-
-
Re: Która firma: Cultural Care czy Prowork?
agnieszka89 > 09-09-2012, 2:47
No rozumiem, wg mnie wszystko zależy do kogo trafisz po kolei. Ja akurat umówiłam się na spotkanie indywidualne i jak już tylko był ugadany termin to od razu dostałam link do aplikacji, a było to jakieś 2, 3 tygodnie przed spotkaniem. Ogólnie chyba jest tak że powinno się dostawać link zaraz po zapisaniu się na spotkanie. -
ostryhash > 04-05-2013, 1:48
Hej dziewczyny, moja znajoma wyjechała do USA z CC w styczniu. Bardzo sobie chwaliła CC. Kiedy ja marzłem ona grzała się w San Franciso i tym sposobem sam postanowiłem spróbować. Na początku kwietnia umówiłem się na spotkanie w CC we Wrocławiu (o innych agencjach nie miałem pojęcia), tego samego dnia dostałem na maila link (jakieś 1,5 tygodnia przed spotkaniem). Do spotkania połowę aplikacji wypełniłem, dowiedziałem się, że niestety male au pair mają trudniej ze znalezieniem rodziny, ale też, że moja aplikacja jest świetna, więc mam spore szanse (nauczyciel, opiekun półkolonii i takie tam). Akurat trochę mi się obowiązków nałożyło(praca, obrona dyplomu się zbliża) więc dopiero po kolejnych 2 tygodniach aplikacje ukończyłem. W dniu przesłania aplikacji dalej (do Wawy albo Bostonu, nie wiem w sumie dokładnie) zostały obdzwonione moje referencje. BYł to piątek, weekend wolny, w poniedziałek miałem aktywny profil, a na następny dzień pierwszy matcha nawet filmu nie zdążyłem nagrać heh więc podjarałem się niesamowicie, było to 3 dni temu, na niedziele umówiłem się z rodziną na skypie i chyba strzelę sobie kielicha albo dwa na rozluźnienie języka, bo szczerze powiedziawszy stresuję się tą rozmową. Rodzinka z Waszyngtonu, wydaje się fajna - rozwódka z 2 chłopaków 5 i 7 lat. trzymajcie kciuki -
madz > 04-05-2013, 9:39
Zapraszamy do tematu w dziale usa -> au pair 2013 cz.2
Tam napisz o swojej rodzinie, bo ten temat jest o porownaniu dwoch agencji i nie chce robic spamu odpisujac Ci :)