-
-
Re: Au Pair 2013!
DaisyyUSA > 11-03-2012, 23:25
Za rok o tej porze to moze i jiuz bedziemy miały wybraną rodzine. Coś mi sie wydaje, że ten czas pędzi jak szalony . -
IlonaK > 12-03-2012, 10:36
Ja też planuje wyjazd latem 2013, ale do tego czasu mam tyle rzeczy do załatwienia i boje się, że na czymś polegnę.
Praktyki, brona pracy, prawo jazdy, egzamin zawodowy i jeszcze trzeba troszkę kaski zarobić w wakacje
Intensywny rok się zapowiada -
merti > 12-03-2012, 22:56
Nooo, czas leci. Dopiero był styczeń i na 100% się zdecydowałam, a już połowa marca. Zaraz zlecą wakacje , a od nowego roku szkolnego to bedzie szaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaał <3 Już chyba nie bede myslec o niczym innym. A najbardziej to nie mogę się doczekać kręcenia filmiku.. mam już tyle pomysłów
Mam też cichą nadzieję na nudę w wakacje (almost impossible) , żeby się trochę dzieciakami pozajmować -
DaisyyUSA > 13-03-2012, 1:45
Hmm, dla mnie taki wyczekiwany moment to tek kiedy w koncu otworzą mi room . ;d -
merti > 13-03-2012, 11:24
nonono. Już sobie siebie wyobrażam, jak co chwila sprawdzam maila. Tak sobie myślę, że w styczniu to już zacznę to wszystko zanosić do biura (GAWO, bo można bez ukończenia szkoły szukać rodziny) no i na spokojnie znajdę rodzinkę w ciepłym miejscuWszędzie poza środkowymi stanami i deszczowym waszyngtonem -
paulaw > 19-03-2012, 19:59
No to co, dziewczyny? Odliczamy dni? (: Każda z was wybrała już agencje au pair? I stan, na który najbardziej mierzy? Wszystkie sprawy z rodzicami załatwione? Prawko? Bo u mnie pół na pół - nie mam pojęcia o agencji i wciąż nie mam prawka, ale za to mam wszystko załatwione z moją rodziną. -
ThEveline > 19-03-2012, 20:12
O tak odliczam dniale na razie bardziej do wakacje bo chce wtedy prawko robić i myślałam o wolontariacie w domu dziecka albo coś.
Agencja? hmm, moja znajoma właśnie skończyła aplikację w APIA wiec będę miała na bieżąco sprawdzone info i wtedy zdecyduję się ale na razie myślę właśnie o APIA. Z rodziną chyba jest u mnie najtrudniej bo są bardzo zmienni jednego dnia mówią, że to cudowny pomysł innego że beznadziejny ( i weź ich tu zrozum). Ale ostatnio są postępy, bo mówię, im że nie wiem na co chce iść na studia i że nie chce tu marnować roku tylko spełnić jedno ze swoich marzeń czyli USA wiem, że to zaakceptują ale nie wiem kiedy, bo przecież nie mogą mi zabronić, ale chciałabym mieć z nimi dalej dobry kontakt. -
merti > 19-03-2012, 20:22
Prawko dopiero w sierpniu zacznę zdawać, bo z października jestem ... Agencja to GAWO, interexchage (biuro w NY <3). Regiony to najbardziej Phoenix, LA, Charlotte, Miami no i oczywiście NY, ale wolałabym cieplejsze rejony... Z mamą nie gadałam, ale na pewno nie będzie miała nic przeciwko. No, może poza wyłożeniem 2000 na wyjazdP -
ThEveline > 19-03-2012, 20:27
zapomniałam napisać gdzie chciałabym pojechaćod zawsze chciałam do Californi albo na Florydę -
paulaw > 19-03-2012, 20:33
Ja to akurat Nowy Jork i tylko Nowy Jork, bo na Manhattanie mam bardzo bliską znajomą, która ma wielu amerykańskich znajomych, z którymi chce mnie zapoznać. A od znajomości do miłości bardzo blisko. O rany, jestem beznadziejna, jestem zbyt dużą romantyczką, wciąż (od dzieciństwa) marzę o wielkiej miłości.
Mama jak najbardziej za, być może dlatego że u nas w rodzinie takie wyjazdy są na porządku dziennym i być może też dlatego, że jest w ciąży i przydałby się jej taki rok, kiedy zarabiałabym na siebie (: A pieniądze na wyjazd i prawko to już moja sprawa, zarabiam trochę i mój tata zawsze mi dokłada do wszystkiego więc zabraknąć nie zabraknie
Chociaż prawko... o rany, czy któraś z was wie ile średnio czasu zajmuje podstawowy kurs i ile od rozpoczęcia go do zdania mija czasu? Bo z moimi zdolnościami to ja nigdy nie zdam, nie umiem utrzymać równowagi na nogach, a co dopiero w samochodzie!
Kiedy zaczynacie załatwiać pierwsze sprawy?
I co do biura... czy agencji, jak to nazwaćNie mam pojęcia, którym. To mój problem. Wszędzie są plusy i minusy... zależy mi na tym, abym mogła jak najszybciej złożyć papiery najlepiej jeszcze przed maturą no i żeby był dobry kontakt i dużo rodzin do wyboru (: