• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

ibiego > 10-11-2010, 23:43

Zgadzam się ,ze nie wszyscy trafiaja na fajne rodzinki,to jest mala loteria,wiekszosc dziewczyn pracuje bardzo ciezko i wiecej niz 45 h,tylko jak pomoc dziewczyna ktore sie decyduja na rodzine,zeby przestrzec od zlych rodzin,chyba sie nie da,musicie wyczuc to,wiem jak to jest na przykladzie moim,pierwsze moje ustalenia mmax 2 dzieci,wlasny samochod,okolica,po kilku telefonach bylabym gotowa pojechac do 4,bez samochodu na niezle wypizdowo,wiec,na pewno nie bierzcie pierwszych lepszych ofert,jezeli macie ustalenie ,ze max 2 dzieci,nie zmieniajcie dlatego,ze po paru tel ciagle nic,i pamietajcie o samochodzie,bez niego mozna tu sie naprawde zanudzic,wszedzie jest daleko i nawet jak sie chce dojechac do matra czy sklepu,to trzeba miec zazwyczaj samochod.

Zgadzam sie te 200 dolarow jest bardzo,bardzo malo,kasa sie wydaje sama,oszczedzanie jest niemal niemozliwe,jedzenie jest tu drogie,nie mozna przeliczac na zlotowki,przykladowo zaplacilam za 2 pizze 40 dolarow...czyli 120 zl?

Ja na szczescie trafilam na fajna rodzine,2 dzieci aniioly chodza do szkoly od 8 do 15-16 ,wiec ja w tym czasie chodze tez do szkoly,ogarniam dom ,poi dzieciach zeby byl ogolny porzadek,pranie itp. Robie zakupy do domu i gotuje pare razy w tyg dla calej rodziny(co bardzo lubie,wiec nie jest to problemem) weekendy daja mi off,i czesto pomagaja jak ja gotuje to oni sprzataja,jak oni gotuja ja sprzatam,zreszta dzieci sa tu nauczone sprzatac po sobie,wiec nigdy syfu nie zostawiaja,ale jak mowie,to zalezy od szczescia,nie spodziewajcie sie niewiadomo czego,to zycie,czyli wielka niewiadoma.Jednak trzymam za was kciuki,zeby te rodzinki byly jak najlepsze.

dominika88 > 12-11-2010, 0:31

Mam pytanie, nie wiem gdzie je umiescic ale niech bedzie, ze tutaj. Czy miejscem z jakiego chce leciec do USA musi byc Polska? Mieszkam w Polsce ale przed wyjazdem mozliwe,ze chcialabym kilka dni byc w Anglii. Czy jest taka mozliwosc zebym leciala z Anglii?

Coco > 12-11-2010, 1:11

Zapytaj dla pewności agencje, w której jesteś, choć ja wiem, że możesz ;-)

(oczywiście wcześniej to ustalacie, ale ogólnie problemu nie ma ;-)

dominikan@ > 12-11-2010, 4:52

Z Proworku mozesz na 100%. Ja nie lecielam z Polski.

Coco > 12-11-2010, 21:02

Hej Ibiego :) Mam takie pytanie z ciekawości - skoro chodzisz do szkoly całkiem sporo jak na au pair, jak to jest z oplata za nauke? Do wykorzystanie jest 500$, ale jak wiadomo to niewiele na edukacje amerykańską. Ile kosztuje Twoja nauka? Czy rodzina była chętna, żeby to opłacić? (chyba, że się zmieściłaś w 500?) Czy sama dopłaciłaś? Oczywiście, nie musisz odpowiadać, bo wiadomo, że nie każdy chce o pieniądzach mówić :-)

I jeżeli to nie za dużo, to jestem ciekawa, czy z góry przed wyjazdem np. w czasie interview, już ustaliłaś z rodziną, że będziesz mieć tyle czasu na naukę, czy wyszło w tzw. "praniu" już po przyjeździe?

Z góry dzięki za informację :) ;*

ibiego > 13-11-2010, 0:48

zapłaciłam 530 $ to znaczy rodzina mi wszystko pokryła,także w sumie się zmieściłam w ''cenie'',ja chodze na srednio intensywny kurs poranny,sa tez intensywne po 4-5h dziennie,ale na to juz chyba zadnej au pairce nie starczyloby czasowo ,nic nie ustalalam,wiedzialam tylko ze mam duzo zcasu w ciagu dnia i to ode mnie zalezy wygospodarowanie tego czasu,kiedy i gdzie chce chodzic,ale ja mieszkalam 2 tyg z poprzednia ua pairka,takze ona mi polecila,ta szkole,ten kurs i tak jak ona,zapisalam sie na ten sam

Coco > 13-11-2010, 1:36

Dzięki śliczne za info ;-) Czyli nieźle :) W ogóle fajnie Ci się trafiło :)

A na jakim kursie jesteś?

Katia919 > 30-12-2010, 13:59

Cześc dziewczyny! właśnie sie zarejstrowałam i chciałam zapytac czy jest tu jakaś dziewczyna co planuje swój wyjazd do USA na 2012 rok? Ja teraz jestem w 2 liceum dlatego pytam a bardzo bym chciała byc au pair po maturze

Coco > 30-12-2010, 14:48

Już kilka dziewczyn pisało, że chce wyjechać, jak Ty, w 2012... Tylko w wątku: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : ) - tam też popatrz ;)

Katia919 > 30-12-2010, 16:05

ok zobacze, dzieki
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia