• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?

• Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?
  • Re: Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?

lukaszenka_89 > 13-07-2009, 17:34

heheeh nie no bez przesady. no chyba z niej zrezygnuje i wezmę sobie wlizeczkę 50x40x15 i ta będzie idealna

cailet > 13-07-2009, 18:24

mierzyć mi nie mierzyli ale w RyanAir'ze ważyli mi podręczny. Nawet pomimo tego, że miałam zwykłą torebkę !!!

lukaszenka_89 > 13-07-2009, 19:12

A jeszcze jedna sprawa czy mogę mieć jako bagaż walizkę i jako bagaż także walizkę czy jak??

kamildzianka > 13-07-2009, 19:15

Mozesz. Widzialam nawet ludzi z reklamowkami, rozerwanymi walizkami, opakowanymi w folie, itd. Nikt nie patrzy, w co masz zapakowane. Mysle nawet, ze im brzydsza torba, tym mniejsze niebezpieczenstwo, ze ktos ci cos stamtad buchnie.

lukaszenka_89 > 13-07-2009, 19:20

bo sąsiad który latał do anglii mi mówił że nie można wziąć drugiej walizki bo to liczą jako bagaż i trzeba płacić, a nie jako podręczny, a ja chciałbym ta walizeczkę jako podręczny wziąć

agulka > 13-07-2009, 19:22

wez pod uwage , ze loty do uk..to przewaznie tanie linie obsluguja i moze one maja takie wymogi.. ale normalne linie nie i mozesz smialo zabrac mala walizke na podreczny bagaz.

lukaszenka_89 > 13-07-2009, 19:23

no ja lecę liniami Wizzair więc nie wiem już sam

shante > 13-07-2009, 19:25

Myślę, że najważniejsze by przestrzegać wymiarów i raczej nie mają prawa się przyczepić, skoro małą walizkę bierzesz ze sobą na pokład samolotu. Gdyby to była ogromna walizka, która nie zmieściłaby się na półce/szafeczce u góry nad tobą, to mogliby się przyczepić, ale w przypadku, gdy bagaż ma prawidłowe wymiary to nie powinieneś mieć problemów.

Ja sama biorę jako rejestrowany dużą torbę podróżną, a jako podręczny małą walizeczkę o wymiarach ok 55x40x20cm (lecę easyJetem). :wink:

lukaszenka_89 > 13-07-2009, 19:25

Ok dziękuję bardzo

shante > 13-07-2009, 19:27

Dla pewności mógłbyś jeszcze przejrzeć stronę WizzAir, czy nie mają przypadkiem jakiegoś wykazu dotyczącego formy bagażu podręcznego. Jeśli nie ma żadnych uwag, to raczej nie musisz się martwić.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia