-
-
Re: Filmik do aplikacji
balbina > 21-04-2013, 12:35
ledwo co Cię słyszę ;o
słyszę coś muzykę - po peirwsze zmień na coś bardziej dla dzieci po angielsku
a po drugie filmik nie powalający, taki... ooo
jak Cię zadowala taki komenatrz no to nic nie zmieniaj, a jak chcesz czegoś więcej to wymyśl coś dzięki czmeu mogłabyś się wybić posród innych au pair -
Jarzebinka > 21-04-2013, 13:36
NIENIENIE i jeszcze raz NIE, dla muzyki!!! Po pierwsze NIE DAWAJ EMPIRE STATE OF MIND! bo to takie podswiadome, ze chcesz jechac tylko do NYC!! Będzie źłe odebrane. DO tego, lepiej dac jakąs wesołą muzyczkę, a nie jak na jakies zawody
Zdjecia z dzieicakami super, ale moze zrób wiecej przejsc ładniejszych -
Johnson > 21-04-2013, 13:51
Mi się nie podoba jakość muzyki, tj tak jakby nagrywane z radia -
MalaMe > 21-04-2013, 14:06
Ja zmieniłabym momenty, w których się wypowiadasz. Wybierz jakieś ładniejsze otoczenie, ubierz coś kolorowego i zrób zbliżony kadr. Skup się bardziej na pokazaniu twarzy, bo z tej odległości prawie Cię nie widać, a w dodatku ściana wygląda nieatrakcyjnie. Szkoda, że oprócz kilku słów o sobie, masz tylko zdjęcia. Może coś nakręcisz? Kiedy bawisz się z dziećmi, kiedy fotografujesz lub wykonujesz inne swoje hobby. Nakręć siebie w akcji! Do tego niestety bardzo mało mówisz o sobie. To, że lubisz fotografię i podróże jest ok, ale nie określa Ciebie jako osoby. Czy jesteś niezależna, zorganizowana, czy lubisz wyzwania ( zależy jakie podróże lubisz). Opowiedz o tym. Może ktoś z bliskich będzie chciał powiedzieć kilka słów o Tobie. Na pewno masz wiele zalet, więc wykorzystaj to! I jeszcze zgodzę się z poprzednikami co do muzyki. Masz na tyle krótki filmik, że można wybrać jedną, dobrą piosenkę na podkład. To oczywiście tylko moje zdanie, a zrobisz jak uważasz -
mikamonika > 21-04-2013, 15:09
Super! Wielke dziękiNawet nie myslałam że ktoś się odezwie i to tak szybko! Z pewnością zaraz zmienię muzykę ;-)
Podobno w APiA zmienily sie zasady i trzeba mieć filmik żeby otworzyli room ;-)
To jest moja pierwsza wersja na szybkoPoza tym te fragmenty "mówione" robilam przez pół dnia!! Robię straszne miny i poprawiałam sto razy nie spodziewałam się że to będzie takie wyzwanie!
Btw. Planuję wyjazd na początku października, może ktoś jeszcze jest zainteresowany tym terminem? -
Insula > 21-04-2013, 16:11
Film to bardzo ważna część, jak ja wyjeżdżałam w 2011 to dzięki swojemu udało mi się zrealizować marzenie o USA, miałam wtedy nieskończone 19 więc byłam gówniarą z niezbyt okazałym doświadczeniem i 3/5 rodzin, które odezwały się do mnie powiedziały, że to film przeważył, bo generalnie szukali kogoś starszego.
Jeśli ktoś jest zainteresowany jak to wyglądało 2 lata temu to zapraszam tutaj -> http://rysunkowa.blogspot.com/2011_04_01_archive.html -
balbina > 21-04-2013, 17:02
Insula, z Twoim filmikiem jest coś nie tak, bo nie ma go na Twoim blogu po prostu -
anko > 21-04-2013, 20:41
Moja rada dla au pair,które nagrywają filmik. Mniej mówić a więcej pokazać. Powiedzieć coś na początku filmiku, a potem resztę pokazać. Ominąć historię o swojej rodzinie, o miejscowości,w której się mieszka i pieczenie babeczek. Nie mów zdania typu " I love children" ( a ja pewnie też to zawarłam w moim filmiku ;D ), w zamian tego powiedz dlaczego zaczęłaś się opiekować dziećmi i co Ci się w nich podoba, że je tak uwielbiasz. Dużo au pair nagrywa takie rzeczy i wydają się one na jedno kopyto. A przecież Twoje video ma być inne niż pozostałe. Najważniejsze jest z jaką energią nagracie ten filmik. Nikt nie będzie chciał au pair, która jest mloda i nudna, że usypia sie po 1 minucie oglądania filmiku. Zwykłą rzecz nagraj w "inny" sposób niż robią to inne au pair. Np. uczysz go samodzielności, jak pozmiatać podłogę, ta czynność może wydawać się bardzo nudna w filmiku, ale przecież można to nagrać w zabawny sposób, np. udajesz z dzieckiem, że szczotka to mikrofon, czy gitara i się razem wygłupiacie. W ten sposób pokazujesz, że czynność domowa wcale nie musi być taka nudna, pokazujesz, że jesteś odpowiedzialna-uczysz dzieci sprzątać po sobie, ale i również pokazujesz jak z łatwością można sprzątać. Taki przykład. Warto poświęcić filmiku czas, bo to on pokazuje naszą osobowość. Powodzenia dziewczyny! -
balbina > 21-04-2013, 23:29
podpisuję się pod anko -
Insula > 23-04-2013, 23:23
[quote name="balbina"]Insula, z Twoim filmikiem jest coś nie tak, bo nie ma go na Twoim blogu po prostu[/quote]
Kurde coś mi się blog spieprzył potraciłam zdjęcia i też filmik przesyłam lik bezpośredni na YT
https://www.youtube.com/watch?v=fiE3A-9DoOA