• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

bUka za wielką wodą;P

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• bUka za wielką wodą;P

• bUka za wielką wodą;P
  • Re: bUka za wielką wodą;P

bUka > 16-07-2006, 9:31

now iec tak... najpierw zabrali mnie na lunch do jakiegos malla tutejszego na mongolskie zarcie 8O

wiem wiem brzmi okrytnie ale nawet s,makowalo w miare hehe :lol: , nastepnie pojechalismy do downtown gdzie oprowadzona zostalam po najpiekniejszych ulicach tego miasta, gdzie znajduja sie najdrozsze sklepy itd itp, ale ogolnie fajnie bylo

jak wrocilismy do domu zaczely sie przygotowania do kolacji przywitalno-pozegnalnej... przywitalna dla mnie i pozegnalna dla dany . bylo chinskie jedzonko, ktore musze przyznac pierwszy raz w zyciu mi smakowalo 8) .... w kazdym badz razie dzien udany. jutro tez idziemy na jakies przyjecie wiec sie nie nudze tutaj. narazie staram sie oswoic ze wszystkim, ale chya troszke musi to potrwac. na szcescie moi hosci mi w tym pomagaja... duzo ze mna rozmawiaja i w ogole teraz wydaja sie bardzo mili, ale no wiadomo... zobaczymy jak to bedzie dalej. paps dziouchy ide zaraz spac... mua:*

maya > 16-07-2006, 11:52

Widze,że sobie radzisz.Ale poczekaj jak tylko ja sie tam zjawie-mam nadzieje że juz niedługo buziaki.

bUka > 16-07-2006, 20:37

alez ja czekam czekam i czekam z niecierpliwoscia... tylko prosze, blagam przywioez mi jak,iegos polskiego browarka

maada > 17-07-2006, 2:58

Buka,

a wiesz juz jak to jest w CA ?? Nie mozesz pic w klubie -to wiadmo...Ale mozesz tam wejsc ?? Ja w VA nie moge nawet wejsc do klubu :!: :mad:

bUka > 17-07-2006, 7:29

wiesz co szczerze mowiac nie mam zielonego pojecia... jestem tu dopieor od piatku wieczor i niestety nie mialam okazji sie ani sie zaytac ani nic... wiec nie wiem. ale zapewne znajac moje szczescie, to nawet tam wejsc nie mozna :? , ale we'll see 8)

maya > 17-07-2006, 9:20

Don't worry- przywioze browarka

bUka > 18-07-2006, 3:10

a wiec dzis minal moj pierwszy dzien pracy... w sumie zaczelam dopiero o 11, bo wczesniej bylam z hostka w SSO ubigac sie o moj SSN, bo planuje niedlugo prawko sobie wyrobic i zalozyc konto. za jakies 10 dni powinnam go otrzymac.

maly aidan byl dzisiaj barrdzo niespokojny, mial goraczke, wiec troszke plakal, ale mysle ze juz sie do mnie troche przyzwyczail... karmilam go, bawilam sie z nim, wykapalam i polozylam spac... przytulil sie nawet do mnei jak sie obudzil... jest taki slodki.

dzisiaj amy, czyli moja hostka byla ze mna w domu, bo to pierwsze dni, pokazala mi co i jak... no i mysle ze jakos przetrwam ten rok 8) . chociaz teraz na obczyznie zaczynam docieniac swoj kraj, tesknie za rodzina, za chlopakiem , ale mimo to ciesze sie ze tu przyjechalam. to bedzie dla mnie jakas proba(rowniesz dla mojego zwiazku,jesli przetrwa to znaczy ze to jest naprawde cos :wink: ), nowe doswiadczenie, stane sie bardziej niezalezna... i mysle ze chociazby dlatego warto tu przyjechac.

okej sie rozpisalam... ide teraz z amy i gordonem na jakis spacer, oprowadza mnie po okolicy, pojdziemy na jakies zakupy i tak wlasnie minie kolejny dzien.pa

bUka > 18-07-2006, 7:23

no wlansie niedawno wrocilam z amy(moja hostka) z malla, gdzie mnie zabrala zebym zrobila jakies zakupy. polazilysmy, posmialysmy sie razem, a przede wszystkim musze zacynic ze jechalam porsche boxter s 8) ... pierwszy raz w zyciu wozilam sie kabrioletem. mowie wam jaak cyna... wiatr we wlosach itp :lol: hehe... no i poszlyswmy na te zaku[y zeby mi kupc jakies szorty, bo takowych nie mialam... i lazilysmy,szukalysmy, az w koncu znalazxlam jedne... i kiedy juz bylam zdecydowana je kupic, siegnelam do torebki po portfel, to amy powiedziala ze zaplaci(hmmm 45 dolarow) 1/3 mojego kieszonkowego... no po jakichs 5 minutacxh sprzeczania sie, w koncu uleglam i pozwolilam jej zaplacic :wink: . no a wczoraj sie jej zapyttalam gdzie moge kupic prostownice do wlosow... to ta nic mi nie mowiac poszla do sklepuy i mi ja kupila... hmmm, szczerze mowiac troche mi glupio, ale cob tam, jakdaja to nie bede sie sprzeciwiac :lol: paps:*

maya > 18-07-2006, 9:41

Dobrze,że ja mam prostownice,hehe.A nie wiesz gdzie moge kupic przełaczniki,żeby moja prostownica działała tam w CA?Masz takie wogóle?

maada > 18-07-2006, 14:14

Madzia,

mi na poczatku tez bylo glupio, ze hosci za mnie placa w sklepach i restauracjach...Malo tego -bylo mi nawet glupio ze tak duzo jem

Ale pozniej kolezanka operka-Polka mi wytlumaczyla, ze przeciez 1) czym sa nasze zarobki w porownaniu do ich kasy? 2) oni mysla ze my jestesmy takimi biednymi sierotkami z 3 swiata i ze trzeba nam pomagac 3) "normalna" nianka w stanach zarabia 3 razy tyle co my...

Maya,

przelacznik dostaniesz na pewno w naszym polskim media markt (sama tam kupilam... :wink ale w ogole powinien byc w kazdym sklepie elektronicznym, zarowno w PL jak i w USA
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia