-
-
Re: Au Pair 2013!
paulaw > 24-08-2012, 0:39
Faktycznie... no cóż, zostało jeszcze trochę czasu c: -
mamecia > 24-08-2012, 1:48
[quote name="paulaw"]Ja nie chciałabym przy Times Square, najlepiej gdzieś na przedmieściach Brooklynu. O tak.
[quote name="mamecia"]skoro tylko i wyłącznie chcecie NYC najlepiej "manhattan koło times square"[/quote] I każdy mówi za siebie, ja tego nie powiedziałam.[/quote]
A ja nie powiedziałam, że Ty, tylko zacytowałam jedna z was... -
paulaw > 24-08-2012, 1:50
[quote name="mamecia"]
[quote name="paulaw"]Ja nie chciałabym przy Times Square, najlepiej gdzieś na przedmieściach Brooklynu. O tak.
[quote name="mamecia"]skoro tylko i wyłącznie chcecie NYC najlepiej "manhattan koło times square"[/quote] I każdy mówi za siebie, ja tego nie powiedziałam.[/quote]
A ja nie powiedziałam, że Ty, tylko zacytowałam jedna z was...[/quote]
Ale napisałaś "chcecie" C: Okej, nieważne. -
mamecia > 24-08-2012, 1:57
Hej, wiem że to Twoje marzenie ale zauważyłam że spinasz się za każdym razem jak ktoś napomknie że nie tylko lokalizacja jest wazna i że nie warto się tym kierować bo można mieć świetną lokalizację ale co z tego skoro będziesz się męczyć bo rodzina będzie beznadziejna? Ja tylko powiedziałam, że z konkretnymi wymaganiami, takimi jak masz np. Ty możesz dłużej szukać tej rodziny bo żadna inna nie będzie spełniać Twoich oczekiwań... -
merti > 24-08-2012, 9:05
mamecia, popieram
Żeby mieszkać w centrum wielkiego miasta to trzeba mieć aplikacje bijącą na głowy wszystkie inne (nie macie szans, moja będzie najlepszaPP) i zapewne pójść na jakieś ugody z rodzinką w stylu brak samochodu dla au-pair albo 4 dzieci Jakaś cena takiej lokalizacji jest. Żeby trafić idealnie z rodzinką i miejscem to trzeba mieć zajebiste szczęście, być w każdej możliwej agencji itp. bo takich jest po prostu bardzo bardzo mało. Z tego co widziałam na forum to 2 osoby w tym roku miały match z Mahattanu, ale do żadnej z nich rodzinka się nie odezwała... więc ciężko. -
paulaw > 24-08-2012, 9:59
Jak już wspominałam niejednokrotnie, NYC to nie tylko Manhattan (: I jeżeli mówię, że chcę do NYC wcale nie oznacza, że na Manhattan. Dlatego się bronię, nie lubię kiedy ktoś mnie ocenia, nie znając mojego zdania. -
DaisyyUSA > 24-08-2012, 11:36
Ja natomiast pisałam że na manhattanie obok times square było by spełnieniem moich marzeń no ale wiadomo przecież, że musiała bym mieć napraaaawde dużo szczęścia. Moge mieszkać nawet 30 minut od Nowego Jorku i też będzie dobrze . -
blonde > 24-08-2012, 13:39
Ja w całej swojej matchowej historii miałam tylko 1 match z NYC, z Brooklynu. Byłam mega szczęśliwa, ale zeszli z roomu chyba po 2h oczywiście się nie odzywającTo był mój najszybszy match... Także cóż, podsumowując - tak, trudno o rodzinę z samego NYC. Natomiast trafienie na rodzinę mieszkającą w odległości powiedzmy od 20 do 40 minut od NYC nie jest trudne, bo takich rodzin jest MNÓSTWO. Wystarczy spojrzeć tylko na to, ile dziewczyn z forum tam jedzie/jest. -
paulaw > 24-08-2012, 14:40
W sumie 20-40 minut to tak samo jak dotarcie powiedzmy ze stacji w Olsztynie do Alfy c: -
blonde > 24-08-2012, 14:49
o.O paulaw a skąd ty właściwie jesteś, że ogarniasz Olsztyńskie odległości?
a tak btw. autobusem dojedziesz w 5-7 minutchyba że są korki, to dłużej...