• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

MoniCa07 |Chicago| 'tyle jeszcze drogi jest przed nami..'

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• MoniCa07 |Chicago| 'tyle jeszcze drogi jest przed nami..'

• Wątek zamknięty
  • MoniCa07 |Chicago| 'tyle jeszcze drogi jest przed nami..'
  • Re: MoniCa07 |Chicago| 'tyle jeszcze drogi jest przed nami..'

kasik > 12-10-2005, 1:26

A i zapomnialam o najwazniejszym - gratuluje White Sox'ow, tez bym chciala teraz byc z Chicago

monica07 > 12-10-2005, 5:58

Kwaszone te ogorki....pyszne byly

Co do Tofla- Kasik-co ty pierdzielisz bez problemu na pewno zdasz.ja nie poszlam na zaden kurs, zaplanowalam nauke indywidualnie a to z dwoch powodow:

1) kasa. ja wydaje wszystko na glupoty i pierdoly, jak typowa baba wiec nie chce mi sie wywalac tych 170$ na kurs+ kilkudziesieciu na ksiazki. Kupilam sobie sama dwie knigi, w tym jedna z 4 plytami cd do sluchania. Fajna sprawa, sluchawki na uszy i sluchamy i czytamy w ksiazeczce 8) . Wszystko ladnie opracowane i naprawde nadaje sie i do nauki i do powtorek materialu,trzeba tylko na powaznie sie przylozyc.

2) czas. nie chce mi sie chodzic na te zajecia bo juz zapierdzielam na angielski dwa razy w tygodniu(wlasnie przed chwila wrocilam i jestem padnieta)

Ostatnio wkurzam strasznie na siebie sama za brak motywacji do silowni, musze sie wziac powaznie za to bo tak sie mowi kilka kilo wiecej czy mniej. Po ubraniach widze ze troche przytylam. Dinnery o 6,7 wieczorem, cookies and cream i wiecznie pelna lodowka robia swoje.

:roll: :roll: :roll:

Kupilam sobie ksiazke 'South beach diet'. Pierwsza faza jest super restrykcyjna - ani mleka ani owocow ani chleba ani makaronu...przez dwa tygodnie. potem stopniowo sie wraca do bardzo malych ilosci. Rozmawialam z dwiema kobitkami co ja stosowaly i bardzo polecaja ale ciezko jest bo w zasadzie co tu jesc jak tego nie i tamtego nie? :?

Szit jednym slowem, od jutra zaczynam silke i kropka. I ograniczam jedzenie. Co wyjdzie z tego- zobaczymy.

Gość > 12-10-2005, 14:03

zadnym ekspertem nie jestem, ale ograniczanie posilkow nic nie daje, jest za to bardzo frustrujace. mozesz jesc nawet 6 razy dziennie ale w razsadnych ilosciach, o odpowiednich porach i oczywiscie zdrowe jedzenie. proponowalabym zastanowic sie nad ryba, bardzo szybko sie spala, jajkami , wszelakie owoce i warzywa, zieleniny mozna do oporu ;}

MONIKA > 12-10-2005, 15:13

Monia a Ty bylas moja idolka jesli chodzi o silownie, a to juz przeszlosc? tzn juz nie chodzisz?

Te dziadki Cie zniechecily?

monica07 > 12-10-2005, 16:13

ja nie bede ograniczac posilkow tylko jedzenie znaczy jego ilosc.

ryby lubie ale duzo roboty z przygotowywaniem niestety : ( Owocow i warzyw u mnie w domu jak na lekarstwo, przewaznie jablka tylko mam. Ale lody zawsze w zamrazarce byc musza. I chipsy w szafce, 15 rodzajow.

Ameryka. :roll:

Na silownie chodze duzo rzadziej niz na poczatku, a to z powodu mojego lenistwa, chandry ktora czasami mnie napada albo zlych wyborow (wychodze z domu z torba na gym a po drodze dzwoni ktos do mnie i zmieniam kierunek na starbucks :roll: )

Ale od dzis wracam do powaznego 'work out'.

Wczoraj wpadlam na pol godziny na Y i zobaczylam plakat: There is NO substitute for hard work. Podpisuje sie rekami i nogami. Motywacje mam jak cholera, wiec pozostaje wpasc w nawyk. I pomyslec ze byly kiedys czasy ze cwiczylam codziennie. Chyba mnie dziadki zniechecily

kasik > 12-10-2005, 17:15

Monika a mozesz mi napisac z jakich ksiazek korzystasz i ile kosztowaly i gdzie je zakupilas?

Ja na silke nie mam ochoty teraz wcale, wiem, ze powinnam, ale na nic nie mam sily i energii. Zanim sie ta powalona pogoda zaczela chcialo mi sie a teraz w ogole. Poza tym nie mam membershipu, wiec musze bulic a kasy nigdy nie mam.

Co do diety, moze teraz schudne troche bo od kilku dni nic nie jem i jest mi wiecznie niedobrze, ale wcale mnie to nie cieszy. Co do jedzenia jakie mam w domu, identiko jak u Ciebie Monia. Lody zawsze, warzywa niekoniecznie, z owocow jablka, ale ile mozna wpieprzac jablka. A zielenina jest tu tak papierowa, ze sie odechciewa. Ostatnio jadlam tez papierowa marchewke. A ja mam wlasnie teraz wielka ochote na warzywa. I zjadlabym kartofelki, takie zwykle ugotowane, z maslem albo sosem. Mmmmmmmmmmmmmmm marzenia...

I ogorow kwaszonych bym zjadla :!: Bo te tutaj sa okropne i tak slodkie, ze przelknac sie nie da.

monica07 > 12-10-2005, 18:35

kasik napisalam w 'czasie wolnym' bo najpier w dziale 'O wszytskim bylam' i tam zauwazylam pytanie o ksiazki.

ja bym zjadla mlode kartofelki troszke z maselkiem i koperkiem..

a co oprocz ziemniaczkow, to juz nawet nie pisze bo lista bylaby dluuga...

kasik > 12-10-2005, 20:32

Dzieki Monia, ksiazka wydaje sie dobra. Tylko napisz jeszcze gdzie ja moge kupic?

Ps. Nie idz na impreze dzien przed egzaminem... dobre :lol:

monica07 > 13-10-2005, 16:00

ja kupilam w bookstore: Barnes&Noble

tak wyglada ta ksiazeczka:

http://a1204.g.akamai.net/7/1204/1401/0 ... 886769.jpg

kasik kup i poczytaj te rady to mowie ci ze smiechu bedziesz sie zwijac..Amerykanie... :lol:

monica07 > 14-10-2005, 6:57

dostalam fotki od domu.

jak zobaczylam mojego pieska to mi sie smutno zrobilo.

http://fotolog.net/monicak
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia