-
-
Re: Au Pair 2014
sara_emilia > 29-10-2013, 19:02
ja ide na spotkanie w listopadzie, jeśli też ktoś się wybiera dajcie znać ;d -
haima > 01-11-2013, 17:31
Hej dziewczyny,
ja także planuję wyjechać do USA po maturze 2014. Wstępnie moje plany obejmują datę wylotu na wrzesień, choć nie wiem czy wyrobię się finansowo :/ Nie chcę prosić rodziców o kasę, więc trochę mi zejdzie ze zbieraniem pieniędzy, zwłaszcza że i tak mam pełno wydatków i na dodatek rozważam wybranie APiA, bo słyszałam że w Gawo i Proworku jest mało matchy dla młodych dziewczyn.
Boję się też o referencje, mogę mieć 2 od rodziny (w tym głównie opieka nad bratem) i 1-2 od znajomych, planuję też współpracę z Domem Dziecka od listopada, więc na pewno się przyda. Ewentualnie postaram się jeszcze o wolontariat w żłobku/przedszkolu jeśli będzie trzeba. Wczoraj czytałam bloga dziewczyny, której odmówili wizy!!! bo niby miała za mało doświadczenia z dziećmi i się przeraziłam :/ Na dodatek użeram się z prawkiem, jeżdżę od kilku lat i to nie jak niedzielny kierowca, a ten stres i kolejne egzaminy tylko wpływają jeszcze gorzej na moją psychikę i stan portfela :/ Jedyne o co się nie martwię to mój angielski i automatyczna skrzynia biegów, którą mam opanowaną do perfekcji
Boję się tej całej papierkowej roboty i tego, że żadna rodzina mnie nie zechce :/
Planujemy wyjechać razem z koleżanką, choć nie wiem czy udałoby się nam na ten sam termin, bo ona się skłania ku sierpniowi. Mam nadzieję, że jakoś to wypali i dokładnie za rok będę odsypiać po zakręconym Halloween -
Marta91 > 02-11-2013, 12:32
Cześć wszystkimJestem tutaj nowa na forum. Marta z tej strony Zastanawiam się właśnie nad wyjazdem jako au pair do USA w lipcu/sierpniu 2014. Obecnie zastanawiam się nad wybraniem agencji w grudniu wybieram się na spotkanie z przedstawicielką Culture Care Au Pair. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Miło mi Was wszystkich poznać -
Baskah > 02-11-2013, 13:55
Witaj Witaj -
martaj > 02-11-2013, 14:17
Marta91 napisał(a):Cześć wszystkim
Cześć imienniczkoJestem tutaj nowa na forum. Marta z tej strony Zastanawiam się właśnie nad wyjazdem jako au pair do USA w lipcu/sierpniu 2014. Obecnie zastanawiam się nad wybraniem agencji w grudniu wybieram się na spotkanie z przedstawicielką Culture Care Au Pair. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Miło mi Was wszystkich poznać Sądząc po nicku jestes rocznik 91?? Ja tez Czemu chcesz wyjechac w lipcu -sierpniu? -
Ainam > 02-11-2013, 14:18
Hej hej wszystkim
Ja także jestem tutaj zupełnie nowa i czytając wasze komentarze, widzę, że jestem tutaj najbardziej początkująca ze wszystkich. O całym programie dowiedziałam się od koleżanki niecały miesiąc temu. Pomyślałam, że tak, to jest właśnie to co zawsze chciałam zrobić w życiu.
Mam 18 lat i w tym roku piszę maturę. Zawsze planowałam, że od razu po maturzę wybiorę się na studia, dlatego wciąż mam mnóstwo obaw i się wacham. Myślę, że tak jak koleżanką Marta wyżej planowałabym wyjechać na przełomie lipca/sierpnia 2014, żeby ewentualnie rok poźniej zacząć studia w Polsce. Nie jestem przekonana czy to do końca jest dobry pomysł. Wszyscy dookoła powtarzają mi, że gdy wyjadę do stanów to już nie będę chciała wracać, a zwłaszcza nie skońcę studiów. Nie chciałabym dopuścić do takiej sytuacji. Dlatego też jestem zupełnie zagubiona i nie wiem co mam robić. Bardzo chcę wyjechać ale na prawdę już nie wiem jaką decyzję podjąć...
Jeżeli chodzi o agancję, to myślałam o Au Pair in America.
Liczę na to, że znajdzie się tutaj jakaś dobra duszyczka i pomoże mi podjąć właściwą decyzję. Na prawdę bardzo liczę na waszą pomoc. Jeśli jest tu ktoś z was z Krakowa, kto wybierał by się w przyszłe wakacje do USA, to bardzo chętnie bym się spotkała i porozmawiała -
martaj > 02-11-2013, 14:32
Ainam napisał(a):Hej hej wszystkim
Hej Kochana
Ja także jestem tutaj zupełnie nowa i czytając wasze komentarze, widzę, że jestem tutaj najbardziej początkująca ze wszystkich. O całym programie dowiedziałam się od koleżanki niecały miesiąc temu. Pomyślałam, że tak, to jest właśnie to co zawsze chciałam zrobić w życiu.
Mam 18 lat i w tym roku piszę maturę. Zawsze planowałam, że od razu po maturzę wybiorę się na studia, dlatego wciąż mam mnóstwo obaw i się wacham. Myślę, że tak jak koleżanką Marta wyżej planowałabym wyjechać na przełomie lipca/sierpnia 2014, żeby ewentualnie rok poźniej zacząć studia w Polsce. Nie jestem przekonana czy to do końca jest dobry pomysł. Wszyscy dookoła powtarzają mi, że gdy wyjadę do stanów to już nie będę chciała wracać, a zwłaszcza nie skońcę studiów. Nie chciałabym dopuścić do takiej sytuacji. Dlatego też jestem zupełnie zagubiona i nie wiem co mam robić. Bardzo chcę wyjechać ale na prawdę już nie wiem jaką decyzję podjąć...
Jeżeli chodzi o agancję, to myślałam o Au Pair in America.
Liczę na to, że znajdzie się tutaj jakaś dobra duszyczka i pomoże mi podjąć właściwą decyzję. Na prawdę bardzo liczę na waszą pomoc. Jeśli jest tu ktoś z was z Krakowa, kto wybierał by się w przyszłe wakacje do USA, to bardzo chętnie bym się spotkała i porozmawiałaFajnie ze jest nas coraz wiecej Ja nie jestem z Krakowa niestety a z Warszawy ( własciwie okolice Warszawy ) Ja równiez polecam APiA, mysle ze jest najlepsza agencja troche draga ale trudnooo ;( Mysle ze to dobry pomysl zebys wyjechala od razu po maturze. Jaka masz pewnosc ze wyjedziesz po studiach? A moze jest ktos z Warszawy chętny na spotkanie??? -
Marta91 > 02-11-2013, 17:47
martaj napisał(a):Cześć imienniczko
CześćSądząc po nicku jestes rocznik 91?? Ja tez Czemu chcesz wyjechac w lipcu -sierpniu? tak zgadza się rocznik 91 się melduje! Dlaczego akurat lipiec/sierpień - otóż dlatego, że teraz studiuje i jestem wolna dopiero od końca czerwca Zamierzam skorzystać z urlopu dziekańskiego. Zauważyłam, że jesteś z okolic Warszawy, ja natomiast z okolic Poznania. A Ty na kiedy planujesz wyjazd? Z jakiej agencji? -
Anjaa > 02-11-2013, 22:57
Marta91 napisał(a): Zauważyłam, że jesteś z okolic Warszawy, ja natomiast z okolic Poznania. A Ty na kiedy planujesz wyjazd? Z jakiej agencji?
Ja jestem również z Poznania i raz po raz są tutaj spotkania byłych/przyszłych au pair
(ja planuje z APiA, wrzesień) -
Marta91 > 02-11-2013, 23:34
Anjaa napisał(a):Ja jestem również z Poznania i raz po raz są tutaj spotkania byłych/przyszłych au pair
Miło poznać
(ja planuje z APiA, wrzesień)często bywam w Poznaniu, bo tam studiuje, co prawda zaocznie, ale to zawsze coś.
OOO to fajnie, że są jakieś spotkania, może wybiorę się na jakieś