• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

KASIK - to ja:)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• KASIK - to ja:)

• Wątek zamknięty
  • KASIK - to ja:)
  • Re: KASIK - to ja:)

wredna_femina > 23-09-2005, 12:21

Brawo Emi, bo przyznaje ze jestem zazenowana kilkoma komentarzami.

kasik > 23-09-2005, 15:04

Ja nie napisalam o stereotypach w ogole. Napisalam o Niemkach, ktore znam. Mam tu kilka kolezanek Niemek, kilka znam "na" hi how are you?, z Niemkami spedzam prawie kazdy weekend i wiekszosc z nich oczekuje od weekendu wlasnie przypadkowego seksu, tak caly czas. Jest to owszem ich prywatna sprawa, ja im nie mowie co maja robic, ala mam prawo do wlasnego zdania i wyrazam je mowiac, ze nie lubie takiego zachowania. Bawic sie mozna bo wszystkie jestesmy mlode, rozumiem, ze kazda z nas moze miec inne wartosci, moje na pewno sa inne od ich.

Wiem o czym pisze, bo siedze tu z samymi Niemkami, mam je na codzien. Ja im w ich zabawie nie przeszkadzam, robia co uwazaja za stosowna, a ze mi sie to nie podoba bo mam inne wartosci to rowniez moja prywatna sprawa.

Ostatnio mialam taka rozmowe:

Niemka : " Czy myslisz, ze z Jasonem to moze byc cos powaznego, no wiesz takiego na stale?"

Ja: "Nie wiem, ale nie sadze zeby wyszlo cos powaznego po tym jak poszlas z nim do lozka po pol godzinie znajomosci. Wiesz powazne zwiazki nie zaczynaja sie zazwyczaj od seksu"

N. "No wiem, ale on jest taki cute"

J. "Jak myslalas o czyms powaznym to po co z nim sie od razu przespalas?"

N. " No bo zawsze tak robie a poza tym chcialam zeby mnie lubil..."

Dziwic sie, ze potem faceci w barach mowia o Niemkach, ze so so hot "na pol godziny" ale nic wiecej.

MONIKA > 23-09-2005, 17:00

Kasik, bomba.

Wlasnie o to chodzilo.

Bylam bardzo bilska kolezanka z Sue na poczatku. W momencie, kiedy zorientowalam sie, ze nigdy nie bedziemy nawet podobne w pewnych sprawach, ba, ze nie moge "przelknac" jaj latania do lozka z kim popadnie, zaczelysmy sie oddalac i dzis prawie nie gadamy.

W PL mentalnosci takie zachowanie nie jest (generalnie) popularne, u nich, na odwrot.

Zeby nie bylo, Sue to nie jedyna Niemka, z ktora wychodzilam do klubow.

Zeby nie sklamac, moja wspollokarotka poszla do wyra z 8-10 kolesiami. Czasem widziala ich tylko raz.

No i co sobie mozemy potem myslec..?

monica07 > 23-09-2005, 19:51

[quote name="MONIKA"]

W PL mentalnosci takie zachowanie nie jest (generalnie) popularne, u nich, na odwrot.[/quote]

to samo zaobserwowalam na przykladzie Niemek ktore w moich rejonach sa operkami , so..cos w tym musi byc.

kasik > 24-09-2005, 22:04

Kurna 4 dochodzi a w chacie nadal nikogo nie ma. Od 1 siedze z malym, bo dziewczynki maja baseball game i Alan pojechala z nimi a Aska miala byc najpozniej o 3 w domu, ale jej nie ma. Samolot mial byc tu o 2, w razie opoznien miala dzwonic...

O wlasnie Alan dzwonil, ze wracaja do domu. Najchetniej bym sie polozyla do lozka i pospala albo obajzala jakis film, ale umowilam sie z Alicja, nie chce mi sie do niej jechac, ale tak na potege, chyba cos wymysle...

Podjade tylko do CVS po leki i cos do zmywania twarzy bo mi sie z Pl zapasy skonczyly i wale do wyrka. Rozlozylo mnie kurde na weekend akurat. I pogoda dzis nieciekawa, chlodnawo i slonca niet

kasik > 24-09-2005, 22:08

A i jeszcze dzwonilam dzis do domu a tam akurat byla impreza. Oblewanie magisterek mojej siostry i jej faceta. Ona sie obronila w ostatnia srode (na 5) a on dzien po niej tez na 5

Jestem z nich obojga dumna

No i na imprezce balowaly rodziny nasza i jego

Heh, ale juz mi sie serce nie rozdziera, ze tam nie moge byc. Bo na poczatku to przezywalam, ze tam sie cos dzieje a mnie nie ma. Teraz juz sie zaprawilam nieco w boju choc latwo jak wiadomo nie jest.

Gość > 24-09-2005, 23:28

Moje gratulacje dla siostry ,to faktycznie musi byc przykre ze w takim momencie nie ma Cie z nimi ...taki juz nasz parszywy los au pair :/

monica07 > 25-09-2005, 0:42

ja tez sie przylaczam do congratsow dla pani magister: )

zdrowiej kasik, mnie cos tez rozkladac zaczyna bo mnie gardlo bardzo boli od rana: (

kasik > 25-09-2005, 8:06

no to nie bardzo wyladowalam w lozku dzisiaj...jestem wlasnie u kumpeli z Pl Alicji. Wczesniej bylysmy na spotkaniu u jej lcc, bylo calkiem fajnie, potem wraz z lcc udezrzlysmy do baru a teraz siedzimy u Ali w domu i ja popilam nieco...ale laski malo pily, wiec nadobilam za nie zaleglosci :lol: ale i tak sie nie nawalilam ...

jutro chyba do DC walimy

A dzisiaj wieczorem mnie tak hostka wkurzyla, jaka to jest falszywa baba to ciezko uwierzyc, opisze jak bede w domku... wredna suka, inaczej sie nie da powiedziec...!!!

Laski trzymata sie, 8)

kasik > 25-09-2005, 17:13

Jestem w chacie, ale nie mam na razie czasu na opisy bo musze wziac szybki prysznic i ogarnac sie bo zaraz moje kochane Poleczki przyjada i jazda do DC gdzie jestesmy umowione z babkami z Panamy, Meksyku i Niemiec. Wszystkie odjechane i bardzo sympatyczne
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia