• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Florida dream ??

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Florida dream ??

• Florida dream ??
  • Re: Florida dream ??

kamildzianka > 06-09-2009, 22:38

Jesli wrocisz, bedziesz zalowala do konca zycia.

Takie operowanie to przeciez test zyciowy. Ostentacyjnie odchodzisz, bo jezykowo ci nie pasuja? Co to za argument?! To jak w takim razie poradzisz sobie w doroslym zyciu, kiedy trzeba bedzie wyjechac, albo stawic czolo nieznanemu, czy nieprzyjemnej sytuacji? Tez zdezerterujesz? Bo "nie podoba ci sie"? Nie na tym polega dojrzale podejmowanie decyzji.

Obserwuja cie - to normalne, tak jak i ty ich obserwujesz, jacy sa. Pewnie widza, ze cos nie w porzadku z toba, wiec staraja sie dociec, co ci dolega. Chca ci pomoc.

I co, wrocisz do PL? Co bedziesz robila? Twoje marzenia przekreslasz ze STRACHU? Jestes tchorzem?! Zadecydowalas juz, postawilas wszystko na jedna karte - teraz chce odwrocic kota ogonem i odejsc?

Co ci nie pasuje? Bo nie wierze, ze to tylko jezyk.

Ja nie jestem swinia, nie czepiam sie. Chce dosadnie i otwarcie powiedziec to, co jest prawda. Niech sie zadna nie obraza za ostre slowa, ale wam sa one potrzebne. Motywowac mozna, owszem, milymi slowami, pieprzeniem "bedzie dobrze", ale wam trzeba kopa, ostro powiedziec "Wytrzymasz, jak i ja wytrzymalam".

karolinka > 06-09-2009, 22:52

przed wyjazdem wiedzialas z opowiadn dziewczyn jak mniej wiecej to wyglada..moim zdaniem szkoda rezygnowac z takiej szansy jaka dostalas..jestes w wymarzonym stanie, dziecko cie lubi, a hostki cie obserwuja, bo chca wiedziec jak sobie rade dajesz..a jak nigdy nie maily opiekunki/au pair to normalne, ze cie obserwuja, bo troszcza sie o dziecko i o to jak ty sobie poradzisz..

wez sobie rady Kamili to serca i zastanow sie, czy po kilku dniach warto sie poddawac!

edytakrotoszyn > 07-09-2009, 1:53

naprawde chce wracac jestem wykonczona zupelnie nie chce tu byc, prosze podajcie mi jakies informacje na temat ubezpieczenia rozszerzonego w cultural care. moze moge sie powolac na operacje taty ktora bedzie we wrzesniu (powazna na nogi) pomocy prosze

kamildzianka > 07-09-2009, 4:39

Ale co ci da ubezpieczenie? Przeciez kasy ci nie oddadza, biletu ci nie kupia. W moim kontrakcie napisane bylo, ze nie biora odpowiedzialnosci za straty moralne, ich nie obchodzi, jak sie czujesz, czy nabawisz sie nerwicy. Ich nie obchodza czlonkowie twojej rodziny. Zreszta - wiedzialas o operacji wczesniej, lub chociaz o ciezkiej chorobie. Wiesz, ze oni pomysla tak "Nagle przypomnial jej sie ojciec i jego operacja. Przed wyjazdem o tym nie myslala".

Czym jestes wykonczona? Przeciez dopiero bedziesz z chlopcem, czym sie stresujesz? Jezykiem?

ell > 07-09-2009, 9:16

Ech, a nie szkoda Ci tego czasu, który poświęciłaś na załatwienie wyjazdu? Kosztów wizy itd.? Daj sobie szansę! A może to nie kwestia języka, ale tego, że te Twoje hostki to lesbijki? To Cię tak martwi? Bo przecież chyba wiedziałaś na jakim poziomie jest Twój angielski. Ja poznałam wiele operek, których angielski był beznadziejny, a po roku były prawie jak native speaker! Zostań i spróbuj, przecież chciałas poprawić swój angielski, tak? wiec wykorzystaj swoją szansę.

edytakrotoszyn > 07-09-2009, 10:28

o operacji dowiedzialam sie teraz wczesniej moglam nie widziec prawda? i skoro wykupilam ubezpieczenie rozszerzone za prawie 2tys to chyba musza mi pomoc tak? i niby jak mam wrocic skoro nie mam pieniedzy na powrot ani ja ani rodzice?!?!?! przeciez to nie wiezienie. moje hostki powiedzialy mi ze firma musi mi pomoc i kupic bilet bo nikt mnie tu na sile nie moze trzymac.

monita > 07-09-2009, 10:35

Edyta powiedz tylko czy to jest kwestia tylko i wyłącznie języka czy chodzi o coś jeszcze??

w ubezpieczeniu rozszerzonym chyba chodzi o to, że to musi być jakaś poważna choroba(w sensie narażenia życia), i nie sądzę, żeby operacja nóg sie kwalifikowała z tego co wiem na temat działania ubezpieczeń ;/

satelitarna > 07-09-2009, 10:55

I wlasnie takie wyjazdy pokazuja kto jest dojrzaly, kto jest silny i kto umie walczyc o przetrwanie i nie boi sie wyzwan. Mam nadzieje,ze mnie jesli spotka cos podobnego to podolam dzialaniu, naucze sie angielskiego i bede SILNA!! nie poddam sie tak latwo o nie BO JESTEM UPARTY BARAN!!

Nie chce aby strach czy cokolwiek innego znuszczylo moje marzenie jakim jest zwiedzanie USA i nauczenie sie jezyka.

Wiadomo ,ze kolorowo nie jest bo kolorowo to jest tylko na stronce Cultural Care.

No Edyta trzymamy kciuki bez wzgledu na to jaka decyzje nie podejmiesz. Mam nadzieje,ze nie bedziesz zalowac choc z perspektywy czasu stwierdzisz,ze moze jednak warto bylo zostac.

NIE PODDAWAJ SIE!

3mam kciuki za Ciebie bez wzgledu co postanowisz.

karolinka > 07-09-2009, 11:21

jezeli rezygnujesz z programu, to SAMA musisz sobie kupic bilet powrotny..nie wiem jak jest z ubezpieczeniem..wydaje mi sie, ze to obezpiecznie przysluguje tobie..i skoro ty rezygnujesz to oni chyba tej kasy nie oddaja..

ja radze, zebys na spokojnie przemyslala decyzje..

satelitarna > 07-09-2009, 12:16

Ja tez radze, aby Edyta przemyslala wszystko, wykorzystala ten czas dla siebie a nie od razu sie poddawala. nie jestesmy dziewczynkami 10 letnimi i wiemy z czym to sie wiazalo. Edek bedzie dobrze, nie zalamuj sie, przyjdzie Twoja LCC i Ci wszystko powie co i jak. Ale naprawde za dlugo pracowalas aby wyleciec i tak szybko chcesz wrocic ?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia