• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

Agulass > 18-09-2010, 15:32

Ja wylatuje jutro Do UK z proworki

Powiem tak... po wpłaceniu 1 raty dzwoniły do mnie 2 rodziny w ciągu pierwszych 2 tyg (noo.. ale ni wyszło bo costam costam...) a potem przez 3 tyg cisza o,0 no to zaczelam sie denerwowac, szukac na innych forach ( aupair world ale jakos nie mialam zaufania i happyaupair ale ta firma to w ogole porażka wg mnie) Wiec postanowiłam się odezwać do mojej "opiekunki" na gadu. I co zadziwiające następnego dnia przyszedł e-mail.... że rodzina ( do któej własnie jade) jest mną zainteresowana.

Zadziwiająca zbieżność dat prawda ? Wydaje mi się, że po prostu trzeba im o sobie przypomnieć, że:

" Halo?! JA czekam! "

i odkopują twoja aplikacje spośród wielu.

Także dziewczyny ! Nie bać się pytać! Dzwonić! Za coś płacimy i to dosyć okazałą sumke.

Tak jak tez powiedziałam dopiero jutro wyjezdzam wiec zobaczymy jak dalej bd sie agencja sprawowała ( oby nie było potrzeby jej interwencji )

Pozdrooo ^^

Coco > 18-09-2010, 16:03

Gratulacje, że się udało : )

W jakie okolice się wybierasz? Ja właśnie jestem w Anglii (ale prywatnie, nie jako au pair)

Pierwszy raz wyjeżdżasz?

Buziaki;*

Victoria > 18-09-2010, 18:49

Ja mysle ze forum nie zaszkodzi, bo czytajac takie nieciekawe doswiadczenia dziewczyn wie sie juz na co zwrocic uwage. Ja naczytalam sie wiele o CC dopiero po zlozeniu do niego dokumentow. No ale nie wiem wciaz czy to prawda co dziewczyny pisaly, bo oni podobno zawodza czasem dopiero jak juz sie jest w US. Ale generalnie jak cztam forum, to wychodzi na to: JAK SIĄ TRAFI NA LCC. I tyle. Ale mysle ze w CC jest milej ze wzgledu na mlode dziewczyny co sie zwracaja do ciebie po imieniu, zamiast formalnego tonu A.C. Z firmy Prowork. w CC Oni chyba zatrudniaja wiecej dziewczyn i dlatego szybciej dopilnuja wszystkeigo i dokumenty szybciej , duzo szybciej byly zaakceptowane. A w dodatku - w Prowork nie sprawdzaja referencji, czytalam na jakims forum rodzin hostujacych. To na niekorzysc rodzin jest niestety.

bucik55 piszesz ze wydaje Ci sie smieszne co pisza dziewczyny czasem. Moze i jest smieszne, dla osoby ktora juz nieco przezyla i zobaczyla bo jest troche starsza (jak zakladam ze Ty jestes ) Ja tez taka jestem wiec domyslam sie ze dla osob ktore pierwszy raz jada w taka podroz, to nielada wyzwanie pojechac na au pair.

Victoria > 18-09-2010, 18:51

patrz niżej :lol:

Victoria > 18-09-2010, 18:53

[quote name="bucik55"]z P. powiedzieli mi, ze najwiekszy stan rodzinek jest przed wakacjami/na wakacjach, bo rodzinki chca na nowy rok szkolny, troche gorzej jest po wakacjach, ale sa - jak sie ma dobre podloze, to powinno szybko znalezc sie rodzinke,

a jak jest na prawde to my nigdy sie nie dowiemy. aaa i jeszcze to, ze jak bedziesz miec filmik to na pewno kogos znajdziesz bez problmu i to w bardzo krotkim czasie hehehe [/quote]

to niejednokrotnie bylo pisane na forum a w dodatku oni tez z gory mowia w agencji o tym.

czekanie frustruje, powiem wam. a szczegolnie jak nie ma sie nic do roboty, jak ja teraz. wiec jestem czasem zbyt zgryzliwa, za co przepraszam. tak na zywo jestem bardzo sympatyczna i pogodna osoba 8)

bucik55 > 18-09-2010, 20:00

a Ty Viktoria dlugo juz czekasz n rodzinke?

Haziusz > 18-09-2010, 20:02

Cześć mam na imię Łukasz jestem nowy na tym forum więc jak coś źle zrobię to nie krzyczcie ) Planuje wyjazd w 2011 Powiedzcie mi w proworku jest napisane że minimalne kieszonkowe jest 790 dolarów na miesiąc czy rodziny dają większe kieszonkowe czy przeważnie jest ta kwota za odpowiedz z góry dzieki

pozdrawiam ))

Coco > 18-09-2010, 21:00

Hej, rodzynek:D

Z informacji, które mam, wynika, że tyle się dostaje ile jest w umowie :-) Podobno "normalne" rodziny zaokrąglają do jakichś okrągłych liczb, ale na wiele więcej liczyć nie można :-)

Chyba, że jest na forum jakaś doświadczona au pairka, która miała inaczej?

Haziusz > 18-09-2010, 22:18

Dzięki wielkie za odpowiedz a powiedzcie mi ile mieliscie referencji w miesiacach godziny ?? a moze lata

hiszpankaa > 18-09-2010, 23:13

Nie nie ... w Stanach zawsze kieszonkowe tyle wynosi. Bo to nie zależy od rodziny czy agencji tylko jest to ustalane przez rząd amerykański Tak więc nie ważne gdzie, do kogo i z jakiej agencji pojedziesz kieszonkowe wyniesie 790dolarów . W Europie kieszonkowe już zależy od rodziny
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia