• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Poczuj sie jak w domu ?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Poczuj sie jak w domu ?

• Poczuj sie jak w domu ?
  • Re: Poczuj sie jak w domu ?

kasiulek91 > 30-06-2012, 12:45

Ja u mnie też czuję się super, bo mam przemiłą rodzinkę! Jako, że w IRL herbatę piję się z mlekiem, a ja tego nie lubię to odkąd Emma się dowiedziała, że ja lubię z cytryną to mam ich całe mnóstwo I zawsze tyko słyszę: "Kasia kupiłam arbuza/truskawki/ciastka itp. chcesz trochę? Może weź sobie do swojego domku na później". Jak jestem z nimi to nawet jak nie pracuję bawię się z dzieciakami czy coś

olasia > 30-06-2012, 13:02

[quote name="kasiulek91"]Ja u mnie też czuję się super, bo mam przemiłą rodzinkę! Jako, że w IRL herbatę piję się z mlekiem, a ja tego nie lubię to odkąd Emma się dowiedziała, że ja lubię z cytryną to mam ich całe mnóstwo I zawsze tyko słyszę: "Kasia kupiłam arbuza/truskawki/ciastka itp. chcesz trochę? Może weź sobie do swojego domku na później". Jak jestem z nimi to nawet jak nie pracuję bawię się z dzieciakami czy coś [/quote]

Mam tak samo, chociaz poczatki byly koszmarne. Teraz nawet w dni wolne siedze z dziewczynkami i sie bawimy. Wczoraj ogladalam tenisa z hostka i pila wino, wiec mi zaproponowala i w ogole. Bardzo podoba mi sie to ich wieczorne konsumowanie wina, musze powiedziec!

kasiulek91 > 30-06-2012, 13:20

Ja wczoraj piłam z nimi wódkę do obiadu i siedziałam z nimi chyba do północy tak sobie pijąc i gadając o czym możecie poczytać na blogu A teraz męczy mnie lekki kacyk

marika1 > 30-06-2012, 14:15

nic nie mów o kacyku... w czwartek byłam w pubach z nowo poznaną au-pairką i chłopakiem au-pair, wróciłam po drugiej, nie powiem, margarita trochę dała się we znaki, a następnego dnia szampan z hostami za moją zdaną maturę, padłam potem do łóżka od razu xd

+ a co do tego 'poczuj się jak w domu", poczułam się aż za bardzo i mam dylemat, bo wstępnie miałam jechać z nimi w niezielę na rodzinna imprezy, urodziny siostrzeńca 20letniego i wrócić w pon wieczorem, ale teraz, nowo poznana au-pairka zaproponowała, że jej Host rodzina(którą poznałam i rozmawiałam już z nimi dwa razy - znajomi mojej rodzinki) jest chętna zabrać mnie z nią do Bordeaux. I co zrobić, gadałam z Hostami, że chciałabym i tu i tu, oni powiedzieli, że Bordeaux ładne miasto do zwiedzneie, ze jak chcę, ze w sumie nie wiedzą czy oni będą mnie mogli zabrać bo teraz mają sezon w pracy... A że oni są rodziną, i potem będą tu i tak. I w sumie taka prawda - rodzinę spotkać będę miała jeszcze wiele razy okazję, a zwiedzić Bordeaux niekoniecznie, ale nie chcę żeby pomyśleli, że poznaam znajomych i już nie chcę spędzać w ogóle z nimi czasu, bo tak nie jest.

kasiulek91 > 02-07-2012, 21:44

no ja wczoraj znowu z Emmą trochę wypiłam - tym razem czerwone winko i bez Dereka, bo on nie był w stanie hahaha Dzisiaj rano Emma mi powiedziała, że ciężko jej było rano z łóżka wstać po tym winie xD

Kasia_92 > 11-07-2012, 1:13

Haha to z tego co czytam to macie świetne rodzinki!!! Najważniejsze, żeby wszystko przyjmować na luzie i będzie dobrze! Irlandczycy to świetni ludzie! Choć nigdy chyba nie zrozumiem jak mogą pić herbatę z mlekiem...

dosiunia > 11-07-2012, 9:54

historyczne zaszłości w sumie nie jest taka zła u nas piją przecież matki w ciąży albo karmiące, jak im to powiedziałam to wielkie zdziwienia i że u nas się nie pije tymbardziej.

Kasia_92 > 11-07-2012, 15:23

Ja jeszcze się nie odważyłam żeby spróbować herbatę z mlekiem, ale za to jak zrobiłam dziś kromkę z serem żółtym i ketchupem to byli strasznie zdziwieni, że kładę na to ketchup!

kasiulek91 > 11-07-2012, 19:46

herbata nie jest zla. ale ja nie lubie dlatego dla mnie zawsze kupuja cytryny i sie dziwia jak moge pic herbate z cytryna ;-)

Kasia_92 > 11-07-2012, 21:20

Na samą myśl o takiej herbacie jest mi nie dobrze

Jak tam Wam mija tydzień w Irlandii?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia