-
-
Re: Irlandia przywitala dosiunie...
Katka > 24-08-2010, 18:47
gdzie będziesz studiować? -
melissa > 24-08-2010, 18:55
. -
carly15 > 24-08-2010, 19:00
znam to uczucie Dosiunia, ja mialam tak samo. Niby moi mnie tak cenili i chwalili itd a jak poszlam z hostka i jej kolezankami do restauracji niby mnie zaprosila a na koncu mi za siebie kazala zaplacic a tak mi sie przykro zrobilo ;/
no ale co od nich oczekiwac w koncu obcy ludzie ;/ -
Metallinka > 24-08-2010, 19:46
Ja wam powiem, że ja pracuję więcej niż 35 godzin tygodniowo za €100, ale i tak nie narzekam, fajnie jestJestem teraz padnięta jak nie wiem co, sprzątałam pokój 5 latki. Same ubrania mi zajęły 4 godziny. -
dosiunia > 24-08-2010, 22:29
Metallinka, znam ten bol czworki dziecija tez nie narzekam, ale pewnie i tak pracuje wiecej, czasem jej w weekendy pomagam, bo on sobie golfuje, to az mi sie jej czasem zal robi
Bede studiowac dzienni stosunki miedzynarodowe na UMK w Toruniu, ale nie wykluczam, ze zmieniechociaz mam jednak nadzieje, ze jak sie lubi to co robi, to nie powinno byc zle, hm?
Pamiatek nie kupuje, ogolnie ustalilam sobie limit 10€ tyg na wydawanie ina poczatku szlo mi dobrzea pozniej w sumie przestalam liczyc.Troche slodyczy kupuje, ale pozniej mam wyrzuty sumienia - waga ; / ogolnie na ubrania i ciuchy wydalam jakies 70€ + walizka 20€ + przyjazd moje przyjaciolki z uk jakies 100€ bo se skladalysmy na bilet, a kolejne 200€ nie wiem gdzie serio raz w Cork bylam to 50€ reszta chyba na jedzenie, biblioteke, bo musialam karte zalozyc no i doladowaniedo tel. -
Yoanna > 24-08-2010, 23:20
za biblioteke musialas placic? powaznie? -
dosiunia > 24-08-2010, 23:28
Za zalozenie karty 7€, bo taka jest roczna oplata za 'konto' :lol: -
Yoanna > 24-08-2010, 23:37
oj.. w anglii za darmo -
marika299 > 02-09-2010, 23:09
dosiunia co tam u Ciebie?co tak w Twoim watku cicho ostatnio?to az do Ciebie nie podobnejak spedzasz ostatnie dni z rodzinka? -
dosiunia > 03-09-2010, 12:00
1 wrzesnia dzieciaki, znaczy dwie starsze poszly do szkoly, czyli od 9 do 12 jestem sama z 2 mniejszych, czyli jakis godzinny spacer, kilka jobs jak oni to mowia i lajcik, bo po lunchu mam 3-4 godz wolnePogoda jak na zlosc po wakacjach dopisuje, ale moze to i lepiej, mam nadzieje, ze w Polsce bedzie ladnie jak wroce : )) Moja hostka juz znalazla moja nastepczynie Clodie ze Szwajcarii, ktora bedzie podobno pol roku. Zostalo mi juz tylko kilkanascie dni. Teraz juz mysle o przeprowadzce, wakacjach, studiach, bo sa jakies problemy z rejestracja na wyklady czy cos i o tym wszystkim, co musze kupic i zrobic jak wroce do domeczku <3