• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

Coco > 17-09-2010, 19:28

A co jeszcze ważne, różne agencje posiadają różny "zasób" rodzin do wyboru :-) Tak więc dzięki informacjom na forum np. ile rodzin pokazało się w roomie przez jakiś okres czasu, też mamy jakiś obraz o tym jak agencja działa w drugą stronę (w końcu hości też mają możliwość wyboru różnych agencji). Oczywiście wiem, że amerykańscy hości nie zgłaszają się do polskich pośredników, ale z kim współpracuje pl agencja w US ma wpływ na wybór.

Także nie generalizujmy, że nie ma różnicy do jakiej agencji pójdziesz, bo różnica jest. I dowiesz się o tym tylko czytając konkretne przykłady na forum, bo przecież żadna agencja nie przyzna się, że posiada mniej ofert od innej ;-)

Victoria > 17-09-2010, 19:32

To ja juz moge powiedziec, ze w Prowork sa glownie rodziny ze starszymi dziecmi i zazwyczaj jest to dwójka dzieciakow

Coco > 17-09-2010, 19:43

Kurde, to teraz mi szkoda, że nie jestem w Proworku, bo to brzmi całkiem dobrze :D (tak mi się zdaje, że to fajnie dla au pair :D)

bucik55 > 17-09-2010, 19:54

widzisz Vika zawsze da sie znalezc jakies pozytywne str

a tak btw

nie odbieram tego jako wojny lub czegokolwiek innego.

dla mnie niektore rzeczy, ktore sa tu wypisywane sa lekko smieszne, od jakiegos czasu poczytuje to i tamto.

duzo zalezy od danej osoby, jaką ma osobista organizcje, temperament i nawet intelignecje (niestety niektre os. sa strasznie panikujace i wydaje im sie, ze zawsze wszytko powinno byc takie proste i piekne jak sie pisze). powiem ci dopoki JA osobiscie z babki nie wyciagnelam jaki jest realny stan rodzin i tego wszytkiego, to mi nic by powiedziala (bo im to po prostu nie na reke, dla nich zawsze wszytko jest ok) trzeba byc czasem troche samemu dociekliwym, bo zyjemy w takich czasach jakich zyjemy, nikt i nic nam prosto na tacy nie poda. jak ja lecialam kilka lat temu, to nie bylo zadnych forow itp i sie zylo i jechalo, zadnych room'ow, po jednym tel gdzie sie rozmawialo 5 min. lecialo sie bez zadnych ale, a teraz ludzie sami sobie robia "sztuczne problemy".

powiem wam, ze jakbym nie leciala juz raz, to bym w zadnym wypadku nie zdecydowala sie na wyjazd po przeczytaniu tych forow (chocby mi nawet placili milion) i szczerze mowiac, to sie nawet zastanawialam czy leciec po przesledzeniu poszczeglownych postow, bo wszytko wydaje sie takie strazne co piszecie, nie bedac nawet jeszcze w..

tak jak wy pisze tylko swoje odczucia...

Coco > 17-09-2010, 20:26

Heh, wierzę na słowo, że widzisz wszystko całkiem inaczej - w końcu już byłaś, a punkt widzenia, jak wiemy, zazwyczaj, zależy od punktu siedzenia ;-)

A teraz skoro już są takie fora to nowe dziewczyny mogą się uczyć z przykładu innych, i dobrze ;D Te mniej wtajemniczone czy zaradne będą miały szansę na sprawniejsze załatwienie wyjazdu ;-) Przyjmuję zasadę empatii - w końcu żadna z nas nie urodziła się z wiedzą ;D

Hej, bucik55, mogłabyś się podzielić uzyskaną informacją, o tym realnym stanie rodzin w Prowork? Co Ci powiedzieli?

bucik55 > 17-09-2010, 21:04

z P. powiedzieli mi, ze najwiekszy stan rodzinek jest przed wakacjami/na wakacjach, bo rodzinki chca na nowy rok szkolny, troche gorzej jest po wakacjach, ale sa - jak sie ma dobre podloze, to powinno szybko znalezc sie rodzinke,

a jak jest na prawde to my nigdy sie nie dowiemy. aaa i jeszcze to, ze jak bedziesz miec filmik to na pewno kogos znajdziesz bez problmu i to w bardzo krotkim czasie hehehe

a tak wracjac fo forow, to naprawde wole byc czasami nieswiadoma niz swadoma na 100 roznych sposobow. ja jadac za 1 razem nie myslam, jechac czy nie, jakie biuro itp. a po przeczytaniu roznych opinii, to nawet po pobycie tam zastanawialm sie z 10x czy dobrze robie, czy biuro ok itp mimo, ze juz przez to przechodzilam i wiem jak to wyglda - z mojego punktu widzenia fora robia troche wode z mozgu w stosunku do wyboru biur(nie mysle tylko ja, tylko mysli za mne 50 innych os), sa pomocne nie mowie nie (bo znalazlam tu pewne info), ale niektre os piszac swoje opinie nie mysla co pisza (pierwszy zazwyczaj najbardziej negatywny impuls) i tylko wystraszaja inne os. Wszedzie sa plusy i minusy, ja np przjede trume w tym biurze,a inna os nie, lub odwrotnie, jednej sie uda drugiej nie - to na prawde nie zalezy do biura tylko indywidualnej os (tak mi sie przynajmniej wydaje) os .

to co przechodzimy z biurami w pl to jest na prawde pikus, hard core zaczyna sie po 2 str oceanu

bucik55 > 17-09-2010, 21:19

aaaa i jeszcze jedno, daje sobie reke uciac, ze jak za tydz nie bede miala na koncie jakiejs rodzinki, to zapewne tez bede podenerwowana :/;p

Coco > 17-09-2010, 22:30

Prawdę mówiąc, przyznaję Ci rację we wszystkim :D Pewnie gdyby nie to forum, moja aplikacja byłaby już od co najmniej dwóch miesięcy kompletna a może i nawet byłabym już w US ;-) A tak czytałam i ciągle zmieniałam zdanie - woda z mózgu jednym słowem :D Ale z drugiej strony, wszystkie informacje jakie tu zebrałam są też bezcenne... Mam więc dość ambiwalentny stosunek. Wychodzi jak zwykle na to, że wszystko w życiu ma plusy i minusy : )

Hm, ja w Gawo chyba nie mam filmików... A to może i lepiej :D Bez tego będzie musiało się obejść;D- POPRAWIAM: SĄ FILMIKI, ALE NIEOBOWIĄZKOWE (czyt. zależy od Ciebie ;) )

Do wszystkiego trzeba mieć zdrowe podejście - do sfrustrowanych komentarzy też :D jeśli się poddenerwujesz, to normalne. Na forum można napisać, jakoś się tu wszystkie wspieramy ;) Nie lubię narzekania i narzekać , ale wiadomo, że jak człowiek się podzieli to mu lepiej i łatwiej :-)

Pozdrawiam i trzymam kciuki ;-) xx

stokrotka007 > 17-09-2010, 22:51

kazdy ma jaks racje

bucik55 > 17-09-2010, 22:55

niektre rzeczy po prostu trzeba przecedzac przez palce ;p

dokladnie all ma swoje plusy i minusy, i na pewno tez jakbym nie trafila na to forum, to bym miala miesiac w przod ;p na pewno w gawo nie ma filmikow, bardzo w to watpie, ze nie ma. oni nie mowia, ze jest cos takiego, bo to wystrasza, ja sie o tym dowiedzialam wlasnie z forum,a oni tylko o tym powiadamiaja, jak masz juz swoja aplikacje w usa ;p. jak tak, to ja juz zaluje, ze nie jestem w gawo ;p

po prostu dziewczyny musimy czasam uzyc swojej wlasnej glowy i intuicji

3majcie sie dzielnie i to co nas nie zabije to nas wzmocni - all bedzie good
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia