• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

paulaw > 22-08-2012, 23:49

[quote name="DaisyyUSA"]
    [quote name="paulaw"]

Ja bym chciała, jak już zresztą mówiłam, być au pair w Japonii, ciekawe czy coś takiego istnieje *wyrusza na poszukiwania*.[/quote]

I mieszkać w Tokio *.*[/quote]

Gdziekolwiek w Japonii, ale priorytetem byłoby Tokio <3 Fakt, za dużo japońskich filmów i książek. Zdecydowanie za dużo.

blonde > 22-08-2012, 23:56

[quote name="madz"]ale zdecydowała się własnie na AU, a w NZ była jedynie turystycznie.[/quote]

o to to to właśnie chciałabym być AP w Australii i stamtąd jakby się udało to odwiedzić NZ. albo moje wielkie marzenie - Papua-Nowa Gwinea <3 to też blisko z AU... kiedyś dawno temu przeczytałam taki artykuł o tym kraju w podróżniczej gazecie i się zakochałam w tym miejscu... nie jest to tak popularny kierunek turystyczny jak Japonia, Indie, Chiny, czy choćby właśnie NZ, ale po prostu tak baaardzo chciałabym tam polecieć! tak turystycznie, żeby zobaczyć... ach

paulaw > 23-08-2012, 0:09

[quote name="blonde"]
    [quote name="madz"]ale zdecydowała się własnie na AU, a w NZ była jedynie turystycznie.[/quote]

o to to to właśnie chciałabym być AP w Australii i stamtąd jakby się udało to odwiedzić NZ. albo moje wielkie marzenie - Papua-Nowa Gwinea <3 to też blisko z AU... kiedyś dawno temu przeczytałam taki artykuł o tym kraju w podróżniczej gazecie i się zakochałam w tym miejscu... nie jest to tak popularny kierunek turystyczny jak Japonia, Indie, Chiny, czy choćby właśnie NZ, ale po prostu tak baaardzo chciałabym tam polecieć! tak turystycznie, żeby zobaczyć... ach [/quote]

Muszą tam być ogromne insekty. Pająki wielkości psa. Brrr... ale gratuluję odwagi :mrgreen:

blonde > 23-08-2012, 0:22

Haha, no cóż, w samej AU jest ich pełno... Ale podobno te duże wcale nie są jakieś specjalnie groźne

paulaw > 23-08-2012, 9:50

Mogłyby być nawet wytresowanymi domowymi pupilkami, nie chciałabym żadnego takiego widzieć, dotykać, spotkać, nic z tych rzeczy. Okropnie boję się wszelkiego rodzaju robactwa i insektów.

paulaw > 23-08-2012, 10:24

Wygooglowałam sobie Stamford i muszę przyznać, że nie wygląda tak źle. Nie duże, ale rozwinięte, a poza tym według wikipedii, jest to:

Cytat:CNN/Money i magazyn Money sklasyfikowali Stamford na 46. miejscu na liście „100 najlepszych miejsc do życia w Stanach Zjednoczonych”

blonde > 23-08-2012, 11:33

Nigdy nie twierdziłam, że wygląda źle To jest miasto mniej-więcej wielkości Olsztyna (w którym przez 3 lata mieszkałam), więc nie jest źle. Podobno to całkiem fajne miejsce, wszystko tam jest - i sklepy i knajpny i kina... Jest też nad oceanem - bardzo dobrze, uwielbiam plaże. No i całkiem blisko do NYC. Klimat mógłby być cieplejszy... ale cóż, nie można mieć wszystkiego

paulaw > 23-08-2012, 12:53

Czasami zastanawiam się, dlaczego jestem tak napalona na NYC, przecież równie dobrze mogę trafić do miasta oddalonego o trzydzieści minut drogi od Nowego Jorku, czyli praktycznie tyle, co od mojego domu do centrum mojego miasta. A później widzę coś wspaniałego, jakieś zdjęcie lub historię z NYC i znów to samo mnie dopada, że nie chcę nigdzie indziej. Ale... chyba lepiej znaleźć fajną rodzinkę, blisko miasta, niż kupować kota w worku w centrum miasta (chociaż gdybym przed czasem trafiła na jakąś fajną rodzinę... kto wie?). Tyle, że ja już jestem taka, jak czegoś chcę to nie widzę wad i boję się, że wybiorę złą rodzinę, eeeh. Muszę do stycznia się trochę zmienić, swoje nastawienie też (:

merti > 23-08-2012, 18:39

To ty chcesz być centralnie w NYC? Dla mnie to 40 min do dużego miasta i jest awesome <3 Dalej to bym nie chciała mieszkać i miałabym spore wątpliwości przy wyborze rodzinki.

DaisyyUSA > 23-08-2012, 19:59

Ja tak jak zapewne Paulaw bym chciała na manhattanie najlepiej obok Times Square <3 *.*
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia