jork, coś dużego, gdzie będę mogła załapać się na coś ciekawego w wolnym czasie.
Buziaki! -
paulaw > 21-03-2012, 20:04
Rzadko, w zasadzie chyba nigdy nie trafia się na rodzinkę w centrum. Na obrzeżach, albo pół godziny czy nawet całą godzinę i więcej drogi od większego miasta. Chyba że ma się szczęście to można trafić na przedmieścia, ale małe szanse na to są. -
Anju > 21-03-2012, 20:44
ja nie mowie o centrum, ja mowie w okolicach czegoś dużego