• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

Prowork_pracownik > 24-08-2010, 23:54

Do Pani o pseudonimie Victoria:

Informujemy Panią, że nie życzymy sobie aby wyrażała Pani swoje frustracje na forum używając danych osobowych pracowników firmy Prowork. Nie ma Pani takiego prawa, a sposób w jaki to Pani robi jest mało kulturalny, a wręcz prymitywny. Dla Pani wiadomości , od wielu lat zajmujemy się wyjazdami Au Pair do USA i większość kandydatek jest bardzo zadowolonych z naszych usług. Wręcz zdarza się, że po jakimś czasie dziewczyny wracają do nas i chcą wyjechać ponownie. Nie mamy sobie nic do zarzucenia. Proszę nie generalizować wyjazdów Au Pair i kontaktów z rodzinami ponieważ każdy przypadek jest inny. Proponuję Pani aby może więcej czasu poświęcić na poprawne przygotowanie swojej aplikacji, a nie straszenie pozostałych kandydatek, że jesteśmy nieodpowiedzialni. Przyczyn braku kontaktów z rodzinami proszę szukać po swojej stronie. Może jakby od początku przesłała nam Pani odpowiednie zdjęcia, które zainteresowałyby rodziny i sprawiły, że rodziny chciałyby skontaktować się Panią, nie byłoby teraz takich wypowiedzi z Pani strony. Nawiązując do Pani prezentacji - 10 minutowy film, na którym nic się nie dzieje i nic z niego nie wynika, nie jest dobrą zachętą dla rodzin goszczących. Dla informacji wszystkich dziewczyn, które czytają fora i pewnie zastanawiają się nad Pani opisami, bycie rygorystycznym z naszej strony oraz proszenie o usunięcie pewnych zdjęć czy zmienienie prezentacji nie jest po to żeby zrobić kandydatkom na złość, tylko po to aby ułatwić im późniejsze kontakty z rodzinami. Z racji wieloletniej współpracy z agencją amerykańska, doskonale znamy ich wymagania i wiemy jak powinna wyglądać aplikacja danej kandydatki. Proszę pamiętać, że rodziny amerykańskie mają do wglądu aplikacje dziewczyn z całego świata dlatego trzeba wykazać zainteresowanie i dać z siebie jak najwięcej aby zachęcić rodziny. Niestety często na forach znajdują się wypowiedzi kilku kandydatek, które często z własnej winy nie mogą znaleźć rodzin i myślą, że w ten sposób wyładują swoje emocje i przy tym zrobią danej agencji na złość bo będzie miała mniej zgłoszeń kandydatek. Na szczęście tak nie jest i większość kandydatek nie sugeruje się takimi wypowiedziami jakie Pani zamieściła. Sposób w jaki to Pani zrobiła jest mało odpowiedzialny i nie przystoi młodej dziewczynie starającej się o wyjazd jako opiekunka do dzieci. Szczerze mówiąc czytając Pani słowa i wulgaryzmy jakich Pani używała zastanawiam się czy wyjazd Au Pair będzie dla Pani odpowiednim programem. Rodziny poszukują kandydatek kulturalnych, odpowiedzialnych i miłych. Z Pani opisów wynika, że może mieć z tym Pani problem. Jeszcze jedna uwaga, proszę nie obrażać nikogo z naszych pracowników używając słów jakie są zamieszczone w Pani postach. Jako agencja zawsze dokonujemy wszelkich starań aby każdej osobie znaleźć rodzinę i aby Au Pair były zadowolone. Aby wszystko było w porządku zawsze musi być współpraca po obu stronach. Jeśli jest coś co się Pani nie podoba to proszę mieć na tyle odwagi aby poinformować nas o tym osobiście/telefonicznie/mailowo, a nie robić to w taki sposób na forum. Zgadzam się z tym, że na forach można wyrażać swoje zdanie, ale proszę to robić w sposób kulturalny i jeszcze raz podkreślam, że nie życzymy sobie aby podawała Pani nasze dane osobowe.

Dla wszystkich czytelniczek forum Au pair USA nie wierzcie we wszystko co piszą dziewczyny starające się o wyjazd Au Pair. Czasami warto zadać sobie pytanie dlaczego rodziny nie chcą akceptować pewnych kandydatek…. Jeśli macie jakieś pytania czy wątpliwości zapraszamy na naszą stronę i bezpośredni kontakt z pracownikami firmy Prowork.

maria_kujpom > 25-08-2010, 0:14

Do pracownika proworku: z mojej strony prosba o zwrocenie uwagi na nisko poziom wlasnej samokrytyki. Victoria opisywala swoje doswiadczenia zwiazane z firma, nie wszyscy musza byc zadowoleni z waszej pracy. Zgodze sie ze niepotrzebnym bylo uzycie danych osobowych aczkolwiek bardzo dziwi mnie sposob w jaki stwierdza pan/pani ze dziewczyna nie nadaje sie na bycie au pair.

Czy wg. pana au pair nie ma prawa byc sfrustrowana? :lol: Tak wiec pragne poinformowac, ze jednak au pair to tez czlowiek.

bucik55 > 25-08-2010, 10:24

oczywiście, człowiek może być sflustrowany i to wyrazać, ale istnieje coś takiego jak kultura osobista i samoachowawczość. Cywilizowany człowiek któremu coś nie pasuje powinien delikatnie to zasygnalizować, a nie wyskakiwać z ogromem nieprzyjemnych i pod wpływem negatywnych emocji spowodowanych tą czy inną sytuacją opiniami. Bo jak wiemy z punktu widzenia prawa może być to karalne. Ja na miejscu pracownika firmy P. też bym nie pozwoliła na obrażanie swojej firmy oraz mojej osoby, bo przez czyjąś głupotę i negatywne emocje traci się klientów (bo jednej os. nie udaje się). Nikt nie jest idealny, chyba jeszcze nikt nigdy w życiu nie sprostał oczekiwaniu klienta w 100%, ale zawsze najpierw weryfikuje się siebie, co ze mną może jest nie tak, a potem narzeka w roztropny sposób. Ludzie jesteśmy dorośli, więc zachowujmy się jak na dorosłego człowieka przystało. Jeden powie, że ta firma jest be, druga os., że tamta, ale jak to robimy, to róbmy w jakiś DYPLOMATYCZNY SPOSÓB!!!.

Pozdrawiam

Victoria > 26-08-2010, 0:52

Przepraszam za podawanie danych osobowych w moich wypowiedziach, lecz jesli chodzi o wyrazanie zdania to mamy do tego prawo w Polsce, wiec te posty napisane przeze mnie zostaja.

blairwaldorf > 08-09-2010, 22:51

kurcze, to jak my mamy teraz opisywac swoje doswiadczenia,nie zawsze przyjemne i moze czasami wynikajace z niedopatrzenia przyszlej au pair, kiedy wisi nad nami grozny pracownik-proworku ktory gotow wdeptac nas w trawe kiedy nas poniesie?

Victoria > 11-09-2010, 13:49

Tym sie nie przejmujcie, ze ktos czyta - to jest forum i kazdy moze tu zajrzec! Gorzej, jakby byly to Wasze aupairowe rodzinki ktore by zrozumialy (co jest 1% szansy hehe).

Piszcie co Wam lezy na sercu!!!! Jesli to zle, to trudno... najgorsze zeby nie ukrywac prawdy. Szczegolnie ze jestesmy tu w wiekszosci anonimowo...

Ja nie zaluje pisania prawdy. Trudnej i nie zawsze przyjemnej, ale prawdy. Po to sa fora! Zeby polecic abo odradzic firmy itd. I nie czuje sie wdeptana w trawe. 8) Mamy w PL wolnosc slowa.

Metallinka > 11-09-2010, 14:27

[quote name="Victoria"]Tym sie nie przejmujcie, ze ktos czyta - to jest forum i kazdy moze tu zajrzec! Gorzej, jakby byly to Wasze aupairowe rodzinki ktore by zrozumialy (co jest 1% szansy hehe).

Piszcie co Wam lezy na sercu!!!! Jesli to zle, to trudno... najgorsze zeby nie ukrywac prawdy. Szczegolnie ze jestesmy tu w wiekszosci anonimowo...

Ja nie zaluje pisania prawdy. Trudnej i nie zawsze przyjemnej, ale prawdy. Po to sa fora! Zeby polecic abo odradzic firmy itd. I nie czuje sie wdeptana w trawe. 8) Mamy w PL wolnosc slowa.[/quote]

Tak, tak. A świstak siedzi, bo wiewiórka była nieletnia. To, że podpisujesz się jakimś nickiem, nie znaczy, że jesteś anonimowa. Jest coś takiego jak IP, na podstawie tego można łatwo człowieka namierzyć.

Masz rację, mamy w Polsce wolność słowa, ale tą wolność słowa trzeba najpierw rozumieć, żeby jej używać.

Victoria > 11-09-2010, 15:48

metallica wiem o IP ale takie firmy nie maja prawa namierzac i karac mnie za to, ze wyrazilam swoje zdanie na forum!

Metallinka > 11-09-2010, 17:00

Po pierwsze: przeczytaj mój nick uważnie, pisze jak byk METALLINKA

Po drugie: owszem, mają, jeżeli obrażałaś kogoś, podawałaś dane osobowe i takie tam.

Coco > 16-09-2010, 21:55

Jejku, widzę, że się nieprzyjemnie zrobiło. Jestem mega zdziwiona, że zaglądają tu, ba! są forumowiczami!, pracownicy agencji pośredniczących. Do tej pory czułam, że to jest "Nasze" forum - au pair i przyszłych au pair. Oczywiste było, że może to każdy czytać, ale brać czynny udział...? No dobra, niech czytają, może poznają "od kuchni" wymagania swoich klientów (przecież nimi jesteśmy! i nie mało za to płacimy).

Za późno się zjawiłam, żeby przeczytać, co dokładnie napisała Victoria, ale myślę, że powinnyśmy być po jej stronie. Okay, nie popieram nadużywania wulgaryzmów, ale widocznie miała jakieś swoje powodu do niezadowolenia.

Nie usuwamy pochwał, więc nie usuwajmy i tych mniej pochlebnych opinii. Wtedy każda nowa dziewczyna, która chce zdobyć informacje o agencjach ma pełny obraz i miejsce na WŁASNY pogląd i decyzję. Piszę z doświadczenia, bo o au pair myślałam już od ponad pół roku i przeglądałam to forum bardzo długo, aby wybrać odpowiednią agencję. Jest to szczególnie pomocne przy wyjazdach do US, gdzie jak wiemy, nie mamy możliwości wyjechać bez agencji.

A i takie dane osobowe (choć wiem, że to już wkraczanie w w czyjąś prywatność) dla nowych forumowiczek jest przydatne. Pomaga to rozeznać się w terenie, co, kto, gdzie - przynajmniej dla mnie dociekliwej było pomocne. Ale jak nie można podawać, to nie można, trudno.

Opinie o agencjach są nam potrzebne i fajnie, że Dziewczyny dzielą się szczególami. Przyznacie, że jednak wiele zależy także od agencji . I rozchodzi się o nie małe pieniądze, a wiadmo, że jak już wpłacimy, to nie odzyskamy.

Pozdrawiam wszystkie ;-)

Coco
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia