-
-
Re: PROWORK
Agulass > 18-09-2010, 23:42
Tak , tak ja jade pierwszy raz i jade w okolice Winchesteru, a Ty?Ogólnie to marzył mi się Londyn Ale godzina pociągiem to nie tragedia
Moja siostra tez była aupair, lecz w Niemczech (jakieś 5 lat temu) i ona to miała przerypane ;/ raz trafiła do pedantki nauczycielki, a potem po zmianie rodziny do kolesia, który był cholerykiem o,0. Ale ogólnie to słyszałam , że niemcy mają dosyć nieciekawą mentalność w porównaniu z anglikami. -
Haziusz > 18-09-2010, 23:58
[quote name="Agulass"]Tak , tak ja jade pierwszy raz i jade w okolice Winchesteru, a Ty?Ogólnie to marzył mi się Londyn Ale godzina pociągiem to nie tragedia
Moja siostra tez była aupair, lecz w Niemczech (jakieś 5 lat temu) i ona to miała przerypane ;/ raz trafiła do pedantki nauczycielki, a potem po zmianie rodziny do kolesia, który był cholerykiem o,0. Ale ogólnie to słyszałam , że niemcy mają dosyć nieciekawą mentalność w porównaniu z anglikami.[/quote]
Powiem ci że byłem w Angli i szczerze strasznie mi sie nie podoba ludzie tam sa strasznie flegmatyczni nigdzie sie nie spiesza wszystko im takie obojętne ale to tylko moje zdaniepowodzenia życzę ) -
Coco > 19-09-2010, 2:54
Agulass, ja jestem koło Brighton :)
A jeżeli chodzi o kieszonkowe w US, to przecież nie musi być co do grosza równe. To co napisałam, że często wyrównują w górę do okrągłych liczb, pisały dziewczyny na tym forum. A poza tym stwierdzenie, że "zawsze" tyle wynosi też nie jest do końca prawdą, bo faktem jest, że nie mogą Ci płacić mniej. Ale, teoretycznie, mogą jak najbardziej płacić Ci więcej ;-) -
martyna > 19-09-2010, 15:32
hej dziewczynki,
ile czasu zajęło Wam kompletowanie dokumentów? jak szybko da się to zrobić?
i jeszcze jedno, jak na chwilę obecną ma się sytuacja z rodzinkami?
-
Coco > 19-09-2010, 15:46
Gdy się już ostatecznie zdecydowałam i wzięłam w garść to ze 3 tygodnie mi zeszło. Ale teoretycznie na pewno można szybciej, ja miałam też inne rzeczy do załatwiania po prostu.
Sytuacja z rodzinami ma się tak, jak ją opisała bucik55:
Cytat:z P. powiedzieli mi, ze najwiekszy stan rodzinek jest przed wakacjami/na wakacjach, bo rodzinki chca na nowy rok szkolny, troche gorzej jest po wakacjach, ale sa - jak sie ma dobre podloze, to powinno szybko znalezc sie rodzinke,
a jak jest na prawde to my nigdy sie nie dowiemy. aaa i jeszcze to, ze jak bedziesz miec filmik to na pewno kogos znajdziesz bez problmu i to w bardzo krotkim czasie hehehe :D
Pozdrawiam,
Coco -
bucik55 > 19-09-2010, 16:12
hej
od wysłania aplikacji do otwarcia romm'u wyszlo mi 20 dni
od 16 wrz. do dnia dzisiejszego (19wrz.), to mam juz 2 rodzinki na profilu -
martyna > 19-09-2010, 16:21
dziękujęja bym chciała jeszcze szybciej może mi się uda haha -
bucik55 > 19-09-2010, 16:31
tzn od wyslania aplikacji zgloszeniowej do polskiego biura -
Coco > 19-09-2010, 16:47
Ja pisałam o samym kompletowaniu formalności. Może trochę długo, ale tyle mi zajęło. ;-) -
Victoria > 19-09-2010, 21:24
bucik55, ja coś około 2 miesiecy czekam