• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

MONIKA. MOJA HISTORIA.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• MONIKA. MOJA HISTORIA.

• Wątek zamknięty
  • MONIKA. MOJA HISTORIA.
  • Re: MONIKA. MOJA HISTORIA.

agulka > 23-02-2006, 23:22

czy ty juz zapomnialas jaka to radocha wakacje..hehe :lol:

Yoanna > 23-02-2006, 23:28

nooo ostatnio nie mialam hehe. teraz tez nie bedzie. wtedy to nie odczulam wakacji moich dzieci bo w sumie tylko ostatni tydzien w ogole nie chodzily do school.. ale teraz dostalam oferte ze caly lipiec i sierpien maja wolne i trzeba by z nimi siedziec ehhh

MONIKA > 24-02-2006, 8:46

Przezylam dzis i nawet paznokcie sobie zrobilam, a cala trojce mialam.

Jutro mnie swinia wyrolowala, bo myslalam, ze extra kase dostane, ale nie... :roll: Bo caly tydzien wolny mialam, tylko dzis i jutro, a ze ponad 10h musialaby mi extra zabulic, wymyslila 9.30 do 5.30 i 8 do 10. :evil: Kurwa to sie pobawie!

Przed nocka im powiem, ze mam nadzieje, ze o 10 bede wolna. Ostatnio sie spoznili godzine i tacy napruci byli, ze nawet chyba o tym zapomnieli! :evil: Teraz nie popuszcze. :mad:

PS. Moi nie maja przedszkola(/szkoly/niczego nawet tenisa) wszystkie szkoly (chodza sumarycznie do 3, mloda do jednej i mlody do dwoch roznych) maja wolne. :roll:

Weekend where are U???????????

Kompletnie, ale to kompletnie zapomnialam, ze dzis byl tlusty czwartek. Nawet kawe w Dunkinie walnelam, ale zadnych slodkosci! Zreszta te ich oliwne slodycze, zeby mi sie olej "przypominal" pol dnia po zjedzeniu. Thx.

Musze tesciowke namowic, zrobimy brazyijskie w weekend. :twisted:

Gość > 24-02-2006, 10:47

Ja tez paczkow nawet nie widzialam dzis :/

Odbije sobie kiedy indziej

Monka nie nazekaj ,Asia zapierdziela z trojka todlersow dzien w dzien ,zawsze sie mozesz pocieszyc ze inni maja gorzej

MONIKA > 24-02-2006, 17:59

Nie wzielabym trojga todlersow, swoja droga Asi hostka ja jakos szczegolnie "wynagradza"? 8O

U mnie Anne, po tym jak jej Sue walnela (tak gdzies przy koncu rozmawialysmy o wyborze rodzin i operek), ze jak zobaczyla ich profil, to wcale nie chciala z nimi gadac, bo dwa male i newborn to dla niej stanowczo za duzo. Wtedy Anne powiedziala, ze wie, ze zadna operka za ta kase nie zgodzilaby sie na 45h z nimi.

Szczerze, jakby mi dodatkowo nie placila, tez poszlabym w cholere. Moi starzy hosci takze powiedzieli, ze mieli straszny problem, bo wiele dziewczyn twierdzilo, ze tyle dzieci i male to za wiele. Tyle, ze ja wiem, ze moje stare dzieci to byly anioly w porownaniu do tych. Wiele razy juz to pisalam i pisze kolejny raz. Nie bylo tam takiego rozpuszczenia, jak tu, nie bylo ciaglych wycieczek, zakupow, zabawk za : "nie bycie zlym"!!! Potrafily sie same bawic, ja kochalam je jak swoje, byly slodkie, mile, urwisya, ale kochane, ciagle przytulanko, malowalam im wlosy, paznokcie. :lol: Tu jakbym miala powiedziec, ze ich kocham, to bedzie najwiekszy bullshit roku. Chyba by mi nawet nie przeszlo przez usta. :wink:

W ogole z perspektywy czasu widze, ze poprzedni hosci lepiej malych wychowywali, karmili, uczyli niz ci. Obecni hosci maja o niebo wiecej kasy, ale tez (przynajmniej hostka) poczucie, ze za duzo pracuje, za malo czasu spedza z nimi i "kupowanie ich" jest efektem. Plus koszmarne zarcie, przez co mlodzi non stop maja problemy ze zdrowiem, spanie strasznie pozno, przez co ciagle sa zmeczeni, chorzy i upierdliwi.

Problem tez w tym, ze mlodzi tu mieli nianki, albo Anne z nimi byla i faktycznie turlala sie po podlodze (nadal to robi), przez co oni nie wiedza totalnie jak sie soba sami zajac. Tu nie tylko mnie to wkurza, bo oni oczekuje zabaw non stop ode mnie, ale tez smuci, bo mlodzi maja zero wyobrazni, zero! Caly wybor zabawek, gier, misiow, lalek, supermenow, ale nie potrafia sie tym bawic. :roll:

Podsumowujac. D U P A. :wink: Z dzieciakami nie spedzam 5 dni w tygodniu, so wychowac na moje ich nie wychowam, a ciagle sa wojny, pt: "idz sie zajmij soba Holly, masz 6 lat, ale co mam robiccccc????"

No nic, Booki ma dzis roczek, wlasnie zjadlam 3 kawalki truskawkowego turtu i zaraz sie chyba porzygam, bo to bylo moje sniadanie. :roll:

agulka > 24-02-2006, 22:00

ogolnie ciezko jest wychowac bachorki po swojemy bo rodzice i tak wszystka niszcza :twisted:

co z tego, ze ja mojemu czasem czegos zabronie..jak mama i tak sie predzej czy pozniej zlituje.. :twisted:

z trojka jest ciezko gdzies wyjsc..zwlaszcza jak jedno spi co 2 gdziny, wiec ja sobie dalam spokoj..olewam to. mi nie przeszkadza jak w domu z nimi jestem = przynajmniej spokoj mam i komputer :wink:

normalna niania to ma placone od ilosci dzieci..wiec co to za ustawa, ze operka grosze zgarnia i niewazne czy ma 1 czy 6 dzieci..kur..wyzysk jak nie wiem co

moja najmlodsza binladenka roczek skonczy 26 marca.. ale torta na sniadanie jesc nie bede :wink:

kasik > 24-02-2006, 22:10

Wszystkie nianie maja placone od ilosci dzieci, w Polsce tez tak podobno jest, masz racje Aga, ze to wyzysk.. nie tylko to z reszta :twisted:

Ja mowiac szczerze nienawidze miec trojki razem zawsze wtedy sa mega klotnie, bijatyki, wrzaski i.t.p. Nie ma mowy, zebym wyszla gdzies z trojca, po jakies wizycie w safe way powiedzialam never ever i trzymam sie tej zasady. Tzn. moge z dzieciakiem albo tylko z dziewczynami, ale z bachorkiem i z laskiami razem no way! Cyrki sie dzieja, ze hej. A ja ich na smyczy prowadzic nie moge! :twisted:

agulka > 24-02-2006, 22:21

Cytat:A ja ich na smyczy prowadzic nie moge

kasik jestes the best

Yoanna > 25-02-2006, 0:22

co nie jest zabronione jest dozwolone :lol:

Gość > 25-02-2006, 3:01

Zgadzam sie ,czesto porownujemy z Asia to co robimy i mamy placone tyle samo ,nawet ja wiecej o te smieszne 11 zarabiam .

Ja jedno dziecko ona robi 3x wiecej plus masa sprztania i prania ,zgadzam sie ze to nie fair ale nikt nas do niczego nie zmusza i kazda zgadza sie na to . Mozna by o tym ksiazke napisac .

Podziwiam kazda operke ktora ma wiecej niz jedno dziecko ,amen
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia