• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

alexandra085 > 10-03-2011, 0:19

gdybym lubila moja prace tez bym poczekala do nastepnego roku. Ale i tak zamierzalam zrezygnowac od jakiegos czasu...dziewczyny dobrze radza, moze nie na 3 miechy, ale moze dwa, jeden?

kamyk > 29-03-2011, 14:46

Cześć dziewczyny!

Temat coś ucichł, więc go odświeżę.

Znalazłam rodzinkę we Włoszech przez aupair-world, niedaleko Werony. Mają dwuletnie bliźniaczki, na zdjęciu dziewczynki wyglądają słodziutko. Chcieliby au pair od końca czerwca do połowy sierpnia. Z ich strony padła propozycja, żebym ich odwiedziła w połowie kwietnia, żeby się zobaczyć, poznać. Zwrócą koszty biletu.

Co o tym sądzicie? Niby idea naprawdę fajna, ale z drugiej strony... Szczególnie moi rodzice mają pewne wątpliwości...

au pair_ala > 29-03-2011, 15:10

to może wybierz się samochodem z rodzicami :-) niech sami zobaczą i się przekonają. Znalazłam ostatnio artykuł o dziewczynie, która wyjechała już nie pamiętam gdzie ale chyba Włochy aby kogoś tam poznać bo nawiązała kontakt przez neta i wszystko było ok itd w dniu powrotu "przypadkowo" popsuł jej się bagaż i poznane osoby były tak miłe, że pożyczyły jej swój bagaż. Niby nic ale na lotnisku zatrzymali ją bo miała zaszyte narkotyki w bagażu itd.

Nie dotyczyło to au pair ale wiesz...przezorny zawsze ubezpieczony a w szczególnie jak kogoś poznajesz przez neta.

ale jeśli rodzina jest ok, to bardzo miły gest z ich strony...tak uważam. :lol:

awmygod > 29-03-2011, 16:27

[quote name="au pair_ala"]to może wybierz się samochodem z rodzicami :-) niech sami zobaczą i się przekonają. Znalazłam ostatnio artykuł o dziewczynie, która wyjechała już nie pamiętam gdzie ale chyba Włochy aby kogoś tam poznać bo nawiązała kontakt przez neta i wszystko było ok itd w dniu powrotu "przypadkowo" popsuł jej się bagaż i poznane osoby były tak miłe, że pożyczyły jej swój bagaż. Niby nic ale na lotnisku zatrzymali ją bo miała zaszyte narkotyki w bagażu itd.

Nie dotyczyło to au pair ale wiesz...przezorny zawsze ubezpieczony a w szczególnie jak kogoś poznajesz przez neta.

ale jeśli rodzina jest ok, to bardzo miły gest z ich strony...tak uważam. :lol:[/quote]

Woow, fajna historia promyczku, haha ale zgadzam się - zawsze trzeba być przygotowanym na wszystko!

Milena89 > 30-03-2011, 23:28

Hej! Jestem tu nowa i planuje wyjechać w lipcu w jako summer au pair. Na początku brałam pod uwagę tylko Europę ,ale zaczynam zastanawiać się nad USA. Była może któraś z Was na własną rękę jako summer au pair w USA? Dostałam ofertę z Kaliforni i tak się zastanawiam czy opłaca się jechać i czy wyjazd bez biura do Stanów to dobry pomysł. Pozdrawiam.

89dzoana89 > 31-03-2011, 0:04

Jesli jedziesz bez biura to nie dostaniesz wizy J1 wiec jak chcesz sie tam dostac?

rosario > 31-03-2011, 0:28

moze planujesz nielegalnie byc au pair i skoro na wakacje tylko to wize turystyczna 3-mies. ?

czy jak to sobie wyobrazasz??

Milena89 > 31-03-2011, 20:59

Nie chcę wyjeżdżać nielegalnie. Rodzina którą znalazłam chce mnie zwyczajnie zatrudnić. Dziwi mnie tylko że tak sami chcieliby zajac sie moją wizą, ubezpieczeniem itd. Tez wydaje Wam się to trochę dziwne? I jeszcze zastanawia mnie płaca. 6 dolarów za godzinę, 8h dziennie co daje 1200 miesięcznie plus 70 co tydzień na wydatki...

Aisling > 31-03-2011, 21:07

Milena89, wybacz za to pytanie, ale czy Ty sobie żartujesz? Przejrzałaś może chociaż w części nasze forum? Jeśli to co piszesz jest na poważnie, to powiem Ci w kilku słowach: To oszuści i nie wierz w cokolwiek oni mówią. Nikt nie szuka au pair do Stanów na 3 miesiące, i nie płaci tyle! Przecież tak dużo się mówi o scammerach. Jak nie chcesz daleko szukać, to wpisz sobie to hasło w naszą wyszukiwarkę i poczytaj trochę. A przede wszystkim nie wysyłaj im żadnych danych!

karolinka > 31-03-2011, 21:08

to niestety musze Cie zmartwic, ze nie wyjedziesz jako au pair do USA bez agencji, bo nie dostaniesz wizy, chyba, ze uda Ci sie dostac turystyczna, choc jak ja dostaniesz to praca mimo wszystko bedzie nielegalna..

a wydaje mi sie, ze zeby przekroczyc granice USA na w.turystycznej musisz pokazac, ze masz ubezpieczenie zdrowotne wykupione i miec w dokumentach..

czesto jak rodziny z USA sie odzywaja i nie wspolpracuja z agencja, to chca kogos kto nie musi miec wizy.. a poza tym chyba trzeba samemu zalatwiac dokumenty

jak Cie poprosza, zebys wspolopracowala z agencja turystyczna, ktora pomoze Ci to zorganizowac to sa scamerzy, ktorzy chca wyludzic pieniadze, wiec nigdy sie nie pisz na takie cos!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia