• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

mamecia > 23-08-2012, 20:44

Na pewno mniej jest rodzin, które mieszkają w centrach duzych miast. Większość mieszka na przedmieściach, także musicie miec anielską cierpliwość, skoro tylko i wyłącznie chcecie NYC najlepiej "manhattan koło times square"

paulaw > 23-08-2012, 21:18

Ja nie chciałabym przy Times Square, najlepiej gdzieś na przedmieściach Brooklynu. O tak.

[quote name="mamecia"]skoro tylko i wyłącznie chcecie NYC najlepiej "manhattan koło times square" [/quote] I każdy mówi za siebie, ja tego nie powiedziałam.

Blueberry91 > 23-08-2012, 21:25

blonde,

Chciałabyś być Au Pair w Australii? Nie boisz się wężów (węży?)?

Ja po Au Pair planuje jakoś zostać w Stanach, albo załatwić sobie pobyt i wszystko, wrócić do Polski na kilka miesięcy i jeszcze raz pojechać i już tam zostać, najlepiej na studia albo wkręcić się w pracę w tych rzeczach, w których jestem najlepsza albo wiem że będę dobra (jak znajdę tam męża będzie też bardzo fajnie ). A jak nie, to powrót do Polski i przez kilka miesięcy jakieś zlecenia fotograficzne a potem próbować dostać się do łódzkiej filmówki. Jak się nie uda- Au Pair one more time.

DaisyyUSA

Hehe, a ja kiedyś miałam marzenie by też pracować w New York Times, ale jako fotoreporter W sumie też dość aktualne marzenie, więc do zobaczenia w redakcji!

Ja bym też nie chciała rodzinki obok Times Square, tam jest aż nadto ludzi. Chciałabym gdzieś blisko stacji metra

DaisyyUSA > 23-08-2012, 21:52

Taaa będziesz robiła zdjęcia do moich artykułów ;d.

Ja lubie miejsca gdzie jest mega dużo ludzi, to mi daje energie i w ogóle lepiej się czuje wtedy ;D

A tak btw.do rocznika 94. to chcecie jechać od razu po maturze czy czekacie jeszcze do końca czerwca na odbiór świadectwa maturalnego ?

merti > 23-08-2012, 21:59

A po co mam je odbierać? Mama albo ktoś mi odbierze :p

Najchętniej bym wyjechała koniec maja/początek czerwca, póki jeszcze dzieci w szkole będą to mniej pracy. Tak na początek :p A nie od razu na głęboką wodę się rzucać. No ale nigdy nie wiadomo czy znajdę rodzinę na datę którą chcę

paulaw > 23-08-2012, 22:18

[quote name="merti"]Najchętniej bym wyjechała koniec maja/początek czerwca, póki jeszcze dzieci w szkole będą to mniej pracy. Tak na początek :p A nie od razu na głęboką wodę się rzucać. No ale nigdy nie wiadomo czy znajdę rodzinę na datę którą chcę [/quote]

Mi też by tak pasowało, ale jeżeli nie wyrobię się z aparatem i leczeniem dentystycznym to wtedy po wakacjach lub ewentualnie zima c:

blonde > 23-08-2012, 22:31

Blueberry - jakie węże to znaczy wiem, że w AU żyją te wszystkie węże i pająki i inne takie, ale przecież tam też mieszkają ludzie i jakoś żyją więc może i ja dam radę

DaisyyUSA > 23-08-2012, 22:43

A ja mam problem po rodzice planują jeszcze wyjazd do Chorwacji w polowie czerwca. I niewiem teraz kiedy leciec. ;< Bo z jednej strony chciala bym być tam jak najszybciej az drugiej to dobrze tak spędzić tak troche czasu razem i w ogóle. Co myślicie?

cien_wiatru > 23-08-2012, 22:49

Jako teogroczna maturzystka się wypowiem w tej kwestii! Też na początku myślałam, że pojadę od razu po maturze i rodzice odbiora mi wyniki itd. Ale potem przemyślałam kwestie i stwierdziałam, że wole te wakacje długie spędzić jednak w domu, z rodziną, znajomymi, trochę wypocząć przed tym rokiem pełnym wrażeń i zdecydowałam się jednak na wrzesień i nie żałuje! Jadąc we wrzesniu omijasz wakacje, a to najgorszy czas dla au-pair, bo ma 2 razy więcej pracy, myślę, że lepiej przeżyć wakacje będąc już zaprzyjaźnionym z dzieckiem/dzieciakami i ogarniętym w terenie!!

blonde > 23-08-2012, 23:08

[quote name="cien_wiatru"]Jako teogroczna maturzystka się wypowiem w tej kwestii! Też na początku myślałam, że pojadę od razu po maturze i rodzice odbiora mi wyniki itd. Ale potem przemyślałam kwestie i stwierdziałam, że wole te wakacje długie spędzić jednak w domu, z rodziną, znajomymi, trochę wypocząć przed tym rokiem pełnym wrażeń i zdecydowałam się jednak na wrzesień i nie żałuje! Jadąc we wrzesniu omijasz wakacje, a to najgorszy czas dla au-pair, bo ma 2 razy więcej pracy, myślę, że lepiej przeżyć wakacje będąc już zaprzyjaźnionym z dzieckiem/dzieciakami i ogarniętym w terenie!! [/quote]

Amen.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia