-
-
Re: Au Pair w kuchni :)
Emm > 24-07-2005, 21:44
O boze, co wy z tym zarciem...Nie przesadzajcie, Stany to nie Antarktyda, ziemniaki sa i mozna z nich zrobic wszystko. Chleb tez jest, sa normalne piekarnie w miastach, gdzie mozna kupic chleb i bulki jak w Polsce. Sa polskie sklepy. Monika, ty tylko po supermarketach chodzisz, ze chleba normalnego nie widzisz????Przeciez logiczne, ze w amerykanskich supermarketach jest przetworzone zarcie i chleba zwyklego tam nie uswiadczysz, ale bez przesady.Chleb w Stanach jest.Sa tez swieze ryby, dobre mieso i np. marchewki z wlasnych upraw, bo rolnicy normalni tez sa w Stanach.Tylko to wszystko nie lezy na polkach w supermarketach, tylko jest na targach.
I tak samo w Stanch jak ktos nie chce przytyc to nie przytyje. -
MONIKA > 25-07-2005, 5:11
Tylko Aga, kto chce wydawac marne 150 na fajne zarcie?!?!? :roll: -
Emm > 25-07-2005, 10:06
pytanie nie brzmialo ile kosztuje, tylko czy jest. I dalam odpowiedz-jest.No i nie kosztuje 150 dolcow.
Koniec tematu, bo nie bede sie o chleb spierac- czy jest, czy go nie ma , czy kosztuje 150 dolcow czy nie.
Jest i nie kosztuje duzo.
Koniec i kropka. A teraz ide sie szykowac, bo dzis glupia wiza i pewnie przez to chodze podbuzowana -
Gość > 25-07-2005, 11:40
ja tu polskiego zarcia nie mam i mi sie teskni, ale nie umierama ze swojego kieszonkowego kupuje czasem sobie jedzonko jak mi sie bardzo chce i wcale jakos mi to nie przeszkadza bardzo, chociaz moje 350€ miesiecznie wystarcza na wiele mniej tu niz te dolce w USA -
ewa^^^ > 07-08-2005, 0:35
Dzisiaj ogladalam moj ulubiony program kulinarny, ktory poswiecony byl dzieciom. Podziele sie z Wami swietnym przepisem na danie szybkie, łatwe i smaczne.Sama wyprobowalam.
Stracony chlebek
Oto przepis, dzięki któremu pieczywo staje się gor?cym przysmakiem. Żadne dziecko nie oprze się słodkim, gor?cym pyszno?ciom z patelni. Zamiast konfitur do smarowania możesz użyć miodu, bitej ?mietany, czekolady, czyli tego, co lubisz.
Dla: 2-3 osób
Czas przygotowania: 15 min.
Jak to zrobić:
1. Roztrzep 2 jajka i dodaj pół szklanki mleka.
2. Wsyp do jajek 2 łyżeczki cukru (trzcinowy, zwykly, c.puder lub waniliowy), i dopraw cynamonem (szczypta).
3. Na patelni rozgrzej margaryne, aż do momentu gdy tworz?ce się po podgrzaniu b?belki zaczn? znikać.
4. Namocz pieczywo (np. kromki chleba) w mleku z jajkami i przełóż na rozgrzany tłuszcz.
5. Kiedy będzie złote z jednej strony, przewróć i posyp cukrem.
6. Po zdjęciu z patelni posmaruj konfitur? i podawaj. -
monica07 > 07-08-2005, 11:06
o gosh az mnie zainspirowalyscie do przepisow na rozne pysznosci..i to w niedziele od samego rana. ide poszukac jakies ksiazki kucharskiej dobrej i cos pokombinowac z tego co mam w lodowce
a takie chlebki maczane w jajku z patelni..mniam mniam pychota -
WAMPIREK > 07-08-2005, 12:42
Wy na serio gotujecie dla calej rodzinki czy tylko dla kidsa ?
Najlepiej to zrobic nalesniki :] -
martamaua > 08-08-2005, 17:40
Ide pichcic stracony chlebek -
Mlody > 09-08-2005, 13:45
a jak sie robi kapu?niak :?: :?: :?: -
agulka > 09-08-2005, 20:38
hmmm Mlody..jak juz bedziesz wiedzial jak sie robie kapusniak...to zapakuj troche w sloik..i wysylaj do mnieja sie wczoraj dowiedzialam , ze moja rodzinka planuje polska wigilie..hmmm juz sie nie moge doczekac... :lol: