• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair w kuchni :)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Off-topic czyli luźne rozmowy

• Mess

• Au Pair w kuchni :)

• Au Pair w kuchni :)
  • Re: Au Pair w kuchni :)

Emm > 24-07-2005, 21:44

O boze, co wy z tym zarciem...Nie przesadzajcie, Stany to nie Antarktyda, ziemniaki sa i mozna z nich zrobic wszystko. Chleb tez jest, sa normalne piekarnie w miastach, gdzie mozna kupic chleb i bulki jak w Polsce. Sa polskie sklepy. Monika, ty tylko po supermarketach chodzisz, ze chleba normalnego nie widzisz????Przeciez logiczne, ze w amerykanskich supermarketach jest przetworzone zarcie i chleba zwyklego tam nie uswiadczysz, ale bez przesady.Chleb w Stanach jest.Sa tez swieze ryby, dobre mieso i np. marchewki z wlasnych upraw, bo rolnicy normalni tez sa w Stanach.Tylko to wszystko nie lezy na polkach w supermarketach, tylko jest na targach.

I tak samo w Stanch jak ktos nie chce przytyc to nie przytyje.

MONIKA > 25-07-2005, 5:11

Tylko Aga, kto chce wydawac marne 150 na fajne zarcie?!?!? :roll:

Emm > 25-07-2005, 10:06

pytanie nie brzmialo ile kosztuje, tylko czy jest. I dalam odpowiedz-jest.No i nie kosztuje 150 dolcow.

Koniec tematu, bo nie bede sie o chleb spierac- czy jest, czy go nie ma , czy kosztuje 150 dolcow czy nie.

Jest i nie kosztuje duzo.

Koniec i kropka. A teraz ide sie szykowac, bo dzis glupia wiza i pewnie przez to chodze podbuzowana

Gość > 25-07-2005, 11:40

ja tu polskiego zarcia nie mam i mi sie teskni, ale nie umieram a ze swojego kieszonkowego kupuje czasem sobie jedzonko jak mi sie bardzo chce i wcale jakos mi to nie przeszkadza bardzo, chociaz moje 350€ miesiecznie wystarcza na wiele mniej tu niz te dolce w USA

ewa^^^ > 07-08-2005, 0:35

Dzisiaj ogladalam moj ulubiony program kulinarny, ktory poswiecony byl dzieciom. Podziele sie z Wami swietnym przepisem na danie szybkie, łatwe i smaczne.Sama wyprobowalam.

Stracony chlebek

Oto przepis, dzięki któremu pieczywo staje się gor?cym przysmakiem. Żadne dziecko nie oprze się słodkim, gor?cym pyszno?ciom z patelni. Zamiast konfitur do smarowania możesz użyć miodu, bitej ?mietany, czekolady, czyli tego, co lubisz.

Dla: 2-3 osób

Czas przygotowania: 15 min.

Jak to zrobić:

1. Roztrzep 2 jajka i dodaj pół szklanki mleka.

2. Wsyp do jajek 2 łyżeczki cukru (trzcinowy, zwykly, c.puder lub waniliowy), i dopraw cynamonem (szczypta).

3. Na patelni rozgrzej margaryne, aż do momentu gdy tworz?ce się po podgrzaniu b?belki zaczn? znikać.

4. Namocz pieczywo (np. kromki chleba) w mleku z jajkami i przełóż na rozgrzany tłuszcz.

5. Kiedy będzie złote z jednej strony, przewróć i posyp cukrem.

6. Po zdjęciu z patelni posmaruj konfitur? i podawaj.

monica07 > 07-08-2005, 11:06

o gosh az mnie zainspirowalyscie do przepisow na rozne pysznosci..i to w niedziele od samego rana. ide poszukac jakies ksiazki kucharskiej dobrej i cos pokombinowac z tego co mam w lodowce

a takie chlebki maczane w jajku z patelni..mniam mniam pychota

WAMPIREK > 07-08-2005, 12:42

Wy na serio gotujecie dla calej rodzinki czy tylko dla kidsa ?

Najlepiej to zrobic nalesniki :]

martamaua > 08-08-2005, 17:40

Ide pichcic stracony chlebek

Mlody > 09-08-2005, 13:45

a jak sie robi kapu?niak :?: :?: :?:

agulka > 09-08-2005, 20:38

hmmm Mlody..jak juz bedziesz wiedzial jak sie robie kapusniak...to zapakuj troche w sloik..i wysylaj do mnie ja sie wczoraj dowiedzialam , ze moja rodzinka planuje polska wigilie..hmmm juz sie nie moge doczekac... :lol:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia