• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Yoanna - dogonić marzenia...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Yoanna - dogonić marzenia...

• Yoanna - dogonić marzenia...
  • Re: Yoanna - dogonić marzenia...

Kachaaa > 17-06-2010, 1:20

Przepraszam że się wtrącam chciałam zapytać o coś. Na którym roku filologię rzuciłas? co teraz robisz? Ja byłam rok temu au pair w wakacje oczarował mnie londyn i czekam aż tam wrócę teraz do tej samej rodziny jadę. Poszłam na studia. Filologia ang. Nie,nie chce być nauczycielem broń boże. Chciałam dobrze mówić po angielsku hehe Niestety nie idzie mi. Szykuje się kampania wrześniowa i to duża nie wiem co robić. Rodzice chcą bym poszła na byle co byle papier mieć. Już brak mi argumentów. Myślałam że skończę ta filologię i nie będą mi gadać i na stale do Londynu będę mogła wyjechać najpierw jako au pair a jak się zaczepie już normalnie pracować. Podoba mi się tam po prostu. Studia spróbowalam,ciężki kierunek albo ja głupia sama nie wiem mało śpię po kilka godzin nauki tyle mecze się stres nerwy.. nie radzę sobie na dziennych jestem na państwowej uczelni. Pierwszy rok. Jeszcze bynajmniej. Powiedz mi co robić. Tak ze swojego punktu widzenia z perspektywy czasu.Postawić na swoim i rodzice by byli źli czy ich zadowolić. Tak czy siak będzie źle. Byłam w technikum rok studia i nie wyszło mam 21lat i teraz nie widzę sensu jeszcze raz na filologię próbować bo nic prościej mi nie będzie dwa lata w plecy według rówieśników. Brat rok starszy już licencjat ma prawie. A ja. Czarna owca w rodzinie. Powiedz mi cokolwiek przepraszam że w twój temat wlazlam bez pytania ale pomyślałam że skoro rzuciłas to coś mi po prostu powiesz przepraszam i dziękuję

Metallinka > 17-06-2010, 9:37

Ja Ci mogę odpowiedzieć, bo jestem na filologii angielskiej. Pierwszy rok, z tym że to co moja uczelnia wyprawia to jest CudaWiankiFight... :/ Wcisnęli nam na siłę wszystkie przedmioty jakie się dało z ukraińskiego: gramatyka opisowa, gramatyka praktyczna i historia literatury obszaru języka ukraińskiego. Postanowiłam, że rzucam to, ale po zaliczeniu roku. Zdałam 4 egzaminy, został mi jeden. Moja mama się burzy i mówi: to za rok przecież wracasz... A ja: no tak nie bardzo, ja chcę TAM studiować i TAM żyć. Kiedyś dotrze do niej to, że to jest moje życie, a nie jej. Trafia mnie szlag jak próbuje mną sterować. Np. idę do dziadka a ona: powiedz to, to i to... Tego i tego nie mów... No witki opadają...

Uważam, że powinnaś sama zdecydować co chcesz robić, a nie patrzeć na rodziców. Tak naprawdę im nigdy nic nie pasuje.

mloda > 17-06-2010, 16:30

[quote name="Kachaaa"]dwa lata w plecy według rówieśników. Brat rok starszy już licencjat ma prawie. A ja. Czarna owca w rodzinie. Powiedz mi cokolwiek przepraszam że w twój temat wlazlam bez pytania ale pomyślałam że skoro rzuciłas to coś mi po prostu powiesz przepraszam i dziękuję [/quote]

Kasia jestem w podobnej sytuacji do Ciebie. Ja mam 23 lata, zaraz po maturze poszlam na pielegniarstwo i zregynowalam po roku, bo nie moglam patrzec na to wszystko. W palanch mialam medeycyne ale po praktykach w szpitalu odwiadzilo mi sie! Wyjehcalam do stanow i tam spedzilam 2 alta, niestety prszylo mi sie wracac... Moi rowieznicy juz teraz inedlugo mrg beda mieli a ja na pierwszym roku, ale nie oceniam tego czasu jako straconego! SStudia mozesz zrobic zawsze a tego co zobaczysz, przezyjesz nikt Tobie nie odbierze! Oczywiscie decyzja jest ytlko Twoja, ale skoro tutaj zle sie czujesz to po co masz sie stresowac? Z czego masz kampanie wrzesniowa? Ja tez jestem na filologii angielskiej wiec jak chcesz to moge Tobie przeslac mojej notatki- moze sie przydadza?

Metallinka ja nadal nie rozumiem po co Tobie na filologii angielskiej ukrainski a tym bardziej jego gramatyka, itp? To sie nie trzyma calosci.... :roll:

soulful20 > 17-06-2010, 18:32

Młoda ja tak samo poszłam po maturze na pielęgniarstwo, jestem na pierwszym roku i zgodze się z Tobą, że to jest masakra ;/ Też prawdopodobnie z tego zrezygnuje i wyjade jako au pair.

Yoanna > 17-06-2010, 18:37

kachaaaa wyslalam ci priv

a tak poza tym, bo od prawie roku nie pisalam w moim watku - wlasnie skonczylam studia

jak ja moglam to i wy mozecie a tez rodzice krecili glowa...

Kachaaa > 17-06-2010, 18:41

dziekuje:*

a ty studiujesz w UK?

ja nie mam ani toefla ani ieltis z pl matura to moge se pomarzyc :|

Yoanna > 17-06-2010, 18:42

tak, w uk

ja tez nie mialam ieltsa ale akurat ode mnie nie chcieli. a nawet jak chca to przeciez mozna zrobic

mloda > 18-06-2010, 16:12

Czy koniecznie trzeba miec cefrtyfikaty zeby zaczac studia w uk czy irlandii?

Yoanna gratulacje!! Co skonczylas?

Yoanna > 18-06-2010, 17:39

zazwyczaj chca jakis certyfikat, zazwyczaj ielts, ale CAE lub CPE tez sa uznawane.

skonczylam spanish and tourism management

mloda > 18-06-2010, 20:32

[quote name="Yoanna"]skonczylam spanish and tourism management [/quote]

fajne!

A co jesli juz tutaj ktos skonczyl studia, tak jak ja np filologie angielska. Nadal bede musiala miec certyfikat zeby studiowac?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna