-
-
Re: Dytka operka w slicznym Colorado:)
Dytka90 > 17-11-2009, 22:14
A wiec 17listopad oficjalnie strzelil mi 3miesiac w stanach. Jest dobrze naprawde nie myslalam ze bedzie az tak fajnie. Oczywisice chcialabym miec wiecej znajomych i jakies lepsze kursy angielskiego i td no ale wszystkiego to miec nie mozna. Wogole z czterech dziewczyn ktore znam ktore wyjechaly wtedy co ja jedna w PL druga zaczyna remach a 3 ma super rodzine ja tez czyli statystyka 50/50....
Nie lubie dni jak dzisiaj Jakob chory nie poszedl do szkoly a to znaczy dla mnie siedzenie caly dzien w domu z dwojka dzieci. Tak samo to znaczy prace 11h dzisiaj bedzie krocej bo zaczelam o 9 bo sie zle czulam wczoraj i hostka powiedziala zebym sie wyspala zebym wstala o ktorej chce ze Jay pojdzie na pozniej do pracy albo wcale nie pojdzie. Jedyna rozrywka dzisiaj to zawiezienie malej do szkoly z Jakobem w pizamiew PL nikt by tak nie zrobil tu to norma pizama kurtka na to i jakies buty... Moze przy okazji pojedziemy do starbuksa po kawe A i plan na wieczor kino z kims a jak nie to sama w PL w zyciu nie bylam sama w kinie wogole malo czasu spedzalam sama tutaj sie tego ucze i czasami jest to nawet fajne bo jak mowia tylko inteligentni ludzie nie nudza sie sami ze soba Koncze tym napadem skromnosci
A jeszcze jedno Chaney nienawidzi rozowych ubran i wogole sukinek spodnc niczego w czym wyglada jak sweet little girl ma 4lata i najchetniej chodzi w dzinsach i jakis koszulkach polo Dzisiaj pol godziny przekonwalam ja do wlozenia koszulki bialej z rozowym napisem. Mi tam rybka w czym ona chodzi ale hostki mi szkoda tyle jej ubran dziewczecych kupuje a mama ma 3ulubine tshirty i reszte rzecy ma w dupie. -
Ewelina88 > 18-11-2009, 1:02
O to gratuluję 3 szczęśliwych miesięcy i życzę reszy takiego roku, albo i lepszego :mrgreen:
No cóż, mała ma swój styl, ale swoją drogą to dziwne, że 4 latka nie lubi różu! Jeszcze się z tym nie spotkałam
Statystyki 50/50 powiadasz hmm... -
adziszkowa > 22-11-2009, 13:47
czekamy na nowe wieści -
marlenao > 22-11-2009, 21:21
moja 8 latka kocha rozowy -
Dytka90 > 23-11-2009, 6:32
Kolejny tydzien minal wogole bylam 3razy w kiniechyba we wtorek na Play the game (smieszny film o tym jak wnuczek uczy dziadka wyrywac panienki) piatek The Blind side z Sandra bulog bardzo fajny wzruszajacy film oparty na faktach naprwde polecam!! Disiaj na The Twilight Saga: New Moon wszyscy sie zachwycaja tutaj tym filmem. Pielegniartki z hostki szpitala wziely nawet wolne w piatek zeby zdobyc bilety wiec musialam zobaczyc. Nie ogladalam pierszej czesci ani nie czytalam ksiazek ale film mi si podobal naprawde ciezko zdecydowac ktory z bohaterow bardziej przystojny hehe Wogole tutaj reklamy przed filmem trwaja z 40minut bez kitu. Ale lubie to ze bilety sa tanie bo ja place 5$ bo mam karte euro 26 studencka przydaje sie ta karta mam ja bez ubezpieczenia czyli kosztowala 25zl a mam znizki studenckie w kinie sklepach w niektorych klubach i uzywam jak jako ID jak wchodze do klubu zeby prawka nie zgubic.
W piatek bylo smieszniebo caly dzien bylam poza domem z dziecmi bo byla babka co sprzata nasz dom (ale mam wysprzatany bejsmentpozniej wpadlismy o 17 zjesc diner i na Jakoba zapasy trening pojechalam je zawisc w drodze zadzwonil kolega ze bedzie po mnie za 30minut ze jedziemy do kina i na impreze ja mu mowie ze pracuje do 5.40 wiec najwczesniej 6.40 host sie spoznil przyjechal na zapasy o 6 zanim dojechalam do domu byla 6.25 wiec mialam 15minut na prysznic ubranie sie i pomalowanie zdazylam wogole hostka z ta babka sprzatajaca tak patrza jak wpadlam do kuchni ze w 15minut sie wyszykowalam na impeze i hostka smieje do tej babki ze ma za operke najbardziej crazy girl w okolicy.
A co do tygodnia to w srode bylam na imprezie z Emily w cowboy clubie smiesznie bardzo bylo przyszlysmy bardz wczesnie do klubu bo chcialysm pogadac sobie i pograc w bilarda. Pierwsza nasza gra (wogole to my nie za bardzo umemy wiecej smichu niz gry) podchodzi jakis typ i pyta czy moze z nami zagrac my mowimy ze nie jestesmy dobre i td to on proponuje ze on na nas dwie (w sensie ze w bilardzie) Oczywicie przegralysmy bo typ taki dobry wogole jakis dziwny my sie z Emily smiejemy z czegos a on sie na nas patrzy i usmiecha. Po grze pyta o nr telofonow naszych my ze nie znamy bo to fakt to napisal nam swoj nie chcial sie odczepic wiec zmylysmy sie do ubikacji. Pozniej siedzimy przy barze pijemy cole i podchodzi 2typow na odleglosc widac ze zolnierze oczywscie skad jestesmy bo mamy akcent i td kupili nam drinka gadalismy smialysmy sie z nich bo oni sa z Teksasu a Emily na wstepie strzelila ze to nudny stan itd. Wogole jeden byl bardzo opalony i Emily do niego you are so brown a on tak patrz nie skumal ze o opalony chodzi (kto by skumal) i podnosi koszulke pokazuje nam kaloryfer i mowi no i'm white u see?? pozniej tez smiesznie bylo bo jeden z nich gdzies poszedl to ja sie pytam drugiego where is your boyfriend a on mowi ze nie ma chlopaka ze nie jest gejem a mi chodzilo ze kolega w sensie mezczyzna. Pozniej uczyli nas tanczyc cuntry trudne to kurde takie tance jak na weselach tylko szybciej troche i kroki inaczej.
Nie moge se doczekac black friday w koncu jakies porzadne zakupy zrobe bo nie mam w czym chodzic!! Przyszly tydzien pracuje tylko poniedzialek wtorek i srode ale z trojka i to cale dnie!! No ale juz zaplanowalam na poniedzialek kino wtorek play day z dziecmi mojej kolezani operki w srode tez playday z sasiadami pol dnia ja mam 6dzieci pol dnia sasiadwiec bedzie zabawnie.
A co do dzieci to mala coraz czesciej robi cos takiego ze weekend moj dzien wolny jem cos w kuchni albo siedze na koputerze i ona sie mnie pyta czy moge jej zrobic kanapke host mowi ze on zrobi to ona zaczyna krzyczre ze ona lubi tylko moje kanapki albo w soote bylismy na 1 urodzinach blizniakow dzieci hostki siostry i mala sie uderyla w glowe i stalismy tak hstka host ja i mala do mnie przybiegla sie przytulic z jednej strony to znaczy dobrze o mnie ale kurde ja za rok albo 2wyjade a ona sie tak w 3miesiace przywiazala. Tak samo zawsze lubila zielony i niebieski a w czwartek nauczycielka pyta ja jaki jest jej ulubiony kolor a Chaney ze fioletoowy tak jak Edyty... A smiesznie bylo w sobote jak jechalimy na urodziny bo jechalismy moim autem wszyscy ja prowadzilam sluchamy muzyki ciszej bo z hostami a Chaney z tylu krzyczy TURN UP THE MUSIC GIRL tak sie z hostami smialismy ze szok
A zbieram pomysly na dobre drinki ktore lubia amerykanie bo bede barmanka na imprezie bozonarodzeniowej hostki w domu naszym i musze zbierac informacje co amerykanie lubia pic bo mam zrobic liste alkoholi i innych rzeczy ktore potrzebuje -
ell > 23-11-2009, 10:14
najlepsze jest mojito :mrgreen: -
Dytka90 > 25-11-2009, 2:51
Kurde dzisiejszy dzien to ja do konca zycia zapamietam pojechalam z dziecmi do bazy wojskowej bo sie umowilam z hostem ze przywioze dzieci zebysmy zjedli razem lunch bo host ostatnio duzo pracuje i prawie dzici go nie widza. Wiec ok po lunchu uczywiscie spotkalam w tej stolowce wojskowej paru znajomych z imprez host sie smial ze pol air force znam. Nalepszy bylo pozniej host mi mowi idz z dziecmi na plac zabaw tutaj w bazie ladna pogoda ja mowie ok nie ma problemu. Na placu zabaw my i jakis tatus z 2dzieci 4 i 2 lata 4latek bawil sie z chaney. Ten tatus do mnie podchodzi gadalismy o wszystkim i o niczym czy jestem zona faceta z ai force i czy to moje dzieci?? kurde ja mam 19 lat a bailee ma 9 czy ja tak staro wygladam czy o co kaman. Ja mowie ze jestem operka z PL i td on mi mowi ze sie rozwiodl (co mnie to) cos tam nadal gadalismy ja zbieram dzieci do auta a typ do mnie podchodzi daje mi kartke jakas i mowi do mnie callme if u wanna go out with me ja wogole taki szok a moje dzieci tak zadzwoni!!! Po 10minutach dzwoni host mam go na glosniku bo jechalam autem a Beilee Edyta find a boyfriend!!! Host smeje o to musze go poznac i poznij zmienil temat ale ja juz widze jak beda ze mnie z hostka smiac wieczorem... A co jeszcze za godzine koniec pracy jeszcze tylko jutro 10h i 4dni wolnego -
dorotkaaa > 25-11-2009, 5:06
hehe no to smiesznie, ja ostatnio siedze w barze z kumpelami i jakis koles mi dal kartke z numerem telefonu i dopisek Im rich... heh spoko...
ja mam wolne juz od jutra do niedzieli -
Ewelina88 > 25-11-2009, 16:46
To widzę, że w Stanach rozdawanie kartek jest popularne he he -
adziszkowa > 25-11-2009, 18:20
Twoi hosci mega fajnie reagują na takie sytuacje tylko zazdrościć