-
-
Re: Au Pair 2013!
paulaw > 26-08-2012, 1:28
Oglądam stare posty jeszcze z czasów au pair na adamantwanderer i nie mogę się nadziwić, jakie szczęście mają niektórzy ludzie. Chociaż po przeprowadzce do nowego mieszkania na Upper East Side bałbym się na jej miejscu dotykać tak idealnych, nowoczesnych rzeczy (': Zazdroszczę jej otwarcia, bo chociaż ja uwielbiam poznawać nowych ludzi, jeść nowe rzeczy, oglądać nowe miejsca, to często zamykam się w sobie. Eh eh :d -
merti > 26-08-2012, 22:01
Powiem Wam, że właśnie obejrzałam film, którego akcja dzieje się w Bostonie (btw. w każdym filmie chociaż raz jest powiedziane gdzie on jest...no w każdym) iii bez szału. O ile w Nowym Jorku, LA czy Chicago zakochałam się od "pierwszego wejrzenia" tak Boston mi się nie podoba. Chociaż może to być wina filmu, bo spodziewałam się czegoś lepszego ("Ted") no i jakość też była kiepska -
Nimell > 26-08-2012, 22:13
Ja Wam nagram świetny film o Bostonie ;P -
merti > 26-08-2012, 22:32
Dawaj! Mam nadzieję, że zmienię zdanie, bo lubię zakochiwać się w miejscach -
Nimell > 26-08-2012, 22:35
Merti..ale daj mi czas abym tam doleciała ;) ale obiecuję, że będą zdjęcia i będą filmy ;) -
paulaw > 26-08-2012, 23:30
I zdjęcia jedzenia, które będziesz jadła - restauracje, bary, przekąski, śniadania, obiady, lunche, brunche, jedzenie na samolocie itd
A przy okazji nazwa tej budki z kurczakiem mnie rozśmieszyła (': -
Nimell > 26-08-2012, 23:31
Obiecuję! ;)
hahaha no to dobre ;P takie KFSi tylko w Bornym Sulinowie ;P -
ambiwacencja > 26-08-2012, 23:38
Witam! Jestem tu nowa i mam do Was pytanie, czy mógłby mi ktoś powiedziec jak wygląda formularz referencji? Jest dużo opisywania czy jest to raczej na zasadzie TAK/NIE? Planuję wyjazd i chciałabym wiedziec czego mają się spodziewac rodzice wypełniając taki formularz. Rozumiecie, nie chce tez kogos zamaczec pisaniem "wypracowania" na temat mojego zajmowania się dziecmi. Z góry dziękuję za odpowiedz -
paulaw > 26-08-2012, 23:39
[quote name="Nimell"]takie KFSi tylko w Bornym Sulinowie ;P[/quote]
Boskie! U nas takich nie ma :/ -
Nimell > 26-08-2012, 23:41
[quote name="ambiwacencja"]Witam! Jestem tu nowa i mam do Was pytanie, czy mógłby mi ktoś powiedziec jak wygląda formularz referencji? Jest dużo opisywania czy jest to raczej na zasadzie TAK/NIE? Planuję wyjazd i chciałabym wiedziec czego mają się spodziewac rodzice wypełniając taki formularz. Rozumiecie, nie chce tez kogos zamaczec pisaniem "wypracowania" na temat mojego zajmowania się dziecmi. Z góry dziękuję za odpowiedz :)[/quote]
Jest to bardzo krótki formularz, jednostronicowy. W jakim czasie się opiekowałaś dziećmi, jakimi dziećmi, jakie są Twoje cechy charakteru i czy polecili by Cie jako au pair ;P tak przykładowo. Na prawdę niewiele wypełniania.