-
-
Re: Au Pair 2013!
mamecia > 23-08-2012, 20:44
Na pewno mniej jest rodzin, które mieszkają w centrach duzych miast. Większość mieszka na przedmieściach, także musicie miec anielską cierpliwość, skoro tylko i wyłącznie chcecie NYC najlepiej "manhattan koło times square" -
paulaw > 23-08-2012, 21:18
Ja nie chciałabym przy Times Square, najlepiej gdzieś na przedmieściach Brooklynu. O tak.
[quote name="mamecia"]skoro tylko i wyłącznie chcecie NYC najlepiej "manhattan koło times square"[/quote] I każdy mówi za siebie, ja tego nie powiedziałam. -
Blueberry91 > 23-08-2012, 21:25
blonde,
Chciałabyś być Au Pair w Australii? Nie boisz się wężów (węży?)?
Ja po Au Pair planuje jakoś zostać w Stanach, albo załatwić sobie pobyt i wszystko, wrócić do Polski na kilka miesięcy i jeszcze raz pojechać i już tam zostać, najlepiej na studia albo wkręcić się w pracę w tych rzeczach, w których jestem najlepsza albo wiem że będę dobra (jak znajdę tam męża będzie też bardzo fajnie). A jak nie, to powrót do Polski i przez kilka miesięcy jakieś zlecenia fotograficzne a potem próbować dostać się do łódzkiej filmówki. Jak się nie uda- Au Pair one more time.
DaisyyUSA
Hehe, a ja kiedyś miałam marzenie by też pracować w New York Times, ale jako fotoreporterW sumie też dość aktualne marzenie, więc do zobaczenia w redakcji!
Ja bym też nie chciała rodzinki obok Times Square, tam jest aż nadto ludzi. Chciałabym gdzieś blisko stacji metra -
DaisyyUSA > 23-08-2012, 21:52
Taaa będziesz robiła zdjęcia do moich artykułów ;d.
Ja lubie miejsca gdzie jest mega dużo ludzi, to mi daje energie i w ogóle lepiej się czuje wtedy ;D
A tak btw.do rocznika 94. to chcecie jechać od razu po maturze czy czekacie jeszcze do końca czerwca na odbiór świadectwa maturalnego ? -
merti > 23-08-2012, 21:59
A po co mam je odbierać? Mama albo ktoś mi odbierze :p
Najchętniej bym wyjechała koniec maja/początek czerwca, póki jeszcze dzieci w szkole będą to mniej pracy. Tak na początek :p A nie od razu na głęboką wodę się rzucać. No ale nigdy nie wiadomo czy znajdę rodzinę na datę którą chcę -
paulaw > 23-08-2012, 22:18
[quote name="merti"]Najchętniej bym wyjechała koniec maja/początek czerwca, póki jeszcze dzieci w szkole będą to mniej pracy. Tak na początek :p A nie od razu na głęboką wodę się rzucać. No ale nigdy nie wiadomo czy znajdę rodzinę na datę którą chcę[/quote]
Mi też by tak pasowało, ale jeżeli nie wyrobię się z aparatem i leczeniem dentystycznym to wtedy po wakacjach lub ewentualnie zima c: -
blonde > 23-08-2012, 22:31
Blueberry - jakie wężeto znaczy wiem, że w AU żyją te wszystkie węże i pająki i inne takie, ale przecież tam też mieszkają ludzie i jakoś żyją więc może i ja dam radę -
DaisyyUSA > 23-08-2012, 22:43
A ja mam problem po rodzice planują jeszcze wyjazd do Chorwacji w polowie czerwca. I niewiem teraz kiedy leciec. ;< Bo z jednej strony chciala bym być tam jak najszybciej az drugiej to dobrze tak spędzić tak troche czasu razem i w ogóle. Co myślicie? -
cien_wiatru > 23-08-2012, 22:49
Jako teogroczna maturzystka się wypowiem w tej kwestii! Też na początku myślałam, że pojadę od razu po maturze i rodzice odbiora mi wyniki itd. Ale potem przemyślałam kwestie i stwierdziałam, że wole te wakacje długie spędzić jednak w domu, z rodziną, znajomymi, trochę wypocząć przed tym rokiem pełnym wrażeń i zdecydowałam się jednak na wrzesień i nie żałuje! Jadąc we wrzesniu omijasz wakacje, a to najgorszy czas dla au-pair, bo ma 2 razy więcej pracy, myślę, że lepiej przeżyć wakacje będąc już zaprzyjaźnionym z dzieckiem/dzieciakami i ogarniętym w terenie!! -
blonde > 23-08-2012, 23:08
[quote name="cien_wiatru"]Jako teogroczna maturzystka się wypowiem w tej kwestii! Też na początku myślałam, że pojadę od razu po maturze i rodzice odbiora mi wyniki itd. Ale potem przemyślałam kwestie i stwierdziałam, że wole te wakacje długie spędzić jednak w domu, z rodziną, znajomymi, trochę wypocząć przed tym rokiem pełnym wrażeń i zdecydowałam się jednak na wrzesień i nie żałuje! Jadąc we wrzesniu omijasz wakacje, a to najgorszy czas dla au-pair, bo ma 2 razy więcej pracy, myślę, że lepiej przeżyć wakacje będąc już zaprzyjaźnionym z dzieckiem/dzieciakami i ogarniętym w terenie!![/quote]
Amen.