-
-
Re: HappyAuPair
maxim > 28-12-2010, 13:50
ja wyjechałam na dłuższy okres z tym biurem ale moja kumpela jechała na wakacje i składała dokumenty na przełomie luty/marzec.lonce: -
Jobbybum > 28-12-2010, 15:27
Witajcie Dziewczyny. Ostatnio wpadłam na pomysł au pair i oczywiście miejscem docelowym są Stany
Rozczytuję się właśnie nad HappyAuPair, chociaż myślałam również o http://www.aupair.aifs.pl/nie wiem co wybrać, ale z tym mam jeszcze czas.
Wyjechać chciałabym albo na wakacje, albo zaraz po. Na razie jednak wciąż intensywnie uczę się w PL języka, po to by nie pojawiły się w USA problemy. No i muszę skończyć jeszcze szkołę i zdać maturę.
Jak to jest z tymi referencjami? Sprawdzają je w HappyAuPair? ;> Bo tak szczerze to moje doświadczenie z dziećmi to jedynie młodszy kuzyn ;D
I może planuje któraś z Was podróż do USA w połowie nadchodzącego roku? ;>
Pozdrawiam i życzę szczęśliwego nowego 2011 roku i obyśmy wszystkie trafiły w dobre ręce rodzin- bo ni powiem, niektóre historie mnie przerażają. Ale czego nie robi się dla zwiedzenia USA -
karolinka > 28-12-2010, 15:58
jedziesz do USA po to zeby sie dobrze nauczyc mowic po ang;P przynajmniej takie sa zalozenia progrmau ;P
co do wyjazdu do USA z ta agencja to nie wiem jak jest.. nie wiem, czy ktoras osoba z tego forum wyjechala za posrednictwem tej agencji.. a wiesz dla jakiej amerykanskiej agencji oni pracuja? -
Jobbybum > 28-12-2010, 16:18
Karolinko byłaś w USA na au pair? ;>
I doczytałam się dużej czerwonej czcionki, która mówi mi - W chwili obecnej nie prowadzimy rekrutacji na wyjazdy do USA. Przepraszamy, no cóż. HappyAuPair odpada.
A więc szukamy innej agencji -
małgośka_lll > 28-12-2010, 17:35
[quote name="maxim"]ja wyjechałam na dłuższy okres z tym biurem ale moja kumpela jechała na wakacje i składała dokumenty na przełomie luty/marzec.lonce:[/quote]
luty/marzec to wcześnie...no cóż... w takim razie trzeba już zaczynać poważniejsze myślenie o wyjeździe...:? dzięki za odpowiedź :wink: -
karolinka > 28-12-2010, 21:30
nie, nie bylam, ale kiedys sie tym bardzo interesowalam ;] -
Jobbybum > 29-12-2010, 1:58
Zastanawiam się Kochani czy Stany czy Anglia.
Oczywiście ciągnie mnie do USA, ale boję się trochę. Rodzice też krzywo na Stany patrzą. A co jeśli biuro mnie zostawi tam bez żadnej pomocy, host family taka miła jak Grinch gdy boze narodzenie nadchodzi... -
au pair_ala > 29-12-2010, 20:19
tez miałam taki problem. Pierwsze co chciałam to wyjechać do USA ale sie jakoś przestraszyłam i zdecydowałam, że wyjadę do Anglii i w sumie ciesze się, że taką decyzję podjełam :mrgreen: -
marsianka > 04-01-2011, 19:24
ja własnie zastanawiam się nad USA bo zależy mi na dobrej szkole językowej. A amerykanie rozmawiają "czysto" więc mam nadzieje, że szybko opanuje język. A jednak brytyjczycy mają swój akcent i z czego co wiem jest on troszkę inny..dziewczyny co myslicje o trudności nauki języka? -
karolinka > 04-01-2011, 19:45
[quote name="marsianka"]ja własnie zastanawiam się nad USA bo zależy mi na dobrej szkole językowej. A amerykanie rozmawiają "czysto" więc mam nadzieje, że szybko opanuje język. A jednak brytyjczycy mają swój akcent i z czego co wiem jest on troszkę inny..dziewczyny co myslicje o trudności nauki języka?[/quote]
to zalezy do jakiego stanu trafisz..kazdy stan ma inny akcent