• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

wiza-jak wygląda spotkanie z konsulem?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Wizy

• wiza-jak wygląda spotkanie z konsulem?

• wiza-jak wygląda spotkanie z konsulem?
  • Re: wiza-jak wygląda spotkanie z konsulem?

Piotr > 03-11-2011, 17:45

[quote name="sikorkaxx"]wiza J-1 to pikuś pikuś i jeszcze raz PIKUŚ

szczerze ja nie wiem jak mozna tej wizy nie otrzymać...konsul zadaje banalne pytania...co trwa około 5 min nie dziewczyny? [/quote]

Maja piszesz że J1 pikuś,mam pytanko moja koleżanka kończy liceum w tym roku,a zarejestrowała się o zieloną kartę (wariatka) może ją konsul olać czy nie?? jak myślisz?? jak myślicie??Ma szanse na au-pair w USA.

patrycjamarkowska > 05-11-2011, 1:51

a dlaczego wariatka, jeśli mogę zapytać?

Piotr > 05-11-2011, 17:17

Dlaczego wariatka!

Ona swoje plany wiąże z Anglią,ale chciała na rok do USA (po co jej zielona karta).Chodzi mi o to że przez to że się zarejestrowała i bierze udział w losowaniu,konsul o tym będzie wiedział i może nawet na ten jeden rok tam nie pojechać.Więc raczej mocno nieprzemyślana decyzja.Może nie mam racji i to nie wpłynie na decyzję konsula.

Jak Myślicie?

mimoza > 07-12-2012, 19:27

Witam i

ponawiam pytanie Piotra!

[quote name="Piotr"]mam pytanko moja koleżanka kończy liceum w tym roku,a zarejestrowała się o zieloną kartę (wariatka) może ją konsul olać czy nie?? jak myślisz?? jak myślicie??Ma szanse na au-pair w USA.[/quote]

czy udział w loteri wizowej może mieć negatywny wpływ na otrzymanie wizy J-1 jako au pair?? czy ktoś wie cokolwiek na ten temat??

julita883 > 07-12-2012, 20:11

Z tego co wiem wiza a zielona karta to dwie rozne bajki. Konsul nie ma wgladu w to czy sie aplikowalo na loterie czy tez nie. Wiec calkiem smialo moze ubiegac sie o wize obojetnie jakiej kategorii.

mimoza > 07-12-2012, 21:40

julita serdeczne dzięki za odpowiedź! :* uspokoiłaś mnie bardzo

teraz pozostaje mi mieć nadzieję, że masz racje

czy ktoś jeszcze mógłby to potwierdzić lub zna taką historię?

bama > 10-12-2012, 13:02

czy obecie spotkanie z konsulem wygląda tak samo jak opisane tutaj 2 lata temu? I jakie są terminy, kilka dni czy tygodni ?

julita883 > 10-12-2012, 19:27

Wydaje mi sie ze ciagle to samo jest. Moja mama kilka dni temu byla w konsulacie w Krk i wszystko przepiegalo prawie tak samo jak moje. Tylko ze ona starala sie o turystyczna a ja o J1 ponad rok temu. Umawiala sie na spotkanie z tygodniowym wyprzedzeniem i teraz w okresie zimowym sa spotkania tylko ranne tzn do 10. Tak przynajmniej jest w Krk. Na miejscu wszystko szybko sprawnie idzie, najpierw pobranie odciskow palcow, potem ta mega stresujaca rozmowa z konsulem...ktora pozniej okaze sie milym wspomnieniem. Najlepiej na pytania odpowiadac krotko i na temat i byc usmiechnietym. Napewno zpytaja sie o dzieci(wiek, ilosc, plec), mniej wiecej zakres obowiazkow i o region. Mnie np o to spytali, wogole ich nie interesowalo co robie w PL, czy studiuje itp.

Aaaa jedno co sie zmienilo to to ze teraz paszport z wiza nie przychodzi juz do domu DHL-em tylko trzeba samemu odebrac w jakichs tam punktach. Sprawdz sobie dokladnie na ich stronie. I oplate za wize uiszcza sie teraz w banku pocztowym.

mimoza moja kuzynka teraz starala sie o wize turystyczna a juz drugi raz aplikuje o green card i dostala ta wize bez problemu. Konsul slowem nie wspomnial o loterii.

bama > 10-12-2012, 19:34

Dziękuje za pomoc

kasieeq > 13-12-2012, 21:23

Dostałam wizee <3
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna