-
-
Re: HappyAuPair
marsianka > 04-01-2011, 19:48
no widzisz nawet nie wiedziałam. Myślałam, że amerykanie często się przeprowadzaja i że nie ma tam różnicy w akcentach..a tu widzisz niespodzianka -
karolinka > 04-01-2011, 19:56
poszukaj na YouTube
tu masz przykladowy akcent z poludnia
http://www.youtube.com/watch?v=R30D7v5RRSY -
marsianka > 05-01-2011, 14:16
wow... kobieta jest dobrawydaje mi się, że dobrze nasladuje akcenty. Także mam teraz mentlik w głowie czy lecieć tak daleko USA czy poprostu może do europy skoro i tak ich akcent jest dość blabla :? -
karolinka > 05-01-2011, 15:02
jedz tam gdzie chcesz, co chcesz zobaczyc, co bardziej cie 'kreci'... nie patrz na akcent bo jak bedziesz miala sie nauczyc jezyka to nauczysz sie go obcujac z host rodzina a nie w szkole, bo i tak malo czasu tam bedziesz spedzac -
marsianka > 05-01-2011, 15:10
karolinka ty byłaś w UK napisz mi proszę czy jako kraj podobało Ci się osobiście? -
karolinka > 05-01-2011, 20:25
powiem ci, ze mi sie anglia srednio podoba.. nie lubie brytyjskiego akcentuale jako kraj moze byc jedzenie jest kiepskie.. ale ogolnie moze byc -
au pair_ala > 05-01-2011, 22:05
Ja jestem bardzo zadowolona z Anglii, szczególnie z Londynu bo tutaj mam rodzinkę, duże fajne miasto, wiele miejsc do zwiedzania, dużo kawiarnii no i napewno jest co robić, ludzie mili na każdym miejscu sie uśmiechają i pytają jak się masz itd. Moja kumpela mieszka w miasteczku średniej wielkośći w Anglii i tez jest mega zadowolona. To tylko kwestia zorganizowania czasu... Co do języka to w Anglii jest na początku trochę trudno, mają swój specyficzny akcent ale po miesiącu jestm przekonana, że każda z nas powoli sie przyzwyczaja i zaczyna rozumieć dużo więcej. Nie wiem jak jest w USA bo nie byłam, napewno jest fajnie bo to przecież USAa akcent napewno mają inny niż Anglicy. -
marsianka > 06-01-2011, 21:21
dzięki dziewczyny za odpowiedzjuż prześledziałam wątki dziewczyn, które wyjechały do USA i dużo dowiedziałam się o rejonach Ameryki ich sposobie życia Z dnia na dzień zastanawiam sie aby wyjechać gdzieś może bliżej do Anglia może pięknej Szkocji lub zielonej Irlandii :mrgreen: Jeszcze zostało mi dużo czasu do wyjazdu więc pewnie zdanie zmienie jeszcze 100 razy hihi :wink: -
rosario > 09-01-2011, 4:40
a wybiera się ktoś na wakacje 2011 do Hiszpanii z tym biurem?
ja się chyba zdecyduję, bo nie sądzę, że uda mi się znaleźć rodzinę na własną rękę...
tylko, że kończe 18 lat na początku czerwca i jestem ciekawa, czy można składać dokumenty itd. będąc niepełnoletnim?
i jeśli tak, to też zastanawiam się, czy rodziny są skore do zatrudniania tak młodych aupairek..
pozdrawiam : )) -
anka91 > 17-01-2011, 18:00
Cześć właśnie mam zamiar wyjechać do UK, tylko jeszcze zastanawiam się przez jakie biuro. Czy przez Happyaupair czy przez Gawo. Może mi ktoś coś powiedzieć o tym happy, bo bardzo mało opinii jest zamieszczonych w internecie na ich temat. Z góry dzięki za jak najszybszą odpowiedź