• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au pair w Szwajcarii

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Inny kraj

• Szwajcaria

• Au pair w Szwajcarii

• Au pair w Szwajcarii
  • Re: Au pair w Szwajcarii

angel303 > 22-01-2012, 23:48

czy wystarczy mieć scan umowy podpisanej przeze mnie i rodzinę? czy może być to tylko umowa na 3/6 miesięcy?

kto stara się o pozwolenie na pobyt i gdzie? czy te dokumenty musze pokazać na lotnsku przy wjeżdzie? potzrebuję czegoś jeszcze na lotnisku?

pozdrawiam

dina39 > 24-01-2012, 3:12

Hej!

Też bym chciała wyjechać do Szwajcarii na Au Pair, ciekawe czy mi się uda.

kingulath > 24-01-2012, 11:16

umowę musisz mieć podpisaną przez rodzinę i przez Ciebie. może to być zeskanowane, ale musisz to wydrukować i mieć jako papier...

nie wiem jak to jest z tymi umowami na 3, 6 miesięcy, ale na pewno są takie!

pozwolenie na pobyt załatwia Ci rodziną i tez musisz mieć to wydrukowane.

na lotnisku musisz mieć tylko paszport, przecież nikt nie wie, po co tam jedziesz.

pap.

a zostać au pair jest bardzo łatwo więc wierzcie w siebie

pap

kingulath > 09-02-2012, 21:48

hej!

koncert 24 lutego w Basel za 25 franków!

wrażenie niezapomniane, bezcenne!

http://www.youtube.com/watch?v=xiCCHLAN ... lf=mh_lolz

kto jest za?

prun > 13-02-2012, 21:41

cześć dziewczyny

zamierzam do was dołączyć latem, jestem w trakcie poszukiwania rodziny - póki co na własną rękę i mam do was pytanko, czy same sporządzałyście umowę czy robiła to rodzina? jak wygląda organizacja takiego samodzielnego wyjazdu? będzie to mój pierwszy raz i nie chciałabym mieć z tego powodu nieprzyjemności dlatego proszę o pomoc )

Askim > 14-02-2012, 10:05

Rodzina hotów wszystko załatwia za Ciebie Jak taki wyjazd wygląda? radzę poczytać troszkę owe forum, a wszystkiego sie dowiesz. Pozdrawiam

kingulath > 14-02-2012, 11:45

rodzina musi Ci podać umowę do podpisania, a samodzielna organizacja takiego wyjazdu polega na tym, że szukasz najlepszej oferty z możliwych, piszesz do dużej liczby rodzin, pytasz się o wszystko, co ważne i uzgadniasz z nimi datę przybycia.

rada 1: spytaj się o kieszonkowe, które dostaniesz na rękę - najmniejsza stawka to 600, ale szukaj rodziny, która da Ci więcej franków, w moim kantonie najmniejsza stawka to 700

rada 2: spytaj się o liczbę godzin tygodniowo i zakres obowiązków

rada 3: pytaj się o wszystko, czego nie wiesz

rada ostatnia: w razie wątpliwości masz pomoc z mojej strony, gg 9664332

powodzenia

prun > 14-02-2012, 13:59

dziękuję za odpowiedź

myślę, że jednak wszystko wiem siedzę i wałkuję to forum miesiącami, aż mi się wszystko miesza.. znalazłam na Ap-W stronę z regulacjami dot. au pair, całkiem fajnie to wszystko opisane, pytanie jak to wygląda w rzeczywistości

pozdrawiam!

kingulath > 14-02-2012, 17:07

nie wiem dokładnie, o jaką zakładkę Ci chodzi, ale niektóre, z umowami dla au pair są dawno przeterminowane...

dina39 > 18-02-2012, 21:16

Drogie dziewczyny!

Ja z zapytaniem... Czy hości z kantonu Argowia (Aargau) są zobowiązani do pokrycia kosztów podróży Au Pair? Bo na Aupair World pisze że Au Pair musi sama zapłacić za przejazd, choć w niektórych kantonach rodzina goszcząca płaci.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia