• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

Agulass > 18-09-2010, 23:42

Tak , tak ja jade pierwszy raz i jade w okolice Winchesteru, a Ty? Ogólnie to marzył mi się Londyn Ale godzina pociągiem to nie tragedia

Moja siostra tez była aupair, lecz w Niemczech (jakieś 5 lat temu) i ona to miała przerypane ;/ raz trafiła do pedantki nauczycielki, a potem po zmianie rodziny do kolesia, który był cholerykiem o,0. Ale ogólnie to słyszałam , że niemcy mają dosyć nieciekawą mentalność w porównaniu z anglikami.

Haziusz > 18-09-2010, 23:58

[quote name="Agulass"]Tak , tak ja jade pierwszy raz i jade w okolice Winchesteru, a Ty? Ogólnie to marzył mi się Londyn Ale godzina pociągiem to nie tragedia

Moja siostra tez była aupair, lecz w Niemczech (jakieś 5 lat temu) i ona to miała przerypane ;/ raz trafiła do pedantki nauczycielki, a potem po zmianie rodziny do kolesia, który był cholerykiem o,0. Ale ogólnie to słyszałam , że niemcy mają dosyć nieciekawą mentalność w porównaniu z anglikami.[/quote]

Powiem ci że byłem w Angli i szczerze strasznie mi sie nie podoba ludzie tam sa strasznie flegmatyczni nigdzie sie nie spiesza wszystko im takie obojętne ale to tylko moje zdanie powodzenia życzę )

Coco > 19-09-2010, 2:54

Agulass, ja jestem koło Brighton :)

A jeżeli chodzi o kieszonkowe w US, to przecież nie musi być co do grosza równe. To co napisałam, że często wyrównują w górę do okrągłych liczb, pisały dziewczyny na tym forum. A poza tym stwierdzenie, że "zawsze" tyle wynosi też nie jest do końca prawdą, bo faktem jest, że nie mogą Ci płacić mniej. Ale, teoretycznie, mogą jak najbardziej płacić Ci więcej ;-)

martyna > 19-09-2010, 15:32

hej dziewczynki,

ile czasu zajęło Wam kompletowanie dokumentów? jak szybko da się to zrobić?

i jeszcze jedno, jak na chwilę obecną ma się sytuacja z rodzinkami?

Coco > 19-09-2010, 15:46

Gdy się już ostatecznie zdecydowałam i wzięłam w garść to ze 3 tygodnie mi zeszło. Ale teoretycznie na pewno można szybciej, ja miałam też inne rzeczy do załatwiania po prostu.

Sytuacja z rodzinami ma się tak, jak ją opisała bucik55:

Cytat:z P. powiedzieli mi, ze najwiekszy stan rodzinek jest przed wakacjami/na wakacjach, bo rodzinki chca na nowy rok szkolny, troche gorzej jest po wakacjach, ale sa - jak sie ma dobre podloze, to powinno szybko znalezc sie rodzinke,

a jak jest na prawde to my nigdy sie nie dowiemy. aaa i jeszcze to, ze jak bedziesz miec filmik to na pewno kogos znajdziesz bez problmu i to w bardzo krotkim czasie hehehe :D

Pozdrawiam,

Coco

bucik55 > 19-09-2010, 16:12

hej

od wysłania aplikacji do otwarcia romm'u wyszlo mi 20 dni

od 16 wrz. do dnia dzisiejszego (19wrz.), to mam juz 2 rodzinki na profilu

martyna > 19-09-2010, 16:21

dziękuję ja bym chciała jeszcze szybciej może mi się uda haha

bucik55 > 19-09-2010, 16:31

tzn od wyslania aplikacji zgloszeniowej do polskiego biura

Coco > 19-09-2010, 16:47

Ja pisałam o samym kompletowaniu formalności. Może trochę długo, ale tyle mi zajęło. ;-)

Victoria > 19-09-2010, 21:24

bucik55, ja coś około 2 miesiecy czekam
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia