-
-
Re: Florida dream ??
ell > 06-09-2009, 10:04
Słuchaj, ja pierwszego dnia też nie rozumiałam za wiele (w końcu w szkołach "dręczą" nas akcentem brytyjskim), ale zobaczysz, ze każdego dnia będzie łatwiej. Tylko NIE PANIKUJ. Daj sobie czas, minimum 4 tygodnie, zanim stwierdzisz, że nie dasz rady i chcesz wrócić do domu. -
shante > 06-09-2009, 12:14
Spokojnie, blokada jest denerwująca, ale do przeżycia. Gorzej, gdyby dziecko było nie do wytrzymania, wtedy człowiek może się załamać... Ale angielski to kwestia przyzwyczajenia, daj sobie trochę czasu, nie możesz rezygnować po kilku dniach tylko dlatego, że masz problem z językiem. Serio, z czasem sobie poradziszAu pair, którą teraz zastąpię przyjechała do Londynu jedynie z podstawowymi podstawami (w szkole uczyła się niemieckiego, maturę zdawała z niemieckiego) i co? Dała radę! A brytyjski akcent jest trudniejszy do zrozumienia, więc Ty sobie tym bardziej poradzisz. Po prostu uwierz w siebie i nie pozwalaj sobie na takie załamanie, walcz o swój American Dream! Jestem pewna, że za jakiś czas będziesz czuła się znacznie pewniej i przez myśl Ci nie przejdzie, żeby wracać do domu :wink: -
edytakrotoszyn > 06-09-2009, 17:20
ja chce do domu blagam niech mnie ktos stad zabierze blagam ;( -
kamysia > 06-09-2009, 17:22
. -
edytakrotoszyn > 06-09-2009, 17:40
wcale mnie nie pocieszylas tylko jeszcze bardziej zalamalas ;(;(;( chce do domu blagam blagam blagam ;( -
kamysia > 06-09-2009, 17:47
. -
karolinka > 06-09-2009, 18:40
nie przejmuj sie jezykiem.. wspomnialas, ze dziecko Cie juz polubilo..nie rezygnuj.. przyjechals do nich niedawno..zrob tak jak dziewczyny mowia..daj sobie czas.. bo jak teraz zrezygnujesz i wrocisz do domu to potem prawdopodobnie bedziesz zastanawiala sie, hmmm jak by to bylo, jak bym tam zostala.. poszukaj znajomych z okolicy..bedzie Ci latwiej...
jak dla mnie to jest zawczesnie na podejmowanie jakiejkolwiek dzecyzji.. -
monita > 06-09-2009, 18:47
Edyta, nie poddawaj sie!! tak bardzo zależało Ci na Florydzie, a teraz chcesz sobie odpuścić??
Po to pojechałaś, żeby nauczyć sie mówić, więc daj sobie taką szansę, a nie chcesz uciekać do domu !! W Polsce nikt Cie nie nauczy angielskiego tak jak nauczysz sie tam w miesiąc !! Nie odpuszczaj, nie warto. -
edytakrotoszyn > 06-09-2009, 21:13
wracam do domu. mam nadzieje ze jak najszybciej -
karolinka > 06-09-2009, 21:19
jestes pewna? jesli chodzi o angielski to sie nie przejmuj..zapiesz..