• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

bucik55 > 20-09-2010, 20:37

zastepca szeryfa jakby co ;p, krory ledwo w futryne sie miesci ;p;p;p

Coco > 20-09-2010, 22:09

Ahahaha, dobre :D:D od razu miałam wizualizację :P

alicjakkk > 06-11-2010, 16:08

Hej dzziewczyny!

właśnie chcę złożyć dokumenty do Prowork i mam problem z niektórymi hasłami w ankiecie. w jaki sposób różnią się od siebie obowiazki zwyklej au pairod au pair plus/ nanny i mother's help?

zlosnica > 06-11-2010, 16:17

ap plus pracuje więcej godzin i ma więcej obowiązków od zwykłej ap, a mother's help ma najwięcej obowiązków i najwięcej godzin, przy czym za bycie ap+ i mother's help powinno się więcej zarabiać (co nie zawsze idzie w parze z rzeczywistością niestety). AP to nie do konca live in nanny, bo ap to nie praca zarobkowa (tylko program gdzie w zamian za opiekę nad dziećmi otrzymujesz zakwaterowanie i możliwość nauki języka), a nanny to już praca, która powinna być zarejestrowana, odprowadzać podatki itd. Przynajmniej w moim rozumieniu takie są różnice.

karolinka > 06-11-2010, 17:08

dokladnie tak jak napisala zlosnica. najmniej obowiazkow i najmniej kasy ma zwykla au pair, nawiecej obowiazkow i kasy ma mother's helper

inf ze strony greatauapir.com

Au Pair in Europe

Works 5 hours per day, 5 days per week

Baby sits 2-3 evenings per week

Receives 2 free days and evenings off

Weekly salary ranges from 52 - 65 €

Au Pair Plus in Europe

Works 6 hours per day, 5 days per week

Baby sits 2-3 evenings per week

Receives 2 free days and 3 evenings off

Weekly salary ranges from 78 - 95 €

Mother's Help in Europe

Works 8 hours per day, 6 days per week

Baby sits 4-5 evenings per week

Receives 1 free day and 3 evenings off

Weekly salary ranges from 104 - 120 €

te ceny sa dosc dziwne i chyba zalezne od rodziny, bo czesc dziewczyn bedacych jako operka zarabia ok.100 € tyg..

alicjakkk > 08-11-2010, 0:17

dzięki za informacje. Chyba najbardziej opłaca mi się zakreślić opcję nr 2. (ap plus/nanny). obawiam się tylko czy zdołam pogodzić wszystko,ze szkołą. Jak to Właściwie wygląda? Do szkoły chodzi się popołudniami?

alicjakkk > 08-11-2010, 0:17

dzięki za informacje. Chyba najbardziej opłaca mi się zakreślić opcję nr 2. (ap plus/nanny). obawiam się tylko czy zdołam pogodzić wszystko,ze szkołą. Jak to Właściwie wygląda? Do szkoły chodzi się popołudniami?

karolinka > 08-11-2010, 0:52

to zalezy od tego jak sobie zajecia ulozysz czy od tego na jaki kurs sie zapiszesz.. jesli dzieci bedziesz miala w szkole to mzoesz isc na kurs w czasie kiedy one sa w szkole, mozesz sie zapisac na weekendy albo wieczory.. musisz sie tez z hostami dogadac..

Coco > 08-11-2010, 1:53

No, to najważniejsze - dogadać się z hostami. Moim zdaniem - nie nastawiaj się specjalnie na wiele nauki. Prawda jest taka, że oni nie chcę mieć studenta w domu, tylko au pair. Najczęściej kończy się na kursie np. 2 razy w tygodniu po 2h... No chyba, że by Ci uda trafić. Ja bynajmniej takich przypadków nie znam, może inne dziewczyny się wypowiedzą, jak często to się zdarza, że rzeczywiście można się dużo uczyć - "chodzić do szkoły". No i ewentualnie jeszcze w jakich krajach masz więcej czasu? Ja jestem zgłoszona na wyjazd do US i jakoś nie bardzo się rodzinkom podoba pomysł "chodzenia do szkoły", w praktyce wychodzi tak jak napisałam, przede wszystkim chcą Cię do swojej dyspozycji, a ten kurs to chyba tylko dlatego, że program tego wymaga... W sumie, po części ich rozumiem, sprowadzenie au pair to kwestia kilku tysięcy dolarów + płacą potem nie tylko Tobie kieszonkowe co tydzień, ale i agencji...

ibiego > 08-11-2010, 3:36

ja jestemau pair w us i chodze do szkoly 4x w tygodniu od 9 do 11.30
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia