-
-
Re: Poczuj sie jak w domu ?
kasiulek91 > 11-07-2012, 21:28
deszczowodzisiaj nawet grad i burza... a o nocy to już nie wspomnę, bo deszcze nie dawał mi spać czekam na słońce! -
dosiunia > 11-07-2012, 23:13
ginger, serio? u nas jakoś słoneczko na full od poludnia chyba -
Kasia_92 > 12-07-2012, 0:09
Na słońce nie warto czekać-nie w IrlandiiJuż tu przeszło tydzień jestem, a jeszcze się do tego zimna nie przyzwyczaiłam. Dzieci na krótki rękaw biegają, a ja w bluzach -
LadyInRed > 12-07-2012, 0:14
Jestem od miesiąca w Anglii i wciąż chodzę w bluzach, a dzieci w krótkich rękawkachMy się już chyba nie przyzwyczaimy. I też nie jestem już pewna, że to dla tych dzieci dobre, bo smarki im ciągle lecą z nosa. -
maraszrum > 12-07-2012, 0:37
[quote name="Kasia_92"]Ja jeszcze się nie odważyłam żeby spróbować herbatę z mlekiem, ale za to jak zrobiłam dziś kromkę z serem żółtym i ketchupem to byli strasznie zdziwieni, że kładę na to ketchup![/quote]
haha, ja mialam to samo, tylko ze z pizza ! NIe wyobrazam sobie pizzy bez ketchupu a oni spojrzeli na mnie jak na ufoludkanajlepsze w calej sytuacji jest to, ze robia sobie zarty na temat keczupu i chca mi specjalnie go kupowac, a ja keczup tylko na pizzy
ad tematu, to na poczatku czulam sie nie swojo, ale teraz jest coraz luzniej, moge jesc wszystko 'tylko prosze pytaj o alkohol' ( czytja jakies 100 butelek wina, x butelek szampanow, mnostwo) ja z nimi na razie nie pije, przykazanie mojej mamy ze mam wg z nimi nie pic, ale chyba zaczne bo po roku stane sie degustatorem win i sie bede znacale ogolem jest super i mam rodzine jak marzenie -
Kasia_92 > 12-07-2012, 2:48
Czy ja wiem? Ja mam tu trójkę dzieci biegającą non stop na krótki rękaw i jak na razie w tym domu tylko ja jestem chora.
A z tym ketchupem to faktycznie nie wiem co to za zdziwienieDziś zwołał wszystkie dzieci, żeby im pokazać ketchup na żółtym serze, mieli świetny ubaw a oni za to na wszystko kłada salad cream
Czasami są takie zabawne sytuacje, ale nic a nic mnie nie śmieszy pogoda za oknem i zimna woda w kranie ;/ -
dosiunia > 12-07-2012, 11:29
moje dzieciaki też lataja na krótkim i nim im nie jestale ja już przezorna chodzę w trampkach, długich spodniach i zawsze mam coś na krótki rękaw założone
zawsze jestem chora w Irlandii, nie chce tym razem, bo nie mam ze sobą antybiotyków ;x
u mnie też jest zimna i w końcu poszłam spytać i pokazali mi jak sie nastawia wodę, może spytaj ich o to kasia_92? Bo oni lubię się kąpać rano, a ja wieczorem i dlatego rano jest zawsze ciepła woda, a wieczorem nigdy... -
kasiulek91 > 12-07-2012, 14:16
nareszcie sloneczny dzienu mnie dzieciaki to nawet jak pada chca wychodzic na dwor, bo tak lubia tam sie bawic - i wtedy jestem zla au pair bo im nie pozwalam :p
co do jedzenia to mnie dziwi, ze strasznie duzo osob je tosty z coleslawem
ostatnio Derek po obiedzie pyta sie czy chce kawe czy herbate, ja na to, ze kawe, a on z tekstem: ale do kawy to chyba nie dodajesz cytryny ^^ -
Kasia_92 > 12-07-2012, 14:32
Ja im mówiłam, o tą wodę- u nich to jest hot and cold water a u mnie zimna i lodowata :/ w weekend muszę się wybrać na jakieś zakupy, bo mam same ciuchy na krótki rękaw, a nie chce tu zamarznąć.
Hehe kawa z cytryną? Im taką zrób -
Patty > 13-07-2012, 0:13
tost z coleslawem ok nawet ja juz tak zaczynam jeść, ale frytek na chlebie chyba już nie ogarne