-
-
Re: Ile jestescie w stanie zaoszczędzić?
blanca > 05-04-2013, 9:22
Zdecydowanie dużo łatwiej było mi zaoszczędzić w Bawarii, gdzie mieszkałam na zadupiu, niż tu w Berlinie...a właśnie teraz są mi potrzebne te pieniądze i wiem, że sie muszę ograniczać.
Duże miasta kuszą- sklepy, kawiarnie, rozrywka, muzea itp. A w tej Bawarii co miesiąc potrafiłam zaoszczędzić z 260 euro nawet z 220 euro:p Jedynie2 wypady do Monachium i raz do Stuttgartu uszczupliły znacznie moje kieszonkowe. -
mensajero > 23-06-2013, 19:22
Troche odgrzewam temat, ale mi sie udalo zaoszczedzic w Cardiff 1400zl/miesiecznie. Opiekowalem sie psami, wszystko, doslownie wszystko mialem zapewnione. Z domu zabralem ze soba prowiant, wiec nic nie musialem kupowac na miejscu. Slyszalem, ze w Anglii jest strasznie drogo i jak sie pozniej okazalo, bylo to prawda - dlatego zabezpieczylem sie zanim wyjechalem. -
ferrari > 24-06-2013, 13:10
prawdę powiedziawszy u mnie zawsze było bardzo trudno z oszczędzaniem i nawet jak coś tam schowałam do skarpety to następnego miesiąca okazywało się, że muszę to na coś wydać -
evvve01 > 30-06-2013, 10:02
A jakie to niespodziewane wydatki ferrari ?
Ja mam zamiar wydawać wszystko na kursy językowe -
anika19900 > 17-07-2013, 21:28
no to ja bedac tutaj, w usa, juzprawie rok, nie zaoszczedzilam nic, mam jeszcze miesiac, ale i troche wydatkow - chcialam pojechac do atlantic city i chicago. Nie zakaldalam sobie ze bede odkladac pieniadze, Skupilam sie na podrozowaniu i rozrywce- taki byl moj cel przyjazdu. Widizalam wiele, bawilam sie dobrze - misja spelnionaAle postanowilam przedluzyc wyjazd o koljeny i rok i odkladac pieniadze. Wiem, ze dgybym wrocila do polski, ciezko by bylo zarobic 2500tysiaca na miesiac, ktore mam tutaj, a ze nie planuje pojsc jeszcze do szkoly, postanowilma zostac. Planuje odkaldac 100dolarow z kazdego tygodnia, 96 wydawac A no i mam jezcze jedna podroz do odbycia, na hawaje, ktore musze odwiedzic bedac tutaj -
Gosia1423 > 14-09-2013, 19:51
Ja byłam 2 msc na Kanarach i do Polski przywiozłam praktycznie wszystkie zarobione pieniądze. Trafiłam na super rodzinę, pokazali mi całą wyspę, płacili za wszystkie wejściówki i za jedzenie na mieście... nie wiem czy często się tak dobrze trafia... -
prettyvisitors > 15-09-2013, 1:27
Hah, a ja z kolei nie przywiozłam nic. Za dużo znajomych, wyjść, wycieczek, imprez. Ale wszystkim w rodzinie + przyjaciółkom kupiłam prezenty. No, i sama wycieczka do Barcelony wyniosła mnie jakieś 100 euro. Z pieniędzy po powrocie starczyło tylko tyle, żeby na stopa z Wrocławia do Barcelony pojechać -
serbri999 > 01-11-2013, 18:31
Mi wystarczyło i zostało jakieś 1000 euro przy skrombym życiu.